Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    21. Svibanj 2018. 22:38

Student24

mi imamo ring sling, ali ga jos nismo poceli koristiti. Planiramo. Mm je narucio i neku bas nosiljku. A Princ se voli nositi, mislim da to nebude problem.
    da li vase bebe spavaju na trbuhu? Mi smo do danas iskljucivo na boku, mijenjamo svaku noc drugi. Ali danas je imao izgleda grcice i ja ga nakon x sati polozila na trbuh i zaspao iste sekunde.
    Da li ste se narucile na uzv kukica. klaiceva? Salata? Doktor reko da ne moramo zuriti, da ako dodjemo prerano da cemo morat ici ponovo.

I mi imamo ringsling, al za sad smo samo u tkanoj, ringsling mi je puno drazi za bocno nosenje i brzinsko montiranje za kratke staze, tipa ducan i slicno il iz auta nabrzaka, a tkana je san snova za duge staze. 
    A kad odemo na godisnji frendica s mora ce mi svoju fredu posudit jer ju vise ne koristi a ne zeli ju prodat. 

21. Svibanj 2018. 22:53
    Uglavnom ovo je moja nova ljepota :) jedva cekam da stigne
    Uglavnom ovo je moja nova ljepota :) jedva cekam da stigne
    Frajla
    22. Svibanj 2018. 01:25

Student, i mi smo ga tako jos s 2 tjedna stavili na trbuh i sad mu je puno draze nego na ledima. Na bok sam ga rijetko stavljala jer ne voli bas, nabrzinu sve razbaca pa bude na ledima, a i pelenaa mu taki cesto propusti.
    Gumbek, bila sam danas u lidlu i nisam ju vidila, ali sam preskočila onaj red uz frižidere. Bas cu drugi put obratiti malo bolje pažnju. Ak ne učlanim se u grupu (iako ne volom face koristiti), pa uzmem od nekoga. Gledala na njuskalu i krpicama, ali nema ih bas. Divna ti je ova nova.

• J1309
    22. Svibanj 2018. 07:55

Drage zenice, pridruzujem se temi s obzirom da sam rodila prije 6 dana..molim vas savjete kako da si pomognem oko savova od poroda.. boli me uzasno, sve vise i vise i ne jednom mjestu mi je oteceno..svaki savjet je dobrodosao :((

Frajla
    22. Svibanj 2018. 07:59

Student24

Da li ste se narucile na uzv kukica. klaiceva? Salata? Doktor reko da ne moramo zuriti, da ako dodjemo prerano da cemo morat ici ponovo.

Kukove nam je rekla da je idealno izmedu 6 i 8 tjedana, mi cemo imat 9 na pregledu. Po meni je bolje ici ranije u slucaju da nesto nije ok....

Frajla
    22. Svibanj 2018. 08:06

J1309

Drage zenice, pridruzujem se temi s obzirom da sam rodila prije 6 dana..molim vas savjete kako da si pomognem oko savova od poroda.. boli me uzasno, sve vise i vise i ne jednom mjestu mi je oteceno..svaki savjet je dobrodosao :((

Dobro nam dosla 
    Zao mi je sto ti je porod bio tako tezak...ranu prati vodom iza svakog piskenja, koristi sto prozracnije uloske, mozes nekada naspricati octeniseptom, ako te boli dok sjedis napusi si djecji kolut za plivanje i sjedi na njemu. Navodno kora hrasta pomaze u zarastanju, ima kupiti u ljekarni, pa si probaj napraviti hladnu kupku s tim i sjesti malo unutri

Katuska99
    22. Svibanj 2018. 08:39

Hej cure :)

Frajla Jel se tvoj bebac jos uvijek grci kad kaka? 

Cure zanima me dali uvijek dizete djecu za podrignuti? Moja N bas tesko podriguje, cekam po 40 min pa jedva podrigne. Nekad se desi da brzo, jako rijetko,ili ako se usred podoja naguta jako zraka onda uspije odmah. 
    Meni se po noci neda dizat jer ju uvijek razbudim😫
    Ali dizem ju pa ju onda uspavljujem 🙄

22. Svibanj 2018. 08:48

Katuska99

Cure zanima me dali uvijek dizete djecu za podrignuti? Moja N bas tesko podriguje, cekam po 40 min pa jedva podrigne. Nekad se desi da brzo, jako rijetko,ili ako se usred podoja naguta jako zraka onda uspije odmah.

Ja sam nemajka, ja ne dizem skoro nikad, osim kad nakon papanja ide na ruke iz nekog drugog razloga. Po noci ni  ne otvaram oci dok ga hranim jer spava s nama pa se svatko samo okrene i nastavi spavat. 
    Za dojene bebe nije nuzno da moraju podrignut, tako rece moj pedijatar kad sam ga pitala za curu svoju jer ona je tako ko i tvoja Nola rijetko podrigivala

Frajla
    22. Svibanj 2018. 09:32

Katuska99

Ne pati ga kakanje toliko, koliko prdenje - bas dosta prducka i ako spava to ga uvjek probudi, ne moze odraditi u snu. Iako nije kao da pocetku, onda je znao bas vristati, sada se samo napreze. 
    Za podrigivanje ga ne dizem bas uvjek, ako mi se cini da je cvrsto zaspo onda ga ne diram, ali najcesce dizem i to dva puta. Dr mi je rekla da mu je stomacic bas napuhnut, da se sigurno naguta zraka i da ga dignem i u pol podoja. Ali ne drzim tamo dugo, max 5 min. Nekad podrigne, nekad ne, nekad podrigne tek prije sljedećeg hranjenja, nekad umjesto podrigivanja bljucne...

Katuska99
    22. Svibanj 2018. 09:42

Meni to nije jasno, neki kazu da ne treba a neki da treba. Meni isto pedica rekla da ja trbuh napuhan i da moramo dizat.onda me bilo strah dali se zbog tog ne podrigivanja grci tako jako kad kaka.. 
    Jel ih stavljate onda na bok? Na onom Frajlinom papiru pise da se samo smije stavljat na ledja dijete zbog rizika od dojenacke smrti?! Meni u vinogradskoj rekli najbolje je na bok.. pa tko je tu lud?!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.