mi ujutro u 6 imamo bocicu AD-a 260ml. izmedu 9 i 10 dorucak- griz,zobene sa jabukom ili kruskom, cimetom,kokosom, pa kiflu sa jogurtom svjezim sirom puru od jaja,keksolino,palentu,rizu na mlijeku. Oko pol1 rucak- meso ili povrce sa kombinacijom rize,palente,krumpira, tjestenina Meduobrok neko voce,banana sa avokadom,jogurtic,svjezi sir.. vecera isto ko i dorucak samo bez voca. i prije spavanja oko 8 pol9 bocica 150ml.. Mi isto sve uprljamo al to je normalno. Nekada jede lijepo pa neumaze skoro nista a nekada ima svukud..
Ivaanaaa rizu na mlijeku dajes s AD ili si uvela kravlje mlijeko? Moj ne zeli ni jedno AD, probala s aptamilom, bebimilom i ne zeli ni okusiti, probala mu dati cokolino, ni to ne zeli, a sisu navlaci po cijelu noc. Ujutro se probudim mrtva umorna i jedva cekam vecer da idem spavat. Vec sam luda, ne znam sta da mu dam da bar malo odspava u komadu, bar 4h
Ivanaaaa kako se pravi pura od jaja?
Sema, ja dajem novalac plus, pise za djelomicno dojenu djecu, to je kao od 0-6, ali nema razloga zašto se nebi smjelo i kasnije. Moj je prihvatio bez problema, ali nismo probali nijedno drugo, pa neznam jel mu ovo fino ili samo nije izbirljiv. 😆 Ne dajem na bocicu nego sa žitaricama na gusto, pa na zlicicu.
Jesi probala misu malom kroz noc mozda vodice ponuditi, mozda je samo zedan?
ja sam uvela kravlje mlijeko,ovdje je preporuka da se krene od 8 mj al ne sirovo nego da se prokuha. znaci skuham rizu na kravljem mlijeku. a puru radim tako da izmuckam jaje sa zlicom vrhnja i malo brasna.. to bude jako mekano i moji klinci to obozavaju. to ispecem na malo maslaca ili maslinovom ulju.. nova studija je pokazala da je dokazano da ako se alergeni uvode sto prije da je manja mogucnost neke alergije. izuzetak je med i morski plodovi..tak ovdje kazu..vjerujem da ce za godinu dvije se mjenjat pravila dok nedode opet neko novo otkrice hahah
Ivaanaaa rizu na mlijeku dajes s AD ili si uvela kravlje mlijeko? Moj ne zeli ni jedno AD, probala s aptamilom, bebimilom i ne zeli ni okusiti, probala mu dati cokolino, ni to ne zeli, a sisu navlaci po cijelu noc. Ujutro se probudim mrtva umorna i jedva cekam vecer da idem spavat. Vec sam luda, ne znam sta da mu dam da bar malo odspava u komadu, bar 4h
mozes skuhat rizu na vodi,pa onda dodat neko AD il probaj bademovo mlijeko. to vole bebe jel je malo slatkasto..
Slazem se ivana, stalno neke nove smjernice izbacuju, sto različitih istrazivanja i zakljucaka. I jos ajd sto se sve mjenja da su oni slozni, vec jedan prica jedno, drugi drugo, pa se ti snalazi. 🙊🙉🙈
Ja sam si to ovak nekako poslozila, pa kak ispadne.
Za bjelanjak sam shvatila kao da postoji veci potencijal za alergije kod manje djece, a to vremenom prolazi, pa se zato savjetuje kasnije dati. Nisam ga jos dala ovako samog, mislim da budem iduci mjesec. Ali dala sam mu tjesto (makarone i za juhu) i jeo je 2 put s nama palacinke
U kravljem (i kozjem) mlijeku je alergen laktoza, a to je tako i tako sadrzano u AD koje mu eto dajem vec preko mjesec dana tako da mi nije u tome problem. Vec to mlijeko sastavom ne odgovara maloj djeci, ima previse soli i ako sam dobro zapamtila nesto ometa apsorpciju kalcija. Nije da ce im nest biti ako tu i tamo pojedu nesto s tim mlijeko, ali treba racunati da to nije zamjena za majcino mlijeko/adaptirano, mimo kravljeg ovog bi trebali popiti do 1 god min pola litre dnevno.
Slazem se ivana, stalno neke nove smjernice izbacuju, sto različitih istrazivanja i zakljucaka. I jos ajd sto se sve mjenja da su oni slozni, vec jedan prica jedno, drugi drugo, pa se ti snalazi. 🙊🙉🙈
Ja sam si to ovak nekako poslozila, pa kak ispadne.
Za bjelanjak sam shvatila kao da postoji veci potencijal za alergije kod manje djece, a to vremenom prolazi, pa se zato savjetuje kasnije dati. Nisam ga jos dala ovako samog, mislim da budem iduci mjesec. Ali dala sam mu tjesto (makarone i za juhu) i jeo je 2 put s nama palacinke
U kravljem (i kozjem) mlijeku je alergen laktoza, a to je tako i tako sadrzano u AD koje mu eto dajem vec preko mjesec dana tako da mi nije u tome problem. Vec to mlijeko sastavom ne odgovara maloj djeci, ima previse soli i ako sam dobro zapamtila nesto ometa apsorpciju kalcija. Nije da ce im nest biti ako tu i tamo pojedu nesto s tim mlijeko, ali treba racunati da to nije zamjena za majcino mlijeko/adaptirano, mimo kravljeg ovog bi trebali popiti do 1 god min pola litre dnevno.
da slazem se upravo to kravlje mlijeko nije zamjena za majcino ili AD, al ak pojede nesto sa njim nije strasno.. zato mi pijemo i dalje Ad,stariji je pio do 2 godine al uz to je konzumirao i kravlje mlijeko.. U Ad ipak ima jos svih dodatnih minerala koji su bebi potrebni pa konzumirajuci njega namire se sve potrebe organizma.. znaci nepreporuca se zamjena Ad sa kravljim mlijekom u potpunosti... puno ljudi to nerazumije..i kako ti velis ne samo da su stalno nove smjernice,vec se i doktori ne slazu u postojecim..tako da drage mame koje imate prvu bebu nezamarajte se do drugog djeteta bit ce i druga škola hahah.. a što se tice bjelanjka,ak je beba probala vec namirnice sa cijelim jajetom probala je i bjelanjak.. to je isto ko da bebi ponudis brokulu u kasici od krumpira a ne ko finger food..tak da mislim da nemas frke.. mi tjedno jedemo po jedno jaje kao puru ili joj ga narezem na komadice pa se zabavlja sa time..
Dosta vas pratim kako sam i sama pitala u vezi hrane sto se tice zacina slazem se nikako nije dobro i treba paziti na hranu pogotovo u 1.god zivota!ali jaje pa npr mlijeko..jednom tjedno probat dat nesto sto nije skolski ili u knjizi doktora nece niti jednu bebu ostetiti dapace...nije dobro niti previse paziti jer bi dijete moglo postat osjetljivo...bitno je da su bebe site i zadovoljne!deklaracije na proizvodima i nisu neka garancija!
Ajmo, ajmo mamice, slova na sunce
Nema samo citanja 😝
Sad su svi proljetni kikači veliki, sta izvode, sto jedu, kako ne spavaju? 😎
Olivera po novom strasno zanima sto se dogada sa hranom u ustima, pa gura prste u usta dok zvace, sto naravno mamu izluduje.
Jako puno hoda, ne pusta se jos, ali hoda uz sve zivo, kauc, zid, kuhinjske ormarice (genijalna ideja ja bila uzeti visoki sjaj 😂), vecinu dana je na nogama.
Spava jako slabo, u svom kreveticu je vec tjedan dana.
Jede sve zivo i sve mu je fino, ako mu dam komadice hoce ih vijati prstima, ali ne pokazuje nikakv interes da bi uzeo zlicu i s njom jeo. Novost nam je da zna i na slamku piti. Pokusavala sam par puta prije i nije mu islo, ne bi povukao dovoljno jako. Jucer je uspio i onda je to bilo nadopijanje i pljuckanje do besvjesti.
Pomalo sam mu pocela davati gluposti za jesti-gledala jelovnik od vrtica, jedan dan za dorucak cokoladne pahuljice s mlijekom 🤦🏼♀️
Tako da sam se okuražila i dala mu neke bebivita kekse sto je dobio jos za bozic. Onak, jede jer je dobio nest za jest (ždero moj mali), al nije odusevljen. Iza tog mu dala smoki (lino kukuruzni), e to se trpa s dvije ruke 😂
Sisa jako slabo, veseli se kas vidi, al samo drzi u ustima, slabo i kratko vuce, a onda naravno se slabo i pune. Od sinoc sam se pocela izdajati da probam malo navuci. Mozda ce biti zainteresiraniji ako ce biti punije, a visak uvjek mogu izdojiti i dati mu sa zitaricama.
Pozdrav,
Malo cu vam zasmetati al imam jedno pitanje 😊
Imam zvrka od 7 mj, s kasicama smo krenuli pred nekih 2mj i lijepo je prihvatio, vec smo dorucak i rucak lijepo papali a sad zadnja 3 dana sve odbija, samo sisu zeli a dok mu nudim kasicu nema sanse za otvoriti usta. Imali smo mali problemcic s tim dok je bio bolestan al onda je samo manje jeo a sad nista. Jel moguce da mu zubic ide van iako se jos ne pozna pod rukom i ne izgleda mu naoteceno? (nema jos nijedan) Jer ovak je sve isto, nit ne trazi vise sisu nit je bolestan 😥
Oprostite na malo duzem postu
Sortiraj odgovore
Najstariji