Frajla - super je mali tigrić!
M-mama - kakva zadovoljna opuštena beba, baš uživa! Slika isto imam brdo, a ni ja ih nisam uspjela pregledati i odabrati za razvijanje iako sam već odavna kupila album da lijepo nutra složim 😬
Ja sam navikla na zacinjenu hranu pa mi to nije fino ali vidim da ni njoj ne pase,morat cu joj ubacit nesto probala sam sa maslinovim i bucinim radi arome ali nista... nece usta da otvori svaki dan nesto drugo kuham i naravno sve bacim.ili tako grozno kuham😀🙈 batat,tikvicu koje samo po sebi slatko nista nula bodova.
Frajla i M-mama koji slatkiši 😍😍
Imam isto hrpu fotki, krenula sam pripremati za razvijanje, ali jednostavno ne stignem. 😔 prvom prilikom ću...
Što se tiče pripreme hrane za sada ne dodajem nikakve začine, a beba lijepo papa. Ako počne zezati to je uglavnom jer joj je dosadno pa je počnem animrati i sve pojede sa smješkom. 😂😂
Negdje sam citala da im bubrezi nisu dovoljno razvijeni i da je sol prije 1 godine jako veliko opterecenje za njih, a i kasnije treba sto manje soliti. Mi smo navikli na jako puno soli i zacina, previse zapravo, pa su nam okusni pupoljci "otpili" i slabo osjecamo pravi okus hrane, kod djece to jos nije tako... Ja sol oduvijek volim, ko mala sam mocila prst u sol i to jela 🤦🏼♀️, volim slane grickalice, pa se posebno trudim to ne prenijeti na njega
Cak bi se prije odlucila dodati malo secera u kasicu, nego sol. Al dobro, lako meni sad tu pametovati kad moje djete sve jede
Evo par prijedloga - celer (korjen) dodaje uglavnom ako radim nesto s mrkvom (npr teletina, celer, mrkva, riza i malo maslaca, meni to bude pravi rizoto). Moze se skuhati i malo luka pa ispasirati. Od zacina sad vec smiju cimet, kurkumu, bosiljak, origano, timijan i slatku crvenu papriku
Evo sto sam ja citala vezano sa sol. Ja nisam naviknuta na jako zacinjenu hranu pa mi je njeno ok. Moja hoce dosta toga pa nisam mjerodavna. Ali primjetila sam da kad kuham na pari hrana ina intentivniji okus npr.brokula. uopce ne treba zacinjavati.
Kika ako ima nesto sto posebno voli mjesaj joj to u sve. Bas sam nedavno kupovala neke zdjelice za bebolinu u mulleru i kaze mi zenskana blagajni da njezin mali nije htio nista jesti osim banane pa mu je bananu u sve stavljala. Cak i banana i meso 😆 zamisli tu kombinaciju. 😁😁
Mi smo jucer za rucak imali teletinu, mrkvu, mahune i rizu. U blender stavila i dosla super kasica 😀
Hvala na savjetima...danas je bio mali napredak,malo smo papali....pokusat cu sve samo da joj nemoram solit jer jos nebi...mada sam ja veliki ljubitelj zacinjene hrane...
Opet zatisje 🙄
Bilo je govora o slikama, ja sam izradila mislim za prvih 7 mjeseci. Trebalo mi je dosta vremena jer imam hrpetinu slika i jos na mobitelu nisu dobre dimenzije, pa dok sam to sve porihrala. Narucila prek cewe, nama za album i bake i dide su za bozic dobili albume. Kako je bilo puno slika premium su me izasle samo 69 lipa komad. Ja zadovoljna 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji