Ej Brigita ma ne gnjaviš. Mene nisu niš pitali u vezi epiduralne pretrage.... Znaš da se ne sjećam ,oprosti. Ali koliko se sjećam niš posebno nisu me tražili od nalaza ni niš.
I ja sam iz Pazina,tako da obje imamo do tamo dosta se vozit.... 😏 Uh . To disanje je samo kad ti dođe taj trud. Nije tako stalno. Ne moj se bojat... Svakoj mami je drugačije. Nekima je super ,nekima tesko.... Meni je bilo jako tesko prvi put,pa se stvarno bojim ... Evo nesto kuham .., nastavit cu poruku samo da završim ...
U glavnom.... Ne znam kad si zadnji put bila u Rodilistu u Puli,ali da ... To je tamo di je taj cuvar . Na prvom lijevom ulazu z bočne strane te zgrade. Ne moraš ih zvat ,ni najavljivat se. Dođeš kažeš kad imaš termin ,i što se dešava i prime te i pregledaju te pa te šalju na kat gore di treba... A vidjet ćeš... Ili bol u istim vremenskim intervalima,ili voda ... Uh... Mene zadnje dane stalno nešto bolucka i povremeno steže no za sad je sve ok... A bojim se... Samo da me ne ćopi noću... Ili ... Uh kako god.
A u torbi mi je ... Ulosci Chicco za mame kupila ih u Bipi u Poreču. Oko 50 kn . Veći su od Vira pa su bolji da mi ne propušta z boka prve dane... 😔 Onda kupih mrežaste jednokratne gaćice vel l /xl kažu da su bolje veće da ne stišću... 5 ih je u jednom paketu od 25 kn iz ljekarne. Purelan za bradavice da ne patim kad počnem dojit,a propatih prvi put majko mila... Hemopropin ili tako nesto za hemiće ako se pojave od tiskanja na porodu jer prošli prošli put sam mislila da ću skrenut koliko me je i to boljelo mjesec dana uz rez dolje... 😔 Onda bocu pola litre vode. Jedne obične gaćice veće pamučne. Čarape. Papuče . Ručnik .Podloške 4 uzeh iz paketa za previjanje beba da stavim ispod sebe da se ne isprljaju lancuni ako mi sto procuri .. sto mi se prošli put desilo ,pa me je bilo jako sram kad je došla vizita. A sestre su rekle da se ne mjenja posteljina ta tri dana dok sam bila tamo. Pokusavala sam prekrit sa rucnikom kad je bila vizita . Pola bočice šampona,sto ce mi više da ne moram nosit nosit težinu bezveze. Pasta . Četkica. Četka za kosu. Punjač. Jedna spavaćica. I uzet ću neku fils majicu na patent ,da ne nosim ogrtač. I uzeh paracetamol tableta par ako budem trpila bol,pitat cu ih ako smijem popit ako bude strašno bolilo nesto drugi dan... Bombone. Toaletni papir jedan. I sve papirepod pocetka trudnoće. To je valjda to za sebe. Ako nesto zaboravih napisat ću... Ali to je to. Ja si ne želim nosit previse stvari jer je tesko sve to nosit doma ... Za bebu uzeh Tyrosur prasak i komprese za pupak ako bude trebalo. Vlažne maramice. Kremu za guzu. Paket pelena Pampers Newborn. Ostalo za doć po bebu ću spremit u auto tati kad dođe da ima sve spremno .A za sebe... Pustit cu si odjeću u kojoj dodem za doma u torbi,ako me ne budu baš tjerali da mi ju odnesu .
Mozda se ja i ti vidimo tamo te dane😂 ma kuzim meni je to prvi put pa boijm se zbog toga a ti jer nisi imala bas lijepo iskustvo.. tako da kuzim !
A sto se tice torbe za bolnicu? Ja sam pripremila neki mali kofercic i neku torbu di sam stavila ono sto meni treba ali neznam... na tecaju su rekli kao da za bebicu ne treba nista ponijeti e sad neznam.. u pocetku sam bila stavila i stvari za pupcanu vrpcu, kremicu i to.. a sada sam pustila samo robicu i pelene !
Tako da posto si ti to vec prosla samo da mi kazea sta sve stvarno treba za mene a i za njega?
Aaa cekaj ti cekaa deckica ili curicu? Ajme danas sam srela neku curu koja je vec prosla 10 dana termin i ceka deckica kazu da su oni ljeni.....
A ja cekam svog deckica😱😱😱😱😱
Drago mi je sta ne gnjavim toliko jer stvarno pocela sam gnjaviti svih oko sebe...
Ubiti hvala ti puno❤❤❤❤❤
Joooooj oprosti sada sam tek citala da si mi sve napisala sta si stavila u torbu..... kako sam smotana😂😂😂😂😂😂😂
Ja sam zavrsila tecaj prije 10 dana i uopce nisu spominjali da trebaju komprese i to za pupcanu vrpcu..... tako da sada neznam ! Okej od prilike imam sve isto kao i ti
Pozdrav svima! Malo cu biti padobranac, ali volim tu i tamo baciti oko kakvo je stanje u pulskom rodilistu 😁
I ja sam u Porecu i stalno sam bila opterecena tim dolaskom u bolnicu kada sve krene. Mislim da je to bilo toliko jako da sam nesvjesno sprijecavala da se ista pokrene. Kako sam po uzv termin presla za 12 dana, a po zm za 7, ostavili su me nakon pregleda u bolnici da cu sutradan na indukciju. 3 sata poslije su poceli trudovi, pred jutro pukao vodenjak i za indukciju nije bilo potrebe. Cak sam izmedu trudova i kunjala. Disanje ide tijekom trudova. Rodila sam bez epiduralne i bez icega protiv bolova. Za epiduralnu mi je bilo kasno, a protiv bolova mi nisu uspjeli dati jer je vec sve bilo pri kraju.
Vazno je da se vi ne uspanicite. Vi to mozete podnijeti. Boljeti ce, ali tako mora biti. Prezivjelo ih je porod toliko zena prije vas, prezivjeti ce ga jos puno njih, prezivjeti cete i vi. Van mora izaci. Primalja vam je u onom trenutku netko tko vam zeli sve najbolje i zeli vam olaksati sto je vise moguce, slusajte ju.
Sretno svima i da sa sto manje muke uzivate sa svojim bebicama ❤️
🙋♀️ 28
🙋♂️ 37
➕ 25.3.21.
Naše prvo ☀️
Drugo ☀️ stiže ❤️
Sarita_oo ajmeeee i ti si iz Porecaaa onda si blizu mene 😍😍 ja bi jako htjela prirodno i da bude brzo i sve to, mislim to mi sve htjele !
Da najvise me strah toga da uspjem biti koncentrirana...
Joj hvala za tvoje rijeci bas su mi bile potpora❤❤❤
A sto se tice kretanja tjekom trudova? Ili si stalno spojem na CTG? Netko mi je pricao da i ti pregledi tjekom trudova su uzas neznam... jako sam uplasena svega i stalno si mislim dali cu ja to moci😢😢😢
Sortiraj odgovore
Najstariji