Dobro nam došla!slažem se sa curama nemoj ništa čitati po netu ili slušati sa strane što ti govore, to ti je mene zeznulo. ja sam sad 12. tjedan i paničar sam što se tiče ovih stvari. i slušala sam frendice razno razne i samo su mi stavile bubu u uho da sam još više na iglama. moj savjet ti je opušteno, smireno i defiitvno se slažem sa tobom: da nešto nije u redu pokazalo bi ti tijelo. javi nam se nakon prvog pregleda
frendice mi još ni ne znaju... nekak mi je rano ikome osim dragom bilo govoriti... tek sad ulazim u 9 tjedan (po mojim procjenama) a trbuh mi se još ne vidi (osim kasno popodne kad sam već pojela sve i svašta) a i inače sam imala trbuščić tako da... nekak mislim da još neko vrijeme nitko neće znat ... ne da mi se govoriti svima... obitelj i bliski frendovi će saznati kad budemo 100% sigurni da je sve ok i da su prošla prva 3 mj...a ostatak kad skuže, skuže
mi smo nakon prvog pregleda rekli roditeljima i najbližim prijateljima. nekima još nismo, to kako veliš kad skuže znat će. al uvijek će ti biti komentara. ja ti i sad nakon 12. tjedna mi neki vele da joj valjda je sve ok, joj valjda bi ti pokazalo. i shvatila sam da kake lagano da prostiš na izrazu. haha tako da samo pozitiva i slušaj što ti doktor govori. ja vjerujem da je sve ok
Joj tak isto je i mene bilo strah svega na početku. I molim te nemoj se sekirati oko toga kaj piše na internetu. Ja sam znala biti u depresiji nakon svega kaj sam pročitala.
Samo se opusti, ja sam sad 15 tjedana i sve je super, bez ikakvih problema. Slušaj ginekologa i to ti je to. A kome hoćeš reći, budeš rekla. Ja sam rekla samo najbližima i curama s kojima sam si dobra i to je to. Nemoj se samo sekirati :D
ma nema više sekiracije :) pogotovo od kad sam tu među vama... ja sam za sad jedino (uz dragog) rekla best frendici koja živi u švedskoj pa nemam straha da će joj izleti... a njoj sam morala reći jer bilo mi je glupo ne reći ništa kad sam joj se bila jadala kak mi kasni hehe... a za nju ziher znam da neće nikome reći i da je uz mene iako je miljama daleko... baš danas idem s drugom best frendicom na kavu al njoj ću još prešutit... saznat će i ona ali ima vremena... kad bude neka slikica za pokazati i tako... moji starci, a i njegovi će saznati kroz nekih dva mjeseca... ne da mi se zabranjivati svekrvi da govori drugima, a znam da će na lakat nekome reći ako ne na usta .. tak da... saznat će ::)
Kad budeš sigurna da želiš to podijeliti sa okolinom, onda to i učini. Vidim da si i sama već tako odlučila, i tako i je najbolje. Mi smo rekli samo obiteljima, full bliskim prijateljima, i rekla sam kolegama na poslu (za slučaj da mi se ne daj Bože nešto dogodi, da znaju reagirati). To su ljudi s kojima provodimo najviše vremena i bilo mi je logično, kao i tebi.
I baš kako su ti ostale cure savjetovale - nemoj se previše zamarati onime što piše na internetu, sve smo mi individue i imamo svoje simptome, probleme... Najvažnije ti je slušati liječnika i sve će biti u redu. Ako i ne bude, imaš nas da nam se pojadaš...
Krešimir 19.08.2014. <3
cloudy ovo ti je super odluka - da pričekaš s objavom, jer će te ionako cijelu trudnoću svi stalno gnjaviti s raznoraznim pitanjima, manje više istim, na koje ćeš ti po sto puta morat odgovarati. Tako da, za sad samo uživaj u tome da si na početku jednog novog razdoblja. Sve će biti u redu. Ja sam na početku isto paničarila, bila sva izbezumljena (beba je došla neplanirano), sve dok mi jedan dr nije rekao kako su trudnoće jako 'žilave' i izdržljive - tako da se slobodno opusti. Nađi doktora kojemu vjeruješ i u kojeg imaš povjerenja i sve nedoumice rješavaj s njima.
i kod nas je neplanirana beba... mislim, koliko može biti neplanirana ako ne koristiš zaštitu :P ubiti smo se dogovorili ako se desi, desi... već smo dosta dugo skupa, a i nekako sam u godinama (druga polovica 20tih) kad je normalno imat bebe :) sad kad je tu što drugo nego joj se veseliti ... a vidim po dragom da i on jedva čeka postati tata iako sve neće priznati - vidim mu u očima da je sretan
Nama je baš bila neplanirana - pazili smo se, ali očito ne dovoljno. U početku mi je bilo koma, no sad mi je baš drago, i njemu je. Jer po našim planovima beba bi došla tko zna kad. Zapravo ja nikad nisam ni bila tip osobe koja je priželjkivala ostati trudna, imati bebu i sve što ide s tim u paketu - ali evo, 9 mj trudnoće je tu, sve se polagano odvija svojim tokom. Samo uživajte
Sortiraj odgovore
Najstariji