Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    21. Kolovoz 2019. 09:23

m-mama

Ahhaha mozda nemaju 😂 da odlucila sam da budemo kroz zimu zbog brohitisa pa se nadam da nece biti puno bolestan, ili bolestan uopce, sjecas se da smo par puta bili u bolnici 😔

Da se mene pita ja bi živila na moru cijele godine. Tak da sam sad ljubomorna 

Danci22
    21. Kolovoz 2019. 17:48

Frajla

Danci22

Mame može savjet kupila sam kišobran kolica jer su mi lakša i idu u ležeći položaj znaci od 0 do 36 mjeseci su a beba ima mjesec i 7 dana dali je rano da ga vozim u njima ili nije ? Da napomenem kolica su kvalitetna nisu ona jeftina

Po meni kolica gdje dijete nije okrenuto prema onome tko ga gura nikako nisu za bebu.

Zbog čega ? 

Danci23

m-mama
    21. Kolovoz 2019. 18:48

Dobro pa jel rade ove fotke

• Litta
    21. Kolovoz 2019. 19:36

Ja sam svoju vozila naopako, okrenutu prema meni do nekih 7mj. Citala sam da se moze okrenuti prema naprijed tek kad se moze sama sjesti iz lezeceg polozaja. Sad imamo kisobran kolica, njih smo poceli kad je zatoplilo. Laksa su, preko stepenica bez problema dignem nju i kolica.
    Sto se tice obuce imamo ciciban papucice a kad zahladi cu vidjet, neke tenisice mozda. Sjecam se da sam prosle god sredinom 11mj setala s kolicima u kratkim rukavima, toplo je bilo jako. Primorska klima, samo odjednom cemo u dugo ali ne znam kad ni koji ce nam broj trebati da necu nista unaprijed. Inace, mi smo na broju 18, sad prelazimo na 19 uskoro 😀

m-mama
    21. Kolovoz 2019. 21:32

Litta gdje ste u primorju? Tako malenu nogicu ima? 😍 sad bi kupili cipele za tren, moj nosi 21 i nema vise modela kakve sam trazila 🤷🏻‍♀️

Ja ga jos i dan danas rado volim imati pod kontrolom u sportskom sjedalu 😂 okrecem ako mu sunce smeta il da bar ne bulji u mene stalno 

Frajla
    22. Kolovoz 2019. 08:15

Danci22

Frajla

Danci22

Mame može savjet kupila sam kišobran kolica jer su mi lakša i idu u ležeći položaj znaci od 0 do 36 mjeseci su a beba ima mjesec i 7 dana dali je rano da ga vozim u njima ili nije ? Da napomenem kolica su kvalitetna nisu ona jeftina

Po meni kolica gdje dijete nije okrenuto prema onome tko ga gura nikako nisu za bebu.

Zbog čega ?

Zato što ne vidiš bebu (ne možeš stalno buljiti kroz onaj prozorčić i gledati gdje hodaš u isto vrijeme) i beba ne vidi tebe. U prvih par mjeseci vole vidjeti poznato lice i onda se osjećaju sigurno. Ovako vide sve okolo i to im jednostavno zna biti previše nepoznatog i budu uznemirene. Dodatno, ako stojiš ispred kolica djelomično je dijete zaštićeno od vjetrića, prolaznici ne kišu direktno na bebu i znatiželjne babe se ne mogu neometano nabiti u kolica. Ako želiš nešto reći bebi moraš stati obići okolo, ako joj želiš dodati igračkicu, dudicu, popraviti dekicu....a ak je prema tebi to sve obaviš u hodu
    Za sva ta sportska kolica gdje piše 0+ nikad na njihovim promo slikama nije skroz mala beba.

Da ne tražim sada primjere kolica, evo na autosjedalicama (jer sad kupujem, pa mi je to najbliže)
    Znači ovo je služebna slika za jaje, pogle kak je prva bebica mala
    https://www.britax-roemer.com/dw/image/v2/BBSR_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-BritaxSharedLibrary/default/dwd7945e4d/3005/Highlights/HIGHLIGHT_BSiS_1.jpg?sw=600&sh=600&sm=fit
    A ovo je za kombiniranu sjedalicu, koja kao fol ide od 0 do 4 god, ali to jednostavno nije za malu bebicu. I koliku su bebetinu stavili za prvu, ima skoro 6 mjeseci
    https://www.britax-roemer.com/dw/image/v2/BBSR_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-BritaxSharedLibrary/default/dwc8a46af4/9002/Highlights/Highlight-9002-1.jpg?sw=600&sh=600&sm=fit

Frajla
    22. Kolovoz 2019. 08:21

m-mama

Litta gdje ste u primorju? Tako malenu nogicu ima? 😍 sad bi kupili cipele za tren, moj nosi 21 i nema vise modela kakve sam trazila 🤷🏻‍♀️

Ja ga jos i dan danas rado volim imati pod kontrolom u sportskom sjedalu 😂 okrecem ako mu sunce smeta il da bar ne bulji u mene stalno

I mi smo malonogi 
    Sad je negdje između 19 i 20. I jedva sam dočekala taj 20, jer je ovu manju obuću baš koma za naći.
    Moj se isto još vozi prema meni. Zna se nekad nagnuti i  gledati aute, ali ako ga okrenem od sebe samo se izvija i provjerava gdje sam. Nekidan sam ga isto okrenula zbog sunca i tih 15 min do kuće je proveo gledajući u mene kroz onaj prozorčić na kroviću  Al ajd, bar nemamo izgubljenih cipelica i igračaka, jer vidim čim nešto baci 
    Jučer smo bili napokon isprobati i naručiti novu sjedalicu. I sad sam baš uzbuđena i jedva čekam da dođe. Oliver je bio malo šokiran kad sam ga stavila u nju, ali vjerujem da će mu se sviđati 

m-mama
    24. Kolovoz 2019. 21:49

Ne znam kako cemo prezivjeti zimu 😂 u stanu je bebolino pravi vrazicak, dodemo van milo dijete. Imate neki prijedlog za obrok koji moze u onaj plazni frizder? Sad mi se cini sunce manje opasnije i nije toliko vruce pa bi isli ranije na plazu  jer je oko 5,6 vec hladnije ako nema sunca 😩 

m-mama
    24. Kolovoz 2019. 21:50

Zadnjih 10 dana jede jako slabo, hranilica je najgora stvar na svijetu, u krilu jede 5 sekundi i on bi hodao, sto pojede usput , pojede. Stalno mu nudim, ali staaalno vise sama sebi na zivce idem da ga stalno nagovaram jesti. 

Mjerila sam ga, 11 kg i 80 cm. 

Frajla
    25. Kolovoz 2019. 09:11

Po meni svaki obrok moze u plazni frizider, ionak mu sve dajem sobne temperature (osim ako je jako nestrpljiv)
    Mi mame se uvjek brinemo da su gladni 🙈, al probaj mu ne nuditi nista ovak usput, ako nece rucak nek ceka do iduceg meduobroka. Vec sam pisala kak i moj brljavi rucak/veceru, al kad kuci stalno nekog vraga zvace. U vrticu im super jer jer nema toga.
    I mozda da mu probas dati ili komadice ili zlicicu da sam jede (a ti izmedu ubacujes).
    O ima 77 cm i 12 kg, tako da su tu negdje

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.