Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    26. Siječanj 2019. 09:43

Kika, bas mi je zao da de tako mucite s papicom. Nadam se da je do zubica, pa da ce brzo proci. Jesi probala mozda pomjesati npr keksolino i povrce? 🤔Mozda bi proslo, pa onda pomalo navikne na svasta
    M-mama, ja mu obučem bodi kratkih rukava i plišanu pidjamicu. Spavacu ne grijemo i najcesce je 24 sata dnevno prozor na kip i rolete spustene na rupice. Ali on ne spava bas uz nas, nego izmedu nas i ima svoj pokrivac, pa mozda nisam relevantna. Ako se i nabije uz mene ja ga poguram #majkagodine 😆

m-mama
    26. Siječanj 2019. 09:46

Frajla blago tebi, moj je priljepak, odem na wc ujutro i odmah je budan 

Frajla
    26. Siječanj 2019. 10:30

m-mama

Frajla blago tebi, moj je priljepak, odem na wc ujutro i odmah je budan

Blago i tebi, ja je smijem na wc 😭
    Ako je muz u krevetu onda ga moram buditi da pazi malog, ako nije nema mrdanja jer bi krenuo najkracim putem zamnom 🤦🏼‍♀️
    Od nedjelje cemo trenirati spavanje u kreveticu
    A moram se pohvaliti da unazad par dana pije vodu 😁, do sada je bio samo sok zanimljiv

Iskrica
    26. Siječanj 2019. 16:20

M-mama, baš mi je drago za malca da tako lijepo napreduje 🤗 A za termin kod očnog nemam riječi, strašno. 
    Student, držim fige za dobar rasplet za zubić nakon udarca🤞
    Moja bebolina dobiva gornje jedinice, odnosno jedna je izbila, a druga je isto skoro vani i sada se ona zabavlja škrgutanjem zubiju, struže gornje i donje, ajme koji je to grozan zvuk, sve se ježim od toga. Nadam se da će uskoro prestati to raditi, da joj zubi i ostanu, a ne da ih potroši struganjem 🤪 🤓

• Student24
    28. Siječanj 2019. 11:21

Dan! Baš mi nekako teško pao prethodni period. Zapravo, to traje od pred Božić. Nadam se da je sad iza mene. Uletila bih nekad s nekom rečenicom, nadam se da će mi sad Princ dozvolit da u miru, dok on spava, pročitam sve i svima sve napišem, što bih željela. 
    LilyVaniliy- Princ se noćas budio 4. puta. 4 puta se nije budio od - nikad :D ako i je koji puta, ne sijećam se. Ja mislim, kako smo mi napunili 9 mjeseci da se radi o onom famoznom skoku ;) 
    m-mama - stavljanje pelena kod djece starije od 6mjeseci trebalo bi uvesti kao kategoriju na olimpijadi :D 
    mi brojimo 6 zuba i sad se baš vide kad se nasmije, mali dabar <3
    Da li nije potreban raniji pregled ili jednostavno nema termina? Kud idete?
    Frajla- koju tjesteninu si uzela? ja se spremam pa nikako da odlučim koju da uzmem. Od kad bi kretali sa vrtićem? Na jesen ili sad na proljeće? držim fige za tetu čuvalicu <3
    Princ je odmah zabopravio sagu zubića, ali ne i mama :D (kako to i biva :D :D)
    Kikaa- HB do sad nismo imali većih problema kod izbijanja zubića, ali hvala svakako za informaciju o sirupu. Zlu ne trebalo. Bravo za korak :) :) S hranom vjerojatno je samo jedna u nizu faza :D (baš utješno, znam) 

• Student24
    28. Siječanj 2019. 11:24

Litta - mi polako krećemo sa finger foodom jer se opako bori da se sam hrani. Vodim se da kockice budu veličine graška recimo i prolazi samo meko kuhano povrće, voće, kruh i smoki. Mesno nikako, njega i dalje na skroz sitno. 1/3 obroka pripremim na kockice i dam njemu da se hrani, ostatak u kašicu i nahranim ga ja. 

Zubić je tu i dalje bijeli kao snijeg (da ostane tako). :) :) 
    Hvala svima na brizi i ugodan nam tjedan :) 

m-mama
    28. Siječanj 2019. 15:49

Student u tome i je fora. Što bi mu termin trebao ranije jer je još malen i više se toga može napraviti, a nema slobodnih termina, zvala sam i rekla mi je teta da me moze ugurati najbrze u 10 mj...  odustala sam od nasih bolnics, ići ćemo privatno u Mali dom. 
    Imam pitanja što se tiće dohrane,nekako mi se čini skromna. Većinom kuham, kad smo vani pojede frutek, ili kad se probudi noći dobije čokolino i keksolino jer mi se neda miksati, bočica ne dolazi u obzir jer neće a sise navlači na prazno. 
    Doručak- 6h : voće +jogurt+ žitarica( zobene, proso, riža, hajdinska k)
    Spavanje , sisanje
    Ručak-11h : povrće +meso+ ponekad palenta
    Spavanac, sisanje
    AD- 17 spavanac
    Imala sam neke pokušaje uvodenja večere,
    -dvopek, sir , jabuka
    -povrce, dvopek
    Već je stariji pa bih pokušala neku užinu posljepodne,a nemam ideja. Uvodimo žumanjak, ribu još nisam 😱😱,
    Imate kakav as u rukavu? 😂
    Što se tiće finger food, danas sam pekla muffine bez jaja i dobio jr jedan za probu i odmah ga je ugrabio i u usta. Kada sam mu davala brokulu išlo bi mu na povraćanje pa sam odustala. Grupa na fejsu Domaće kašice za bebe je toliko nepregledna 😰 morsm googlati 

Frajla
    28. Siječanj 2019. 16:09

Student super da je zubic dobro. Skuhala sam makarone (Barilla, ne proporucam jer se ne daju bas raskuhati, uvjek su pomalo al dente) i kad sam skuhala narezala svaki na 5-6 kolutica. Sad sam uzela pasta zara zvjezdice/cvjetice, to su za juhu sitni, pa budem probala drugi put s tim
    M-mama, a jesi se probala naruciti u nekom drugom gradu? Mozda je manja guzva....
    Ovako je kod nas klopa po novome
    Ujutro kruh/kifla i maslaca/svjezi sir/abc ili voce i zitarice ili banana i jogurt
    Poslje jutarnjeg spavanca samo voce ili s jogurtom/svjezim sirom
    Za rucak povrce, riba, meso, žitarice... (ako ima krumpir/batat onda ne dodajem zitarice)
    Poslje spavanja opet neki oblik voca ili "pravo" ili iz staklenke ili one kasice u vrecicama, nekad baby nestle pudingić jer stvarno vise nemam ideja...
    Za veceru zitarice s mlijekom (adaptiranim), ovisi sta imam otvoreno, gris, proso, one kombinacije 8 zitarica, 5 zitarica....
    Sisu ubacim izmedu kad mu se ucini zgodno, nema rasporeda, 2-3 puta dnevno samo od cega je jedno kroz noc/rano ujutro
    Voce se ne preporuča navecer davati, zna tesko pasti na zeludac i kiselinu vracati. Isto tako seceri jer daju dodatnu energiju, pa im je teze zaspati 😉

• Student24
    30. Siječanj 2019. 16:31

hajmo mame, tip&tricks kako nahraniti dijete, a da iza istog nejde kompletno mijenjanje outfita? :D da, finger food je aktualan na najjače :D 

Frajla
    30. Siječanj 2019. 17:05

Student24

hajmo mame, tip&amp;tricks kakonahranitidijete, a da iza istog nejde kompletno mijenjanje outfita? :D da, finger food je aktualan na najjače :D

Si probala mozda slinček s rukavima? Naš je iz dm-a, 40 kn je bio, vjerujem da ima i u drugim trgovinama. A preko nogu mi mozes probati prebaciti kuhinjsku krpu.
    Al da budem iskrena ja to ne koristim, ljeno mi ga je čistiti, lakse mi presvuci majicu i ubaciti u prljavo 🙈🙉🙊 imam silikonski slinček s tobolcem, pa kad jede sam onda mu pokupim to sto padne unutra i vratim na pladanj #majkagodine 😆

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.