Spava 2 puta, ali i kad bi spavao jednom radio je probleme 🤷🏻♀️Dobro barem ne place samo luduje i smiljulji se
Ja mu moram zakamuflirati sir izmedu kruhica da ne osjeti. Jogurt je nekad pio ko vodu sam ga ne voli previse 😕
Mame mame kaj ima novoga? Bebolino vise nije tantrumsko dijete, sad razumije ali cvili. Cvili i kad nesto zeli i kad ne zeli, i kad ne moze dohhvatiti i kad moze, kad treba i kad netreba, gladan sit umoran naspavan. Cvili cijeli dan. Osim kad smo negdje, onda je ok. Prava mala lutalica, ne znam kako ćemo zimi,😱
Faza cviljenja je znači na redu 😀
kod nas je nervoza neki put na prematalici, tada ju ispočetka pokušam lijepo riječima ili pjesmicama dobiti da se smiri, no nekad bome krene urlati i bacakati se i pokaže svoje drugo lice 😈 pa onda više ne pomaže cili-mili nego trebam biti onda čvrsta i odlučna s njom
U vrtiću su zadovoljni s njom, a iako ja sada ne radim, ona ide i dalje u vrtić jer je to dobro za nju i meni paše da si u to doba mogu obaviti kućne poslove ili po gradu
Joj iskrica, bas sam ljubomorna
Ja jedva cekam taj dan kad cu ja biti doma, a on u vrticu 🙈
Znam, grozna sam, al sta da radim....jos samo 2 tjedna pa pocinje porodiljni 😎
Kod nas je isto cviljenje za sve, polako pocinju i bijesni ispadi, bacanje igracaka i tak 😏
Presvlacit se isto ne voli, na pocetku cvili, ali uglavnom ga smiri kad mu dam sprej za nos ili da izvlaci maramice 🙃 izluduje me s otkopcavanje pelene, a njemu je to uzasno smjesno 😡🤬
Kako kaznjavate klince? Ja bi mu htjela uvesti neku "minutu", "pauzu", sjedenje na kaucu ili tako nesto, ali kad jos nist ne kuzi 🤔
Hmmm... nisam još razmišljala o tome jer nema šanse da sjedi 1 sekundu a kamoli duže, iako puno toga razumije, ali naravno ; samo kad se njemu da. Iako već sad primjetim da čeka moju reakciju na nešto što ne smije dirati, nije toliko ekstremno da bi mu morala pokazati da ne sluša. Za sad još mičem što mu ne želim dati i ne dajem mu stvari koje ne želim da dira. Lakše je ne dat mu od početka nego malo možeš malo ne. I mene bi to bunilo 🤷🏻♀️ Tu je naravno problem ako ja nešto nedam, a baka da 🙄🙄🙄 ah....
Dobar je ko kruh svudje samo ne doma , a ja maštam o jednom kišnom danu umotana u dekicu ispred tv-a 😔, za 50 godina valjda 👵🏽 Ako doživim
Zelim i ja dan kad cu bit sama doma. Al nista od toga u skorije vrijeme 😭😭
Ona u jaslicama super. Doma ne primjecujem promjene u ponasanju. Drugi tjedan se sjetila da bi mogla plakat kad ostaje, ali je to trajalo dok smo joj na vidiku. Prosli tjedan bi nam mahala kad odlazimo. Vidjet cemo sutra sto je sljedece.
Petak na subotu nismo bas spavale. Zacepljen nos, kasalj i temperatura 🙄 Temperature smo se rijesili, a ovo nas muci po noci. Po danu je vise-manje ok. Samo sto sad mene nesto hvata, grlo i cijelo tijelo me bole, balavim. Klinci ce bit jako sretni ako ne budem mogla pricat 🙈
Cura je u fazi ispitivanja granica. Neke dane je super, hoce poslusati, a neke kao da zidu pricam. Inace, radi sve i svasta. Pomaze mi postaviti i raspremiti stol, brise stol, vadi ves iz masine i pomaze mi rasiriti ga, usisava samnom, kad se ukaka mi nosi pelenu, onu prljavu poslije nosi u smece. Cim dodemo u stan sjeda na pod i izuva se, tenisice sprema svaki put na tocno odredeno mjesto, papuce isto tako, ali na drugo mjesto. Danas je nosila kapi za nos spremiti u ormar, ali nije mogla dohvatiti, pa je cvilila da ja to dodem spremiti.
🙋♀️ 28
🙋♂️ 37
➕ 25.3.21.
Naše prvo ☀️
Drugo ☀️ stiže ❤️
Sarita, imaš pravu malu pomagačicu 👏👍 i mi smo sad prije par noći imali nespavanje, tko zna zbog čega, no glavni sumnjivac je začepljeni nos odnosno prehlada, joj to je bilo mučenje za sve, no srećom nije se ponovilo sad sljedećih noći, inače curka cucla prst i ako ima prst u ustima ful do kraja onda ne može disati na usta kad je prehlađena pa valjda zato nastaje panika, a sad ju kroz dan nastojim upozoriti da ne stavlja prst u usta, govorim joj da je prst prljav pa da nije dobro prljavo stavljati u usta i izvadi ga ona pompozno i uz osmijeh i začas ju vidim opet s prstom, to nam je sad ko neka igra vađenja prsta 🙄😂
Iskrica, koji prst cucla?
Moj u zadnje vrijeme povremeno drži kažiprst u ustima....Vjerujem da mu fali duda, a trudimo se davati ju samo za spavanje. Iako stvarno neznam jel ima kakve koristi od toga, ako će beba htjeti dudati ionak ću i njemu morati dati i preko dana onda
Ah, te prehlade u ovo doba su nažalost normalna pojava....
Ja jučer bila na roditeljskom, veći dio Oliverove stare grupe je prebačen u stariju jasličku, a ovo sada uglavnom nove bebe i roditelji. Pa sam ispočetka slušala o adaptaciji i sl, guzica mi već utrnula Onda je i zdravstvena djelatnica malo održala predavanje kak se ne smije dovoditi bolesnu djecu, kak se moraju ispričnice donositi i tak, pa su se mame uspaničile kak njihovoj djeci curi nos
Inače, ja se na tak nekim skupovima redovito osjećam kao nemajka kad vidim oko čeg se sve ljudi brinu....meni bitno da on jede (bilo šta ), spava i da ne preplače baš cijeli dan
Ja sam pisala neki dan na fejsu kako klinci spavaju, mojeg 3 noći nit čuti. Garant će noćas nešto izvesti.
Danas mu nikako nije dan. Ujutro odemo do plaže cendra, pada, naslanja se kao da će zaspati, dođemo doma i sjeti se da mu se više ne spava. Nešto sitno prespava kasnije, opet cendra, kad ja kažem idemo van maše glavom ne ili se baš tad zaigra šlapom ko nikad do sad. Ja pokušavam pospremiti u frižder on trči van 😫 jel to sad ono ispitivanje granica? 😫. Ja bi malo na posao, koji mjesec dva da vidim kako mi je sada lijepo bajno krasno, pa mogu opet dalje. Ovih mjesec dana nema sekunde da mi ga netko pričuva, ni jedan dan, sat, minutu, samo kad spava imam mira, a obično se srušim zajedno sa njime. 😖 neka, proći će.... kažu.
Jako malo govori, samo cvili umjesto da ko čovjek kaže: čašu! Vode! Pelena! Idemo van! Daj mi ovo! Bože, pa zar je to tako teško? 😂 ( znamm.... znam.... kad tek počne pričat pa se neće gasit 🤪)
Vjerojatno mi ego nekad previše radi jer ne mogu nešto obaviti kad ja hoću nego kad mi on dozvoljava
Bebolino je za sad zdrav, putujemo kući pa se nadam da neće za to vrijeme nešto pokupiti. Naravno da je kao kad se stave pakiranje i todler zajedno
Naa dvije smo jucer i danas doma... U srijedu popodne povracala, sva cendrava, temperatura, zaspala u 7 i 20. Tijekom noci joj skidala temperaturu, ona nije bila u stanju ni oci otvoriti. Jucer je bila bez neke vece temperature, ali se vidjelo po njoj da je iscrpljena. Danas je vec stara. Ne 100 nego 150 na sat! 😂😂
M-mama sto prije si slozis u glavi da nisi ti ta koja diktira raspored, bit ce ti lakse 😂 Ok, neke stvari pokusas dovest u red, ali zaboravi da ce ici onako kako ti to zelis. Ako ide, super. Ako ne ide, jbg. Napravit ces kasnije ili s njim. Moja u nedjelju nije htjela spavat popodne, a ja trebala panirat meso i peci ga. Nju stavila na stolicu kraj sebe, pa je promatrala sta radim, malo razbacivala mrvice, malo mi kao pomagala. E da, a prije toga mi je pomagala miksati kolac: dala sam joj zlicu da ubacuje brasno, secer i tak to.
Nas dvije smo same veliku vecinu vremena, tako da mi je cudno kad nismo same. Eto, veceras sam otisla na wc, a ona je u toj minuti razbila casu. Trecu u zadnjih 2 tjedna 🙈
Ja sam promijenila skolu, dobila svoj razred i osjecam se kao da sam postala mama jos 23 djece. Ako nemam prve sate, u jaslice ju vodim ja. Muz ju vodi 2 jutra. Ako ja imam jos kakav sastanak, on ju pokupi doma. Dobro pa je sam svoj sef i ima takav posao, pa mu nije problem uskociti kad treba.
🙋♀️ 28
🙋♂️ 37
➕ 25.3.21.
Naše prvo ☀️
Drugo ☀️ stiže ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji