Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    15. Svibanj 2018. 15:37

Nina

Moj malac isto malo spava po danu, ako odspava 1h u komadu ja sretna! Sveukupno mozda 2-2,5 sata. A izmedju toga je vecinu vremena na rukama… Navečer se takodjer trudim da je do 21 u svom krevetu, i spava do 1,2 i onda do 5,6. Budila sam ga prva tri tjedna. I ja se divim mamama koje doje i imaju jos jedno dijete i mogu sve uskladiti… Ne znam, u takvoj situaciji se valjda prilagodis nekako, ali meni se trenutno to cini nemoguća misija… Ne znam kako bi sad s jos jednim djetetom.

Evo ja imam dvoipolgodisnjakinju i jednomjesecnu bebu i mogu ti reci da mi stan nikad nije bio cisci i nikad manje vesa za peglanje a i ja sam manje zapustena nego kad sam curu rodila. 
    Stvar je da s vise djece postanes opusteniji i najbitnije skuzis da nemas praznog hoda. Svakim korakom po stanu nesto rjesavas i nosis/odnosis/brises i sklanjas. 
    A i evo s drugim moram priznat da ne citam i ne istrazujem i ne analiziram nista nego si rjesavam kucanske poslove i igram se s djecom, a i ne spavam popodne s klincima vec odmorim dok dojim a kad oni spavaju rijesim neke konkretne stvari. 

• niky4
    15. Svibanj 2018. 17:43

Gumbek

Nina

Moj malac isto malo spava po danu, ako odspava 1h u komadu ja sretna! Sveukupno mozda 2-2,5 sata. A izmedju toga je vecinu vremena na rukama… Navečer se takodjer trudim da je do 21 u svom krevetu, i spava do 1,2 i onda do 5,6. Budila sam ga prva tri tjedna. I ja se divim mamama koje doje i imaju jos jedno dijete i mogu sve uskladiti… Ne znam, u takvoj situaciji se valjda prilagodis nekako, ali meni se trenutno to cini nemoguća misija… Ne znam kako bi sad s jos jednim djetetom.

Evo ja imam dvoipolgodisnjakinju i jednomjesecnu bebu i mogu ti reci da mi stan nikad nije bio cisci i nikad manje vesa za peglanje a i ja sam manje zapustena nego kad sam curu rodila.
    Stvar je da s vise djece postanes opusteniji i najbitnije skuzis da nemas praznog hoda. Svakim korakom po stanu nesto rjesavas i nosis/odnosis/brises i sklanjas.
    A i evo s drugim moram priznat da ne citam i ne istrazujem i ne analiziram nista nego si rjesavam kucanske poslove i igram se s djecom, a i ne spavam popodne s klincima vec odmorim dok dojim a kad oni spavaju rijesim neke konkretne stvari.

Svaka čast Gumbek, stvarno! Velim, meni trenutno nezamislivo, jer ja kraj svog malca jako malo mogu napraviti, a mozda grijesim sto ga tolko nosim... Sve je vjerojatno i stvar organizacije u datom trenutku.

15. Svibanj 2018. 18:28

Nina

Gumbek

Nina

Svaka čast Gumbek, stvarno! Velim, meni trenutno nezamislivo, jer ja kraj svog malca jako malo mogu napraviti, a mozda grijesim sto ga tolko nosim… Sve je vjerojatno i stvar organizacije u datom trenutku.

Haha nemoj me krivo shvatiti, ne hvalim se ja, al to je neko moje zapazanje. Drugacije sam se organizirala, promjenila sam neku svoju rutinu u ovih mjesec dana i moram bit iskrena da mi je lakse s njih dvoje nego kad je mala bila sama. Tad sam imala puno praznog hoda, recimo dok je ona spavala ja sam znala citati po netu kojesta i istrazivati o dojenju, spavanju, dohrani, putovanju s bebom, pedijatrima i kojecemu i na to sam sate gubila. Al to mi je sad jasno. Onda bi se ona probudila i naravno da se moras bebi posvetit. Nosala sam ja i nju i sad malca isto nosam koliko trazi. Al zato sad ne citam i je istrazujem vec si obavim nesto. I recimo bespotrebno naklapanje na telefon sam svela na minimum. A starija curka se zna vec sama smisleno s necim zabavit pa ju ponekad samo na oku imam da malog ne budi, a i zna recimo biti uz mene dok slazem ves ili dok kuham.

Mama mia
    15. Svibanj 2018. 19:14

Da se pridruzim ja takodjer stignem sve napraviti od kucanskih poslova sa bebom. Jedino peglanje ostavim za kraj hah najmrze mi je 😂 jedino najvise energije potrosim sto se nemam mira nikako odmorit. Ulazenje moje svekrve i njezine kceri u kucu mi kad god pozele i u bilo koje doba. Toliko mi odnesu energije da bi jos 2 puta mogla ocistit kucu 😂😂😂

• ita87
    15. Svibanj 2018. 19:28

Gumbek drago mi je cuti tako nesto, ima nade 😀
    Evo moja danas do 2 odspavala, i bila budna dosad. 5 sati znaci. A ja mislila kak bebe svakih par sati spavaju hahaha evo sad je ponovo zaspala i planiram ju probudit za sat vremena, nahranit i okupat pa da zasoe opet oko 10,11. 

yra
    15. Svibanj 2018. 21:07

Meni je sa mojim trećim djetetom bilo najlakše. Kao da nije bilo bebe u kući. Mila je jednostavno drugačija, stalno je u grčevima.ssd su malo blaži, ali opet je to nelagoda i bol.
    Stalno mi je na rukama. 
    Sve napravim, skuham, spremim...ali njih je 4 i uopće se ne sekiram previšeako ne stignem. Svako jutro i svaku vecer pospremim stan. Puno razvazam klince u skolu i na treninge. Još si i za posao ponešto napravim. Ali, sve u svemu, nije da imam vißka vremena.
    Danas je kakala cca desetak puta. Guza joj se lagano zacrvenila pa smo je i puno luftale na zraku.

• niky4
    15. Svibanj 2018. 21:22

Gumbek

Nina

Gumbek

Nina

Svaka čast Gumbek, stvarno! Velim, meni trenutno nezamislivo, jer ja kraj svog malca jako malo mogu napraviti, a mozda grijesim sto ga tolko nosim… Sve je vjerojatno i stvar organizacije u datom trenutku.

Haha nemoj me krivo shvatiti, ne hvalim se ja, al to je neko moje zapazanje. Drugacije sam se organizirala, promjenila sam neku svoju rutinu u ovih mjesec dana i moram bit iskrena da mi je lakse s njih dvoje nego kad je mala bila sama. Tad sam imala puno praznog hoda, recimo dok je ona spavala ja sam znala citati po netu kojesta i istrazivati o dojenju, spavanju, dohrani, putovanju s bebom, pedijatrima i kojecemu i na to sam sate gubila. Al to mi je sad jasno. Onda bi se ona probudila i naravno da se moras bebi posvetit. Nosala sam ja i nju i sad malca isto nosam koliko trazi. Al zato sad ne citam i je istrazujem vec si obavim nesto. I recimo bespotrebno naklapanje na telefon sam svela na minimum. A starija curka se zna vec sama smisleno s necim zabavit pa ju ponekad samo na oku imam da malog ne budi, a i zna recimo biti uz mene dok slazem ves ili dok kuham.

Ma znam da se ne hvalis, sve je to iskustvo, zivot... Drago mi da je tako i ako cemo imati jos jednu bebu, nadam se da cu i ja uspjeti tak se organizirati... 😉

• niky4
    15. Svibanj 2018. 21:26

Ivana1603 i yra i vama cure svaka cast! Yra ti sa  cetvero njih, vau! Al bitno je i to, ne sekirati se previse.

EveM
    16. Svibanj 2018. 09:20

Jutro! Evo ja sam jucer zamantrala izgleda malenu... popodne se pokakala( napokon nakon 5 dana) i zaspala...bas je lijepo spavala..i nocas uz 2 hranjenja do 9h. Skroz mi cudno bilo. Svako malo je provjeravala da li je sve ok.😝
    Danas cemo probat setnju u marami.. kolica nikako nece pa sam nabavila maramu pa budemo vidjeli .. bas se veselim.😎
    Sto se tice ciscenja ne zamaram se.. koliko stignem stignem.. ostalo kad muz dodje doma. Beba je prioritet❤️. Puse vam saljem😘😘

https://lmtm.lilypie.com/DDa4p1.png

16. Svibanj 2018. 09:33

EveM

Jutro! Evo ja sam jucer zamantrala izgleda malenu… popodne se pokakala( napokon nakon 5 dana) i zaspala…bas je lijepo spavala..i nocas uz 2 hranjenja do 9h. Skroz mi cudno bilo. Svako malo je provjeravala da li je sve ok.😝
    Danas cemo probat setnju u marami.. kolica nikako nece pa sam nabavila maramu pa budemo vidjeli .. bas se veselim.😎
    Sto se tice ciscenja ne zamaram se.. koliko stignem stignem.. ostalo kad muz dodje doma. Beba je prioritet❤️. Puse vam saljem😘😘

Kakvu si nabavila? Tkanu ili elasticnu? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.