Rani simptomi trudnoce

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Mareeeee3112

Broj poruka: 2965

Prijavi adminu

rujanna15

Pozdrav
    Pratila sam vas neko vrijeme u nadi da simptomi koje imam upucuju na ranu trudnocu. Nazalost nije bilo tako.
    Kako sam napokon dobila toliko zeljeni plusic htjela sam s vama podijeliti svoje simptome:
    1. 2x me ulovio nekakav osjecaj hladnoce, kao hladni trnci ii bol u cijelom tijelu, ko da me lovi gripa.
    2. 7dana prije ocekivane m bila sam bas jako tuzna i deprimirana. Tad sam vadila i progesteron radi utvrdivanja kvalitete ovulacije i bio je na samoj gornjoj granici. Usput sam izvadila betu i bila je negativna. To je bilo 7dana nakon ovulacije, ciklus mi je 29dana)
    2. Par dana nakon toga krenula je uzasna nervoza i umor. Nisam imala zelju za spavanjem vec samo da legnem na kauc, bila sam potpuno bezvoljna. Na poslu sam radila greske koje mi nisu bile svojstvene, moglo bi se reci da sam bila odsutna. Nije mi se dalo cistit, kuhat… nista.
    3. Imala sam bolove koji su podsjecali na menstrualne i poceli su dosta rano u ciklusu, cca nakon 7 dana od ovulacije. Bili su bas izrazeni i trajali su do dana ocekivane m. Bila sam uvjerena da cu dobiti. Ovo mi je zapravo bio najizrazeniji simptom.
    4. 3 dana prije ocekivane m primijetila sam da mi je urin taman. To mi je bilo cudno jer je inace svijetli. Takoder sam imala iscjedak koji je bio drugaciji nego inace i osjetila sam bol u jajniku, razlicit od menstrualne boli. Zbog boje urina napravila sam test u popodnevnim satima i bio je pozitivan. Odlucila sam kupiti i clear blue za rano testiranje. Odmah se pojavila crta. Isto raden u popodnevnim satima, sat i pol nakon prvog testa.Grudi mi nisu bile niti natecene niti bolne, a ni vene nisu bile izrazene.Ovo mi je druga trudnoca.
    I simptomi su potpuno razliciti nego u prvoj.

Pozdrav takoder i meni u prvoj trudnoci maximalno sve me bolilo dole gore ma sve ...da bi sad samo bradavice i pad imuniteta danas sam 6+0 nemam nikakvih simptoma bas nikakvih tu i tamo mrvu cicke i tu i tamo malo jajnici bas nista  od pocetka sam rekla da je sigurno drugi spol u pitanju s obzirom da su totalno razliciti simptomi za prvog sam pogodila odmah sam znala da je decko a sad mislim da je cura i prva beta mi je bila 94 vise nego s prvom bebom😁😁nemam nikakvih drugih simptoma vec sam poletna i nemam poruve jesti kao s prvom bebom ma cudno skroz

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

• curka2312

Broj poruka: 124

Prijavi adminu

Pozdrav žene 
    Muzek i ja pokusavamo vec par mjeseci, ali ne ide nesto, vjerojatno ne pogodimo plodne dane.
    Ali evo ja se nesto ovih dana cudno osjecam, sutra bi trebala dobiti tetu mengu 
    Odnose smo imali ucestalo sve do dva dana prije ovulacije 
    Simptomi koje imam su, malo bolnije grudi nego inace, ali samo na dodir, stalno sam na wcu tj velika nuzda, maala bol u trbuhu. Inace kada trebam dobiti boli me trbuh par dana prije i ne mogu da ne popijem brufen da mi ublazi bolove. 
    Iz straha prema testovima koji su do sada bili negativni, nisam se testirala s ranijim testom :/ i nekako sam bila uvjerena da nece biti nista od trudnoce jer smo prestali tik pred ovulaciju, ali evo ne mogu da ne razmisljam o tome..
    Hvala svima na savjetima 

*rani spontani- 01.24

Mareeeee3112

Prijavi adminu

curka2312

Pozdrav žene
    Muzek i ja pokusavamo vec par mjeseci, ali ne ide nesto, vjerojatno ne pogodimo plodne dane.
    Ali evo ja se nesto ovih dana cudno osjecam, sutra bi trebala dobiti tetu mengu
    Odnose smo imali ucestalo sve do dva dana prije ovulacije
    Simptomi koje imam su, malo bolnije grudi nego inace, ali samo na dodir, stalno sam na wcu tj velika nuzda, maala bol u trbuhu. Inace kada trebam dobiti boli me trbuh par dana prije i ne mogu da ne popijem brufen da mi ublazi bolove.
    Iz straha prema testovima koji su do sada bili negativni, nisam se testirala s ranijim testom :/ i nekako sam bila uvjerena da nece biti nista od trudnoce jer smo prestali tik pred ovulaciju, ali evo ne mogu da ne razmisljam o tome..
    Hvala svima na savjetima

Jedino sto ti mozesmo savjetovat je napravit test nazalost ne znamo dal si trudna il ne ...no svakako ti to zelimo..😊

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

• nova123

Broj poruka: 1

Prijavi adminu

Pozdrav!
    Zadnju m sam imala 26.-30.10., predzadnji dan, zadnji dan m i narednih 4 dana imali smo nezasticene odnose, bez ejakulacije u mene, s tim da je dan pred pocetak plodnih dana mozda malo zavrsilo u meni. Zadnjih 4 dana mi je stomak vrlo nadut, imala sam grceve 2 dana u donjem dijelu trbuha i trenutno me boli donji dio leda. Menstruciju ocekujem tek za 12 dana, a plodni dani su mi prosli. Je li moguce da su to neki najraniji znakovi trudnoce?

Mareeeee3112

Prijavi adminu

nova123

Pozdrav!
    Zadnju m sam imala 26.-30.10., predzadnji dan, zadnji dan m i narednih 4 dana imali smo nezasticene odnose, bez ejakulacije u mene, s tim da je dan pred pocetak plodnih dana mozda malo zavrsilo u meni. Zadnjih 4 dana mi je stomak vrlo nadut, imala sam grceve 2 dana u donjem dijelu trbuha i trenutno me boli donji dio leda. Menstruciju ocekujem tek za 12 dana, a plodni dani su mi prosli. Je li moguce da su to neki najraniji znakovi trudnoce?

Vjerojatno imate ovulaciju sad pa zato inate grcice... sve normalno 

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

• mima95

Broj poruka: 20

Prijavi adminu

Bok curke.Nova sam ovdje,ali trebala bih jednu informaciju.Kasni mi 2 dana,a s obzirom da smo aktivno radili na bebi,napravila sam test koji je pokazao trudnoću.Zvala ginekologa i naručena 1.12. na pregled.Mene zanima dali bih mi mogao prije toga otvoriti konplikacije s obzirom da radim kao čistačica s raznim kemikalijama,cjeli dan provodim na nogama i s vremena na vrijeme dižem teret? 

Mareeeee3112

Prijavi adminu

mima95

Bok curke.Nova sam ovdje,ali trebala bih jednu informaciju.Kasni mi 2 dana,a s obzirom da smo aktivno radili na bebi,napravila sam test koji je pokazao trudnoću.Zvala ginekologa i naručena 1.12. na pregled.Mene zanima dali bih mi mogao prije toga otvoriti konplikacije s obzirom da radim kao čistačica s raznim kemikalijama,cjeli dan provodim na nogama i s vremena na vrijeme dižem teret?

Ne ...prije prvog barem pregleda se ne mogu otvorit komplikacije...a dajte mi recite dal radite privatno il u drzavnoj firmi? Jos jedna stvar neki ginekolozi na tenelju tog ne otvaraju komplikacije jer nemaju razloga za otvorit jer je s bebom sve ok oni nisu ipuceni u vas radni odnos niti tako gledaju komplikacije... na taj nacin.... 
    No postoje 2 solucije
    Prva je ako samostalno ne otvori komplikacije zamolite poslodavca da vam ispuni jedan r1 obrazac na kojem pise s cim radite i koju vrstu posla obavljate te vam na tenelju tog papira se otvaraju komplikacije 
    Pod 2... ako ste u drzavoj firmi mozete otvoriti dopust trudne radnice gdje ne padate na iznos komplikacija koji je max 4200 vec se dobije puna placa s obzirom ako poslodavac ne nade radnu poziciju za dobrobit trudnice da ne radi tipa s kemikalijama ali to samo drzavne firme jer u privatnom je nemoguce dobit s obzirom da trosak pokriva poslodavac ne hzzo

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

Martina1931

Broj poruka: 1693

Prijavi adminu

mima95

Ja imam iskustva bas suprotno, u prvoj trudnoci mi je otvorila ginekologinja komplikacije odmah po pozitivnom testu jer isto radim  na poslu s kojeg se trebam sto prije maknuti. Zovnite i objasnite situaciju doktoru. Ako ima imalo ljudskosti u sebi ce vam odmah otvoriti komplikacijeCestitam, sretno🩷

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

• mima95

Broj poruka: 20

Prijavi adminu

Mareeeee

mima95

Ne …prije prvog barem pregleda se ne mogu otvorit komplikacije…a dajte mi recite dal radite privatno il u drzavnoj firmi? Jos jedna stvar neki ginekolozi na tenelju tog ne otvaraju komplikacije jer nemaju razloga za otvorit jer je s bebom sve ok oni nisu ipuceni u vas radni odnos niti tako gledaju komplikacije… na taj nacin….
    No postoje 2 solucije
    Prva je ako samostalno ne otvori komplikacije zamolite poslodavca da vam ispuni jedan r1 obrazac na kojem pise s cim radite i koju vrstu posla obavljate te vam na tenelju tog papira se otvaraju komplikacije
    Pod 2… ako ste u drzavoj firmi mozete otvoriti dopust trudne radnice gdje ne padate na iznos komplikacija koji je max 4200 vec se dobije puna placa s obzirom ako poslodavac ne nade radnu poziciju za dobrobit trudnice da ne radi tipa s kemikalijama ali to samo drzavne firme jer u privatnom je nemoguce dobit s obzirom da trosak pokriva poslodavac ne hzzo

Radim kod privatnika i 90% sam sigurna da ce ako mu kazem dati automatski otkaz.Budem zvala doktora pa da ako je moguče da me primi prije,neka barem izvadi betu i potvrdu trudnoću.Nije mi prvo djete,ali prije nisam bila u radnom osnosu pa nisam trebala komplikacije otvarati.A solucija da mi on ispuni obrazac sumnjam da postoji.Nažalost danas je malo poslodavaca koji bih vam izašli u susret.

Mareeeee3112

Prijavi adminu

mima95

Mareeeee

mima95

Ne …prije prvog barem pregleda se ne mogu otvorit komplikacije…a dajte mi recite dal radite privatno il u drzavnoj firmi? Jos jedna stvar neki ginekolozi na tenelju tog ne otvaraju komplikacije jer nemaju razloga za otvorit jer je s bebom sve ok oni nisu ipuceni u vas radni odnos niti tako gledaju komplikacije… na taj nacin….
    No postoje 2 solucije
    Pod 2… ako ste u drzavoj firmi mozete otvoriti dopust trudne radnice gdje ne padate na iznos komplikacija koji je max 4200 vec se dobije puna placa s obzirom ako poslodavac ne nade radnu poziciju za dobrobit trudnice da ne radi tipa s kemikalijama ali to samo drzavne firme jer u privatnom je nemoguce dobit s obzirom da trosak pokriva poslodavac ne hzzo
    Radim kod privatnika i 90% sam sigurna da ce ako mu kazem dati automatski otkaz.Budem zvala doktora pa da ako je moguče da me primi prije,neka barem izvadi betu i potvrdu trudnoću.Nije mi prvo djete,ali prije nisam bila u radnom osnosu pa nisam trebala komplikacije otvarati.A solucija da mi on ispuni obrazac sumnjam da postoji.Nažalost danas je malo poslodavaca koji bih vam izašli u susret.

Sve ovisi kakav je ginekolog ..hzzo danas jako puno radi provjera unazad 2 godine ...a njemu ide u prilog da on to ispuni i baci vas na komplikacije jer mu niste trosak ... tako da ne razumijem zasto nebi ispunio nesto ako necete bit njegov trosak vise vec od hzzo...druga stvar ako ste na neodredeno i trudni ne mogu vam dat otkaz .... jwdino ako vam traje ugivor i poslije vam ga ne mora produzit

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.