Draga Nina, treba biti i doma toliko. Nije ni to lako tako da i tebi svaka čast! Treba i odgojiti četvero djece, posebno kad si pola mjeseca sama s njima. Prilagodiš se situaciji i to je to.
Mame koje dojite do kada planirate dojiti? Ja sam mislila do godine dana, ali vidjet ćemo šta će biti od toga.
Nina, slažem se s ovim što je LilyVanily napisala, svaka ti čast!
LilyVanily - i ja sam mislila do navršenih godinu dana dojiti, uživam u tome da beba raste na majčinom mlijeku kao prirodnoj hrani uz dohranu, a sad se sve više pitam kako bi nakon tih godinu dana trebao izgledati unos mlijeka, pa nije valjda da ako prestanem dojiti onda joj trebam davati adaptirano mlijeko, koje sam se tak trudila izbjeći... Uglavnom, ne stignem još to sad razmišljati i odlučivati.
Nina otprilike znam kako ti je. Živim sa tatom i bratom, koji rade i većinom ih nema doma. Sestra mi ponekad uskoči, al to je rijetki i max 20 min da ga malo pričuva. Ostalo je sa mnom svo vrijeme i zadnji tjedan dana nikako nije dobre volje, mislim da mu idu zubići. Već sam pomalo na izmaku snage, svaki dan isti, ne idemo van kad il pada il puše ludi vjetar..... Jedini izlazak nam je doktor i dućan. Preko dana teško zaspim kad on spava, ne znam zašto a nemam drugih obaveza. Jučer sam popila tabletu zq glavu i taman je pocela djelovati kad smo se pakirali na spavanje, ja ljepše i lakše nisam zaspala tjednima 😂 Dobro mi je došlo, a zamislite da spavamo 8-9 sati u komadu i probudimo se kad hoćemo haha, budućnost. Ne dal da li sam pisala, super se oslanja na dlanove i ponekad se ljulja, najviše govori kad mora na spavanje haha, napokon je zdrav pa smo što se tiće ljekovs, temp bla bla mirni! Kad će više proljeće 😢😢😢
Iskrice pa da. Mislila sam ili malo kraće, ali nekako mi je to prebrzo ili maaalo kasnije, ali ne znam bi li to bio dobar potez s obzirom na posao...iako mi se neki i sad čude što "još uvijek" dojim. 🙄 vidjet ćemo još.
M-mama, drago mi je da je bebač bolje! I mi jedva čekamo proljeće i toplije vrijeme pa da možemo normalno u šetnje.
Nina slazem se s curama, nije lako ni bit doma, to je posao 24 sata 7 dana tjedno, pogotovo kad si sama. Sve ima svojih prednosti i mana... koliko god da ce mi tesko biti ostaviti ga, nekako razmisljam da cu barem malo "provjetrit" mozak na poslu
Sto se dojenja tice budem dojila dokle ide, moze se dati ujutro prije posla, i onda kad dodete doma i navecer. Necu mu na silu prekidati, pogotovo ne u vrijeme kada bude kretao u vrtic, dosta mu je jedan stres
Oliver je dojenje vec sad sveo na minimum. Veseli se sisi kad ju vidi, ali uglavnom slabo vuce, tj kratko, malo sisa, pa pusti, pa gleda okolo, pa opet malo, pa bi malo puzao, vise mu je zabava vec jelo. Po noci u zadnje vrijeme rijetko trazi, vec kad se duze prevrce (zatvorenih ociju) onda ga znam okrenuti i dati mu jesti, jutros je to bilo tek u pol 6, a veceru je jeo u 8
Preko dana tako i tako rijetko doji prije 4, 5.
Jede dorucak oko 8, pa rucak oko 12 tako da sisa dode na red predvece
Mi smo jucer bili prvi put na igralistu
Zanimljivije je gledati sta bratici rade nego to sto sjedi na ljulji 😂
Je ste razvile slike? Ja ne da ih imam puno,
Nego jaaaaakoo puno. Nikako da sve pregledam i izaberem one najbolje da dam sve odjednom razviti, ali ocito je da to nikad nece biti. dugotrajni je to proces, nakon 5 min pred laptopom zijevam haha, mozda samo par onih slikanih fotićem, tek tolko,album će čekati dok beba ne poraste, kojih 5-10 godina 😂🙈🙊( možda i prije sam odabere slike nego ja gaha)
Pozz mame...malo cu skrenuti sa teme...zanima me kako dajete kuhanu hranu bez icega skroz ili malo zacinite?? Kuham svaki dan posebno ali bez icega na maslacu iskljucivo!bljutavo bude skroz i nezeli jest kuhano sve drugo da samo kuhano nikako dali trebam malo posolit?jer meni je to grozno bljutavo neznam dali je i to bas dobro?!ocajna sam vec pomalo...
Pozz mame…malo cu skrenuti sa teme…zanima me kako dajete kuhanu hranu bez icega skroz ili malo zacinite?? Kuham svaki dan posebno ali bez icega na maslacu iskljucivo!bljutavo bude skroz i nezeli jest kuhano sve drugo da samo kuhano nikako dali trebam malo posolit?jer meni je to grozno bljutavo neznam dali je i to bas dobro?!ocajna sam vec pomalo…
A vidiš meni baš budu fine te kašice koje bebi složim za ručak - neki put kad ne pojede, onda ja potamanim njezin tanjur do kraja pa mi bude fino. A sve joj složim bez soli i bez ikakvih drugih začina. Od jedne mame sam čula da je ona znala mrvicu posoliti ili staviti vegete i da joj je pedijatrica rekla da smije tako. A sad sam i u nekim preporukama na internetu čitala da smiju bebe naših uzrasta dobivati začine tipa peršin, ružmarin i sl.
https://miss7mama.24sata.hr/beba/dohrana/bebi-dajte-ribu-a-sa-sladoledom-pricekajte-do-godine-dana-3071
Sortiraj odgovore
Najstariji