Je ste razvile slike? Ja ne da ih imam puno,
Nego jaaaaakoo puno. Nikako da sve pregledam i izaberem one najbolje da dam sve odjednom razviti, ali ocito je da to nikad nece biti. dugotrajni je to proces, nakon 5 min pred laptopom zijevam haha, mozda samo par onih slikanih fotićem, tek tolko,album će čekati dok beba ne poraste, kojih 5-10 godina 😂🙈🙊( možda i prije sam odabere slike nego ja gaha)

Pozz mame...malo cu skrenuti sa teme...zanima me kako dajete kuhanu hranu bez icega skroz ili malo zacinite?? Kuham svaki dan posebno ali bez icega na maslacu iskljucivo!bljutavo bude skroz i nezeli jest kuhano sve drugo da samo kuhano nikako dali trebam malo posolit?jer meni je to grozno bljutavo neznam dali je i to bas dobro?!ocajna sam vec pomalo...
Pozz mame…malo cu skrenuti sa teme…zanima me kako dajete kuhanu hranu bez icega skroz ili malo zacinite?? Kuham svaki dan posebno ali bez icega na maslacu iskljucivo!bljutavo bude skroz i nezeli jest kuhano sve drugo da samo kuhano nikako dali trebam malo posolit?jer meni je to grozno bljutavo neznam dali je i to bas dobro?!ocajna sam vec pomalo…
A vidiš meni baš budu fine te kašice koje bebi složim za ručak - neki put kad ne pojede, onda ja potamanim njezin tanjur do kraja pa mi bude fino. A sve joj složim bez soli i bez ikakvih drugih začina. Od jedne mame sam čula da je ona znala mrvicu posoliti ili staviti vegete i da joj je pedijatrica rekla da smije tako. A sad sam i u nekim preporukama na internetu čitala da smiju bebe naših uzrasta dobivati začine tipa peršin, ružmarin i sl.

https://miss7mama.24sata.hr/beba/dohrana/bebi-dajte-ribu-a-sa-sladoledom-pricekajte-do-godine-dana-3071

Frajla - super je mali tigrić!
M-mama - kakva zadovoljna opuštena beba, baš uživa! Slika isto imam brdo, a ni ja ih nisam uspjela pregledati i odabrati za razvijanje iako sam već odavna kupila album da lijepo nutra složim 😬

Ja sam navikla na zacinjenu hranu pa mi to nije fino ali vidim da ni njoj ne pase,morat cu joj ubacit nesto probala sam sa maslinovim i bucinim radi arome ali nista... nece usta da otvori svaki dan nesto drugo kuham i naravno sve bacim.ili tako grozno kuham😀🙈 batat,tikvicu koje samo po sebi slatko nista nula bodova.
Frajla i M-mama koji slatkiši 😍😍
Imam isto hrpu fotki, krenula sam pripremati za razvijanje, ali jednostavno ne stignem. 😔 prvom prilikom ću...
Što se tiče pripreme hrane za sada ne dodajem nikakve začine, a beba lijepo papa. Ako počne zezati to je uglavnom jer joj je dosadno pa je počnem animrati i sve pojede sa smješkom. 😂😂
Negdje sam citala da im bubrezi nisu dovoljno razvijeni i da je sol prije 1 godine jako veliko opterecenje za njih, a i kasnije treba sto manje soliti. Mi smo navikli na jako puno soli i zacina, previse zapravo, pa su nam okusni pupoljci "otpili" i slabo osjecamo pravi okus hrane, kod djece to jos nije tako... Ja sol oduvijek volim, ko mala sam mocila prst u sol i to jela 🤦🏼♀️, volim slane grickalice, pa se posebno trudim to ne prenijeti na njega
Cak bi se prije odlucila dodati malo secera u kasicu, nego sol. Al dobro, lako meni sad tu pametovati kad moje djete sve jede
Evo par prijedloga - celer (korjen) dodaje uglavnom ako radim nesto s mrkvom (npr teletina, celer, mrkva, riza i malo maslaca, meni to bude pravi rizoto). Moze se skuhati i malo luka pa ispasirati. Od zacina sad vec smiju cimet, kurkumu, bosiljak, origano, timijan i slatku crvenu papriku

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji