Cao cure, evo da se i ja prebacim na ovu temu. Nama je danas 10 dana, mali samo siki,nikad ga ne budim nego kad on zatrazi dobije. Ponekad to bude svakih sat vremena a ponekad i 3h odspava. Nocas je npr.zaspao u 22h i probudio se tek u pola3 i opet u pola7. Vratio je svoju porodajnu tezini sto znaci da mu je dovoljno sve sto pojede.
Ja sam prekjucer morala kupiti sesirice jer su mi se napravile ragade, uzela sam nukove i cine mi se ok, vuce bez problema na njih.
Mazem se multi mum kremom i zracim ih po cijele dane 😀
Kada otprilike krecu grcevi?
Sema dobrodosla na ovu temu i cestitam 😘
Bas mi je drago sto dojenje ide ok.
Kako si ti samo kul sta se tice tih ragada 😂 ja i dalje dramim svima tko me pita hahah hvala Bogu prolazi.
Nekako mi brzo vrijeme prodje s malom, a prvih dva tjedna pamtim samo po nekim bolovima, nazalost.
Mi smo danas obavili pregled. Proslo je ok, moramo malo vjezbat kukove i nogice. Pitala jel smo mi nosili remencice, jao, nadam se da nece doci do toga da ih mora nositi. Narucit cemo se privatno za mjesec dana za pregled kukova.
Ispala joj duda, i pedijatrica joj stavila prst da cucla (fuj fuj), i rekla da ne moze vjerovat da beba od mjesec dana tako jako stisne i vuce, ja joj kazem da se zato jos uvijek borim sa ragadama. Morat cemo malo cesce papati izgleda. Cim zakmeci ja joj sisu dajem, odnosno prvo provjerim jel jel gladna ili sta, i uvijek je gladna i zgrabi sisu kao da ce joj netko uzet. Sada ima 55cm i 3950gr. Narasla 5 cm, dobila 910gr od kad smo pustene iz bolnice (3340 porodjana tezina, 3040 otpusna). Dala recept za oleovit d3 kapi da joj dam 1 dnevno. Jel netko isto to koristi?
Mi smo danas obavili pregled. Proslo je ok, moramo malo vjezbat kukove i nogice. Pitala jel smo mi nosili remencice, jao, nadam se da nece doci do toga da ih mora nositi. Narucit cemo se privatno za mjesec dana za pregled kukova.
Ispala joj duda, i pedijatrica joj stavila prst da cucla (fuj fuj), i rekla da ne moze vjerovat da beba od mjesec dana tako jako stisne i vuce, ja joj kazem da se zato jos uvijek borim sa ragadama. Morat cemo malo cesce papati izgleda. Cim zakmeci ja joj sisu dajem, odnosno prvo provjerim jel jel gladna ili sta, i uvijek je gladna i zgrabi sisu kao da ce joj netko uzet. Sada ima 55cm i 3950gr. Narasla 5 cm, dobila 910gr od kad smo pustene iz bolnice (3340 porodjana tezina, 3040 otpusna). Dala recept za oleovit d3 kapi da joj dam 1 dnevno. Jel netko isto to koristi?
Ja sam sa curkom starijom. S malim idem tek u pon na sistematski. Nama je oleovit bio ok, nikakvih problema.. Jedino smo mi 2 kapi davali
Meni je rekla po jednu kap s obzirom da kombiniram dojenje i adaptirano, pa u njemu vec ima malo d vitamina.
Nama je rekla da uzimamo babytoll do 13 tjedna (kako pise i u otpusnom pismu), a onda ce nam dati recept za d vitamin.
Ita, je, malo je bljaki sto joj je dala prst da cucla, nasa je olivera pokusavala nagovoriti da cucla svoju šaku, sto inace cesto radi, ali onda mu je ipak bilo bitnije urlati ko da mu radi neznam sta.
Zašto cete morati cesce papati?
I ja sam par dana davala babytoll dok sam samo dojila, kad sam uvela adaptirano onda to vise nisam davala jer nema potrebe.
Rekla je da je donja granica 600gr koje treba dobiti u mjesec dana sa porodjajnom tezinom, a ona je dobila 610gr kad se racuna sa porodjajnom. Nije mi nista rekla da moramo vise papati, to je neki moj zakljucak jer isto uvijek trpa prste u usta ili trazi sisat 😀
Koliko ja znam nikad se ne racuna od porodajne tezine koliko je beba dobila, nego od onoga s cime je otpustena. Mi smo isto dobili 900 g (u odnosu na ono s cime je otpusten) i dr je rekla da je to super. Ako bi gledala podorajnu, ispalo bi da je dobio samo 500 g
Ispricavam se na monolozima, trudnocki mozak 😉
Sto nije da i d vitamina ima u ad i da onda ne treba davati dodatno? A mozda je zato iti receno 1 kap, a gumbek 2....
Sortiraj odgovore
Najstariji