Alexo5 Nopobo Ivče evo da se javim, rodila sam na carski beba 5 kg. Dr. Batas me porodila, dobila sam spinalnu u ledja ni osjetila nisam, sve u svemu dobro, sestre super susretljive pomognu ti pokazu, malo su bolje mladje sestre vise strpljenja imaju al sve su ok, ja muku muci sad sa cicama jednostavno nemogu one su mi gore nego sav porod i strah, pa nek me osudjuje tko hoce, danas sam pocela pit onaj bromergol, jeli netko od vas to pijo???? Jednoatavno moja beba je beba od mjesec dana jako puno jede i patronazna mi je rekla to je normalno a ja ga nemogu toliko nahranit, sad me jos i peru hormoni pa cmizdrim za nis al proce, uglavnom Alexo5 dosta se tog promjenilo od kad si ti bila, ja sam imala svoje uloske, pelene kremice al nis nisu dali sve su oni svojim materijlom radili i bebu presvukli i meni dali uloske i jednokratne gacice. Napisem jos sta ako se sjetim...
Ajme Vanna ... Čestitam ! Želim Vam puno zdravlja i sreće!!! Koliko svaki dan na tebe mislih. Znaš,neke mame kažu da nekad imaju nekad nemaju tih jednokratnih i uložaka ... A joj Carski.... Meni je dr.spomenula carski isto... 😔 . I ja sam stalno plakala da nitko ne skuži i molila boga da odemo doma. Jesi došla doma? Te boli rez? Možeš hodat? Proć će te to plakanje i tuga. Meni je trajalo koji mjesec,baš sam se osjećala bjedno ,brižno,tužno ,očajno ni sama ne znam zasto... Tesko je to prvo razdoblje nekim mamama izgleda,ali proći će ubrzo Vanna moja draga.
Ja nisam nikad to pila taj... B. I ja sam imala malo mlijeka,maleni je stalno plakao od glada,tek deseti dan mi je počelo više mlijeka dolazit. I nakon dva mjeseca sam ga imala sve manje i manje 😔
Neka ti muž kupi Multi mam komprese za grudi ili taj Purelan mast. Ja se sjećam da svaki put kad je maleni uhvatio dojku ja sam plakala od bolova. I dobro je uhvatio dojku ,ali toliko su bile od početka uništene da sam mislila da ću skrenut. Žilet. Živi žilet. 😔
Brigita.... Ja moram 12.11 na pregled tek. Dečko će bit.
Vanna čestitam! Drago mi je da ste ok ti i beba! Što se dojenja tiče mene su spasile Multi mam komprese i Purelan mast, imala sam ragade prvih 10tak dana dok mi bradavice nisu malo otupile, ali nije me toliko boljelo. Ja sam morala više paziti na to da mi se cice ne upale jer sam imala dosta mlijeka i stalno su bile tvrde i radile mi se krvrge pa me muž svaki dan masirao. Nakon cca 2-3 tjedna se to sve nekako uskladilo i s njenim potrebama za cicanjem pa smo sad stvarno ok. Samo treba pregrmit to prvo razdoblje pa kasnije je lakše, obećajem!
Brigita uzmi si svakako u bolnicu i 2 spavaćice ako ti se slučajno zaprlja od krvi (a vjerojatno hoće) neka ti budu ako je moguće na kopčanje (može i pidžama s hlačama samo da ti je gornji dio na kopčanje) radi dojenja, uzmi i japanke ili gumene šlape za pod tuš da ne pobereš kakve gljivice. Uzmi si više tekućine, barem 2 litre, vode i kakvog soka da nije jako sladak, neke kekse ili štapiće čokoladu, ja sam bila nakon poroda gladna i žedna za poludit popila 4 litre tekućine...Meni je osim toga dobro došla Avene termalna voda u spreju kojom me muž prskao non stop u porodu jer mi je bilo vruće za poluditi, a kasnije ti može služiti ta vodica za prebrisavati guzu bebinu i kožu općenito ako ima kakav osip, stvarno pomaže (isprobano). U Puli nemaju više praksu tretirati pupak Tyrosurom ni Octeniseptom ni peroksidom nego samo ti kažu da ga držiš suhog tako da meni ništa od toga u bolnici nije trebalo. Kasnije mi je patronaža ipak na tome inzistirala ali sve 5 taj pupak smo na kraju ekspresno riješili. Za bolove poslije poroda možete slobodno i brufen uzimati, doktori ga odobre a djeluje puno bolje od paracetamola.....Sretno cure
Nopobo doslo mi je uzasno puno mlijeka da su mi po cicama sve kvrgice i to do te mjere da je golim okom vidljivo, sestra me u bolnici rucno izdajala da mi olakasa da nedobijem temperaturu a ja sam vristala pola rodilista me culo uzas jedan, e onda sam uzela tu tabletu da smanji laktaciju i kao da sam se rodila, cak bi i dojila al ono dodje u tolikoj mjeri niti mali popije niti ja mogu toliko izdojit,tako da jednu je masiro muz jednu ja da nije zalosno bilo bi smjeno,Alexo5 da doma sam dosla,hodam pomalo beba mi je full teska pa su mi rekli sto manje da ga nosim, zbog rane, al ipak nenogu to je moja beba, a sto se tice carskog samo mu je naziv ljep, a sve oko njega je sranje, sporo se oporavljas full i boli, iako sam bila dobila trudove i vodenjak pukao sam, al beba je bila visoko i nisu me smjeli porodit prirodno dr. Batas je rekla da nezeli riskirat, sad moram nac pedijatra nekog????
A joj draga Vanna... Ni ti nemaš lijepo iskustvo. 😔 Hvala Nopobo na savjetima. Puno znače! Vanna sigurno imate pedijatre u Puli i to više njih. Nopobo ce sigurno znati kome se treba javiti. Mi tu u Pazinu imamo jednu i to je sve. Dobro da je i to. Hvala Vam sve cure na komentarima,savjetima,informacijama i svojim iskustvima . Puno pomažete svima nama i onima možda koje se ne javljaju u komentare. 💙🍀
Vanna cestitam!zao mi je da ti jeto tako proslo i da se mucis sa dojenjem al najgore je zgurati taj pocetak dok se ne oporavis!
sto se tice pedijatra preporucujem sto prije to rijesiti jer od 5 pedijatra u puli svi su prepuni,najbolje poslati muza osobno tamo da upise dijete
Za ostale cure koje trebaju roditi svakako uzeti neke grickalice tipa krekere,kekse,vocku jer vecera je oko 18 a dorucak tek oko 8,9 ujutro a u bolnici si vise budan nego sto spavas od bebica pa ogladnis
Uloske svakako uzeti,oni daju par komada al kako se moraju mjenjati nakon svake nuzde potrosi se zacas,meni otislo pola paketa chica u bolnici
Za bebicu nista uzimati,kupaju svako jutro,mijenjaju pelenu 2 puta na dan i dobije se njihov violeta paketic pelena pa ako zatreba bebu vise puta presvuci da imas,ako vam sta zatreba uvijek muzic moze donijeti
@nopobo hvalaaa! Da imam tu termalnu vodicu😍 i super je i opcenito. Ubiti hvala nadam se da ce sve proci ok🤞
Tijekom trudova se mozes kretati tamo ili?
Ja iskreno jedva cekam taj dan i da prođe to
Norules od srca ti hvala za ove informacije. Ja sam spremila paket pelena ,kremu ,Tyrosur ,paket vlažnih,kompresice za pupak.... Znači ne moram baš sve to uzimat. Samo to već ima par kila u torbi. Hrane si niš nisam uzela . Vodu jedino spremih pola litre pa cu si točit na špinu. Moj muž na zalost nema vozačku tako da ne znam kako ću se odpeljat ni dopeljat kući. Trebao je ić polagat u 9 mjesecu, no na zalost iskrsli su nam neki extra (mučni )troškovi jer dižemo kredit za stan jer me mama i očuh i polusestra sa dečkom izbacila van iz njihovog i ubacila u nutra polusestru i sve je ostalo palo u vodu. 😔 Nije to bitno. Snać ćemo se sve. Samo bih voljela uzeti sve da se jadan od autobusne ne muči nosit puno stvari. A i mislim da ako se uspjem odpeljat do bolnice kad krenu trudovi ili sto god,da pustim auto blizu bolnice i ostavim potrebne stvari za izlazak i bebu u autu kraj bolnice,pa da mi samo donese kad dođe iz auta. Mislim znam da ispada bezveze sve to,ali eto ... Može čovjek svašta .Samo da je zdravlja. Sve sto te ne ubije to te ojača .
Ajme Alex, bas je koma situacija 😔😔 Ali kao sto kazes, sto te ne ubije te ojaca. U cijeloj toj situaciji bi ti jos bilo najbolje da te nakon pregleda ostave u bolnici. Ne znam, mozda cak da na pregledu ispricas to svom dr, pa te mozda savjetuje ili ti kaze opcije za odlazak u bolnicu. Jer mislim da nije pametno voziti u trudovima. Nije to bas bol koju mozes tako lako ignorirati jer kad stegne bude veselo.
Brigitam, mene nisu stavili na ctg do pred kraj. Samo sto sam ja vec bila umorna, pa nisam ni bila za neko kretanje. A kasnije me primalja tjerala da se okrecem na stolu, cak sam dobar dio bila na sve cetiri.
🙋♀️ 28
🙋♂️ 37
➕ 25.3.21.
Naše prvo ☀️
Drugo ☀️ stiže ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji