Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ita87
    19. Svibanj 2018. 19:00

Frajla

A sto Rina radi kad je budna? Gleda okolo ili negoduje?
    U nekoj je fazi kad preko dana bas tesko zaspe, samo sto ne zaspe i onda pocne plakati, pa se razbudi. Valjda se boji zaspati. I par puta mi je mi iz sna poceo bas plakati sa suzama, kad ga pomazim malo brzo se smiri. Neznam jel se uplasi da je sam ili ruzno sanja

Ako je dobro, bolje je komentirat i hvalit se 😂
    Rina kad je budna, cesce negoduje nego sto zuji okolo. Nemam pojma kak mi dan prodje, mijenjam pelenu, pa vjezbamo malo, nekad za komodom budem sat vremena kad skuzim da ne moze kakat pa joj drzim noge i uspije nekako. Onda sisa pol sata, ne nosim ju skoro nikad. Kad ju hranim, taman skoro zaspe pa ju dignem da podrigne i probudi se kao da je spavala 3 sata. 
    Po noci mi najgore kad ju uspavam, muz zahrce i onda sve ponovo. Najradije bih ga izbacila iz sobe 😀Evo danas nije spavala od 11 do 6, sad spava sat vremena.
    Ovo sto pises za Olivera, tako i ona zadnjih dana identicno. 

• niky4
    19. Svibanj 2018. 21:19

ita87

Nina

Ita87, bas kao da sebe slušam s tim problemima oko dojenja… Meni pedica rekla da ocito imam jako malo mlijeka, kad bebac pojede od 90 do 120 ml… Inace, pedica je samnom radila testno dojenje, i nikad nisam izdojila vise od 30ml… Znam da oni mozda vise navuku kad sisaju, ali opet… A nikako da se uskladim s patronaznom, da bi ga izvagala prije i poslije dojenja. Ja isto dajem oleovit, i to 2 kapi, a kombiniram mm i ad.

Kakvo testno dojenje, sa izdajalicom kod pedice? Ma ja se grozim izdajalice, mislim da mi je ona jos vecu stetu napravila.
    Ocito to kod svakog pedijatra drugacije propisuju kapi.

Kad sam joj rekla koliko dajem AD, rekla mi nek' se izdajam doma svaka 2 sata, 5 dana da vidimo da li se moze povecati kolicina mlijeka. Ali nije se. 

• Student24
    19. Svibanj 2018. 22:20

Nama je sutra mjesec dana... Kud proletilo... I ta godina ce jos brze..
    nesmijem se zaliti na spavanje. Nocno. U zadnjih par dana preko dana drijema i gundja :D

Frajla
    21. Svibanj 2018. 15:21

Ovdje je bas tiho....
    Moram se pohvaliti da smo mi upogononili nasu klokanicu. Prvo sam jucer pola sata hodala po dvoristu- htjela viditi hoce biti unutri, a onda je bio blizu toga da zaspe, pa sam nastavila šetati, mora da su susjedi  mislili da sam luda, imam dvoriste od 15 koraka 🤣
    A danas smo se prosetali do trgovine po sladoled i onda smo jos i ljekarnu obavili, sat vremena smo skitali. On je cijelo vrijeme spavo, ali smo se strasno skuhali, morala sam i njega i sebe presvuci koliko smo bili mokri. Znaci nema sanse da ju koristimo preko ljeta, bas steta....

yra
    21. Svibanj 2018. 15:29

pozdrav od Mile

yra
    21. Svibanj 2018. 15:38

Sema, grčeve ublažavamo nošenjem...nema lijeka, samo nosanje, tepanje i maženje.
    Jucer ju je bas uhvatilo...
    Danas sam je zamotala...blazen bio baby swaddling!

21. Svibanj 2018. 15:57

Frajla

Ovdje je bas tiho….
    Moram se pohvaliti da smo mi upogononili nasu klokanicu. Prvo sam jucer pola sata hodala po dvoristu- htjela viditi hoce biti unutri, a onda je bio blizu toga da zaspe, pa sam nastavila šetati, mora da su susjedi mislili da sam luda, imam dvoriste od 15 koraka 🤣
    A danas smo se prosetali do trgovine po sladoled i onda smo jos i ljekarnu obavili, sat vremena smo skitali. On je cijelo vrijeme spavo, ali smo se strasno skuhali, morala sam i njega i sebe presvuci koliko smo bili mokri. Znaci nema sanse da ju koristimo preko ljeta, bas steta….

Kakvu imate? 
    Razmisli o marami ili ring slingu ako vam pase nosenje 
    Vruce bude i tako, ali boze moj, tak i onak ne lajsamo po najjacem suncu s bebama. 
    Ja sam sebi danas narucila jos jednu maramu, moram tek potiho saopcit muzu hihi malo je skupa, al je divna, okacim vam sliku veceras

Frajla
    21. Svibanj 2018. 17:57

Yra, mila je bas slatka mala smješkica
    Gumbek, imamo neku maxi cosi nosiljku. Razmislit cu o marami, zapravo bi mi bilo idealno da uhvatim u lidlu opet kad bude,  da ne dajem velike novce ako nece funkcionirati. Ja volim gurati kolica, ali mi je problem sto ima jedan dobar komad gdje nema staze, a nije bas da nema auta, pa mi tu nije ugodno ici sa kolicima. 

• Student24
    21. Svibanj 2018. 20:56

mi imamo ring sling, ali ga jos nismo poceli koristiti. Planiramo. Mm je narucio i neku bas nosiljku. A Princ se voli nositi, mislim da to nebude problem. 
    da li vase bebe spavaju na trbuhu? Mi smo do danas iskljucivo na boku, mijenjamo svaku noc drugi. Ali danas je imao izgleda grcice i ja ga nakon x sati polozila na trbuh i zaspao iste sekunde. 
    Da li ste se narucile na uzv kukica. klaiceva? Salata? Doktor reko da ne moramo zuriti, da ako dodjemo prerano da cemo morat ici ponovo.

21. Svibanj 2018. 22:34

Frajla

Yra, mila je bas slatka mala smješkica
    Gumbek, imamo neku maxi cosi nosiljku. Razmislit cu o marami, zapravo bi mi bilo idealno da uhvatim u lidlu opet kad bude, da ne dajem velike novce ako nece funkcionirati. Ja volim gurati kolica, ali mi je problem sto ima jedan dobar komad gdje nema staze, a nije bas da nema auta, pa mi tu nije ugodno ici sa kolicima.

Ja sam bila u petak u lidlu u dubravi i bilo je marama par komada, pa pogledaj u svom lidlu. Bile su dvaputa u kratkom periodu pa sad drugi put nisu razgrabljene bas sve. A i po babywearing grupi cure stalno prodaju famoznu lidlušu po 100kn.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.