Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    22. Svibanj 2018. 09:32

Katuska99

Hej cure :)

Frajla Jel se tvoj bebac jos uvijek grci kad kaka?

Cure zanima me dali uvijek dizete djecu za podrignuti? Moja N bas tesko podriguje, cekam po 40 min pa jedva podrigne. Nekad se desi da brzo, jako rijetko,ili ako se usred podoja naguta jako zraka onda uspije odmah.
    Meni se po noci neda dizat jer ju uvijek razbudim😫
    Ali dizem ju pa ju onda uspavljujem 🙄

Ne pati ga kakanje toliko, koliko prdenje - bas dosta prducka i ako spava to ga uvjek probudi, ne moze odraditi u snu. Iako nije kao da pocetku, onda je znao bas vristati, sada se samo napreze. 
    Za podrigivanje ga ne dizem bas uvjek, ako mi se cini da je cvrsto zaspo onda ga ne diram, ali najcesce dizem i to dva puta. Dr mi je rekla da mu je stomacic bas napuhnut, da se sigurno naguta zraka i da ga dignem i u pol podoja. Ali ne drzim tamo dugo, max 5 min. Nekad podrigne, nekad ne, nekad podrigne tek prije sljedećeg hranjenja, nekad umjesto podrigivanja bljucne...

Katuska99
    22. Svibanj 2018. 09:42

Meni to nije jasno, neki kazu da ne treba a neki da treba. Meni isto pedica rekla da ja trbuh napuhan i da moramo dizat.onda me bilo strah dali se zbog tog ne podrigivanja grci tako jako kad kaka.. 
    Jel ih stavljate onda na bok? Na onom Frajlinom papiru pise da se samo smije stavljat na ledja dijete zbog rizika od dojenacke smrti?! Meni u vinogradskoj rekli najbolje je na bok.. pa tko je tu lud?!

Katuska99
    22. Svibanj 2018. 09:45

Yra jel Mila ima grceve jos uvijek? Probaj pit rooibos caj, u rinfuzi. Meni se cini da joj je stvarno malo lakse od tog. I sab simplex kapi

Frajla
    22. Svibanj 2018. 09:49

Ja sam ispocetka stavljala na bok, ali sad vise ne jer ne voli, samo se migolji dok ne zavrsi na ledima. Na boku je dok jede po noci i onda mu malo malo malo pelena propusti- valjda ne stigne sve upiti prije nego ode sastrane, a tamo nema sta upijati
    Nocas ga dignem za pidrugnuti i osjetim pidjama mokra sastrane. Presvucem ga, legnemo oboje, on samo sto nije zaspo i ja se najednom sjetim da sam mu presvukla odjecu, ali ne i pelenu 🤦🏼‍♀️

Frajla
    22. Svibanj 2018. 09:51

Katuska99

Yra jel Mila ima grceve jos uvijek? Probaj pit rooibos caj, u rinfuzi. Meni se cini da joj je stvarno malo lakse od tog. I sab simplex kapi

Jesu ti bolje sab simplex od espumisana? Ja sam ih isto kupila, samo cekam da potrosimo espumisan do kraja, imam jos samo za par puta

• ivaanaaa
    22. Svibanj 2018. 10:20

Mi isto imamo problema sa prduckanjem. Pocne se grcit i crvenit. Sto se tice podrigivanja,po noci nedizem al kroz dan da.. al nepodrignd svaki put. Ja zivim u njemackoj i izgleda da ovdje imaju druge knjige iz medicine haha. Svaki doktor druga prica.. iako i ovdje su rekli da beba obavezno na leda. Sto se tice rane od sivanja meni najbolje pomagao led. Drzis 15 minuta ne vise.. pa uzmes pauzu,pa onda opet.

Katuska99
    22. Svibanj 2018. 10:22

Puno bolje su mi simplex. Od tih se par sprducka nekako, i onda pokaka vecu kolicinu pa je jedno vrijeme mir.. i skuzila sam da zelena salata grozno utjece na nju..

• sema
    22. Svibanj 2018. 10:25

Moj je uvijek na boku, strah me stavljat ga ma leda jer cesto zna bljucnut, a nisam znala da se bok ne preporucuje.
    Ja ga preko noci ne dizem da podriguje a preko dana kako kada, ako zaspe ne dizem ga a ako je budan podignem ga iako i tada rijetko podrigne.
    Isto imamo problema s prduckanjem, sav se zgrcini zacrveni, kupila sam espumisan baby i malo munto pomaze.

Sto se tice rane ja je i nakon 2tjedna jos uvijek osjetim, ali to je normalno. Perem hladnijom vodom kad god stignem i octabiseptom spricam i obavezno posusim nakon toga..nema ti tu velike pomoci, miruj,nemoj previse sjedit incekaj da prode 😀

Katuska99
    22. Svibanj 2018. 10:52

Cure mene je spasilo sprejat octenisept, dobro posusit i onda tyrosur prasak naprasit. 
    Ja sam toliko sretna kad podrigne kao da pocnem skakat s njom po sobi🤣

• Student24
    22. Svibanj 2018. 12:36

nama su u rodilištu rekli da obzirom da je na ad da ga obavezno stavljam na bok. s vremenom se sam počeo rotirati na leđa. na trbuh sam ga jučer prvi put stavila, ali ga nakon nekog vremena okrenem na bok, da ja mirnije spavam :D 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI