E da, ja sam u kofer spakirala svega koliko sam mislila da ce mi trebati za tih par dana, a ostatak je stajao u autu u vrecici, pa mi je muz donio sto mi je trebalo
🙋♀️ 28
🙋♂️ 37
➕ 25.3.21.
Naše prvo ☀️
Drugo ☀️ stiže ❤️
Alex zao mi je sto si u takvoj situaciji,mislim da te mogu hospitalizirati samo ako dodes do termina ranije ne ako nema indikacija,da-malo je rizicno ako budes trebala voziti,ne znam dal imas kojeg prijatelja il nekog koji ti moze uletiti u bilo kojem trenutku
Za bebicu svakako pripremi samo kompletic za izlazak,drugo ti nece trebati,paketic pelena i vlaznih dobijes od njih u bolnici,pupak oni previjaju kad okupaju bebicu tako dà ti ne treba nista
Brigitam spavacica za porod se dobije njihova,ja sam tokom trudova non stop bila na nogama i setala sve ovisi kako ti krene porod i kako tebi bude lakse
Alex zao mi je sto si u takvoj situaciji,mislim da te mogu hospitalizirati samo ako dodes do termina ranije ne ako nema indikacija,da-malo je rizicno ako budes trebala voziti,ne znam dal imas kojeg prijatelja il nekog koji ti moze uletiti u bilo kojem trenutku
Za bebicu svakako pripremi samo kompletic za izlazak,drugo ti nece trebati,paketic pelena i vlaznih dobijes od njih u bolnici,pupak oni previjaju kad okupaju bebicu tako dà ti ne treba nista
Brigitam spavacica za porod se dobije njihova,ja sam tokom trudova non stop bila na nogama i setala sve ovisi kako ti krene porod i kako tebi bude lakse
Hvala ti puno❤❤❤ a nista curke pozelite mi srecu i to je to🍀🍀🍀🤞🤞🤞
Hvala Norules od srca za informaciju i savjet. Ma sve će biti dobro... Nasla sam putem mapa onaj dio di cu doći bliže bolnici od iza na rampi. Ionako 12 .moram na pregled u Pulu jer je beba bila na zadak pred dva tjedna... Bit ce 38 tjedan 12.11 pa cu probat za probu prvi put doć iza bolnice pa na rampu ,mozda tamo pustim auto kad me budu ulovili trudovi ili sto god... Kad god to bude. Nadam se da ću uspjet. 💙🤗
Drage cure,
pisala sam na drugim temama prije trudnoce, a od kad sam ostala trudna stalno sam pratila sta se ovdje dogada i sta mogu ocekivati od poroda u pulskom rodilistu. Sva vasa iskustva i savjeti su mi dobro dosli pa sada zelim i ja ostaviti svoju pricu ako ce nekome biti od pomoci.
Znaci, trudovi su poceli u noci s 8. na 9.11. i bili su u nepravilnim razmacima, bolni ali ne previse, moglo ih se prodisati. 9.11. smo odlucili doci u rodiliste u 19 sati jer su vec bili zadnjih sat vremena na 5 minuta. Ctg ne ocitava trudove, pregled kaze zatvorena skroz i cerviks tvrd. Buduci da se radi o ivf trudnoci i da je prosao jedan dan od termina, odlucuju me zadrzati u bolnici..spominju indukciju, meni samo proslo kroz glavu ako su ovi lazni trudovi bolili kako tek bole pravi!!! Zadrzana u 21 h u bolnici na patologiji trudnoce, u 00:00 krenuli pravi trudovi. Do 4 sata sam bila otvorena 5 cm, poslali me u radaonu na klistir i tusiranje i spajaju na ctg. U 8 ujutro rodila prekrasnu zdravu curicu 🎀
Babice u radaoni su bile odlicne, sve sta su predlozile mi je bilo od pomoci do samog kraja.
Znaci samo ih trebate slusati, i kod prodisavanja trudova i kod polozaja koje predlazu, probajte vise njih pa vidite koji vam najvise odgovara. Dobro je stvarno ako mozete sto vise biti na nogama i u pokretu, ne znam da li mi je to pomoglo kod otvaranja ali ja sam hodala do 9 cm.
Tada mi je puknuo i vodenjak sam od sebe.
Od stvari koje su vam potrebne:
- 2 rucnika za tusiranje ( 1 za radaonu 1 za odjel )
- japanke za pod tus
- chicco ulosci
- jednokratne gacice
- uzmite si neku bocicu vode koja ima cep ko duda, dobro ce vam doci ako budete imale savove dole, pa si s tim ispirite nakon mokrenja ranu
- obavezno svoje spavacice neke laganije jer je na odjelu jako vruce, pogotovo u sobama
- ostale stvari koje procijenite da vam trebaju za vas
- sesirice za dojenje ( mene su spasili )
- par pelena jer ih oni presvlace 3 puta na dan
- kremicu za bebu
- vlazne maramice
Ako necete presvlaciti bebu, onda vam ne treba nista jer vam oni sve imaju za njih.
Sestre na 3. katu su jako zaposlene, imaju stvarno previse posla i oko beba i oko mama, ali uvijek su na raspolaganji da ih pitate nesto ako vam treba objasniti i pomoci. Kad beba place same dodu u sobu da vide kako da vam pomognu.
Uglavnom, moje je jako pozitivno iskustvo sa pulskim rodilistem.
Sto se tice epiziotomije, oni se stvarno trude da na interveniraju. Do samog kraja masiraju i polijevaju uljem, pomazu koliko ide, a ostalo je po meni od osobe do osobe i o elasticnosti njezine koze. Prirodno sam popucala, ali nije nista strasno.
Samo hrabro :)
Emenems kako mi je drago procitat da si rodila i da je sve u redu. Cestitam ti od srca i brz oporavak zelim. Ne znam dal se sjecas tipkale smo istovremeno na temi potpomognute. I ovo tvoje iskustvo ppsto si isto ivf mi bas pomaze jer se jako bojim za bebu od samog pocetka i umiruje cinjenica da ipak kad si ivf su oprezniji. Hvala za savjete i tvoje iskustvo koje si podjelila. Sretno vam!
Emenems8 Stvarno ti puno hvala na informacijama i tvojoj priči .... Svaka informacijama nama kojima to tek slijedi i buducim mamama koje sigurno dolaze na ovaj forum u nadi kao ja na pocetku da ce saznati sto i kako ...… , puno znače ta osobna iskustva vas koje ste već rodile i probale sve i svasta i svaka ima drugačiji porod i iskustvo ,ali ovo čitati puno znači ! Od srca Hvala !!!! Puno sreće i zdravlja svima vama tu i vasim bebicama i brzi oporavak ! 💙💙💙❤️❤️❤️🍀🍀🍀
Dali mi netko zna dati vise informacija u vezi epiduralne u Puli?
Draga Grizli, kako te se ne bi sjecala.. :) bila si mi od veeelike pomoci kad sam krenula u cijelu ivf pricu i uvijek si bila tu sa savjetom! Vidjela sam na temi zimske bebe da cekas curicu i ti, cestitam ti od srca i zelim da sve prode u najboljem redu do kraja. U dobrim si rukama kod nase drage profesorice.
Ma ginekolozi u puli su stvarno odlIcni, pogotovo ovi mladi..strucni su, oprezni, ali i dovoljno opusteni da to prenesu na tebe pa ti olaksaju.
Imaju sada neki super ultrazvuk na posudbi i mogu reci da je dr. Becic samo 12 sati prije nego se rodila prociienio nasu curku na 3687 g, a ona rodena s 3690 g.
Meni je kao plodna voda bila na granici pa su me zadrzali iz opreza bas zbog ivf-a. Bila bi indukcija kroz 2 dana da nije krenulo samo, sta mi je jako drago!
Sortiraj odgovore
Najstariji