To je i mene zacudilo, jer mi je patronazna rekla da bi kao trebala dobiti 800-900gr od otpusne tezine. A danas mi ped kaze da je ona izgubila 10% porodjane tezine, a da je uobicajeno 8% kao. I da se racuna da treba minimalno dobiti 600gr od otpusne tezine. Onda vise nista nisam kuzila a nije mi se dalo raspravljat oko toga jer je dobila koliko je uobicajeno i ok.
Djeca na ad dobiju vise gr obicn, tako da je tvojih 500gr sa dojenjem super.
I da, zbog toga sto dojim i dajem ad, trebam samo jednu kap davati maloj.
Moram priznat da sam se malo pogubila u tom kombiniranju dojenja i adaptiranog. Grozim se izdajalice a ne znam koliko mala dobije mlijeka pa si opet mislim jel dovoljno jede. Kad popije 90ml i sisa pola sata, racunam da iz sise izadje bar 30ml,nemam pojma...
Mislim, nastavit cu kao i do sada s obzirom da je sve ok ovako, ali svejedno se brinem.
Dobio mi mali grceve, danas od 16 do 20 plac i plac... Sta preporrucate?
Yra, ti si spominjala da Mila ima grceve, kako ih ublazavas?
Moram priznat da sam se malo pogubila u tom kombiniranju dojenja i adaptiranog. Grozim se izdajalice a ne znam koliko mala dobije mlijeka pa si opet mislim jel dovoljno jede. Kad popije 90ml i sisa pola sata, racunam da iz sise izadje bar 30ml,nemam pojma…
Mislim, nastavit cu kao i do sada s obzirom da je sve ok ovako, ali svejedno se brinem.
Ita87, bas kao da sebe slušam s tim problemima oko dojenja... Meni pedica rekla da ocito imam jako malo mlijeka, kad bebac pojede od 90 do 120 ml... Inace, pedica je samnom radila testno dojenje, i nikad nisam izdojila vise od 30ml... Znam da oni mozda vise navuku kad sisaju, ali opet... A nikako da se uskladim s patronaznom, da bi ga izvagala prije i poslije dojenja. Ja isto dajem oleovit, i to 2 kapi, a kombiniram mm i ad.
Mi smo danas obavili pregled. Proslo je ok, moramo malo vjezbat kukove i nogice. Pitala jel smo mi nosili remencice, jao, nadam se da nece doci do toga da ih mora nositi. Narucit cemo se privatno za mjesec dana za pregled kukova.
Ispala joj duda, i pedijatrica joj stavila prst da cucla (fuj fuj), i rekla da ne moze vjerovat da beba od mjesec dana tako jako stisne i vuce, ja joj kazem da se zato jos uvijek borim sa ragadama. Morat cemo malo cesce papati izgleda. Cim zakmeci ja joj sisu dajem, odnosno prvo provjerim jel jel gladna ili sta, i uvijek je gladna i zgrabi sisu kao da ce joj netko uzet. Sada ima 55cm i 3950gr. Narasla 5 cm, dobila 910gr od kad smo pustene iz bolnice (3340 porodjana tezina, 3040 otpusna). Dala recept za oleovit d3 kapi da joj dam 1 dnevno. Jel netko isto to koristi?
Ita ja dajem svojoj plivit d3 kapi samo sta je meni rekla da dajem 3 kapi dnevno.
Nina
Ita87, bas kao da sebe slušam s tim problemima oko dojenja... Meni pedica rekla da ocito imam jako malo mlijeka, kad bebac pojede od 90 do 120 ml... Inace, pedica je samnom radila testno dojenje, i nikad nisam izdojila vise od 30ml... Znam da oni mozda vise navuku kad sisaju, ali opet... A nikako da se uskladim s patronaznom, da bi ga izvagala prije i poslije dojenja. Ja isto dajem oleovit, i to 2 kapi, a kombiniram mm i ad.
Kakvo testno dojenje, sa izdajalicom kod pedice? Ma ja se grozim izdajalice, mislim da mi je ona jos vecu stetu napravila.
Ocito to kod svakog pedijatra drugacije propisuju kapi.
Frajla taman pohvalila malu kako dobro spava po noci i evo vec dva dana ne spava nikako ni po noci, a kamoli po danu. Cudno mi da tak mala beba bude budna po 6, 7 sati bez problema. Odspava po 15min...
Sema ja ti ne znam za grceve, jer ih hvala Bogu jos nemamo.
Ja ne budem komentirala spavanje onda 😁
A sto Rina radi kad je budna? Gleda okolo ili negoduje?
Oliver se jucer preko dana stalno budio nesto, a vidim da mu se spava, pa mi ga bilo zao i uzmem ga na sebe, kao nek odspava bar pol sata u komadu, jer je trebao jesti uskoro. I onda je odvalio 2 i pol sata, probudio se jer sam ga spustila, morala na wc, a i mislila sam da ce mi cice eksplodirati.
U nekoj je fazi kad preko dana bas tesko zaspe, samo sto ne zaspe i onda pocne plakati, pa se razbudi. Valjda se boji zaspati. I par puta mi je mi iz sna poceo bas plakati sa suzama, kad ga pomazim malo brzo se smiri. Neznam jel se uplasi da je sam ili ruzno sanja
Dobio mi mali grceve, danas od 16 do 20 plac i plac… Sta preporrucate?
Yra, ti si spominjala da Mila ima grceve, kako ih ublazavas?
Nekom nesto pomaze, a nekome nista... Cica, nosanje, grijanje stomacica (npr termofor stavis na sebe i onda njega na to potrbuske, da mu ne bude tezak ili opeglas tetru, pa mu toplu stavis na stomacic), mozes davati neki probiotik (njima treba vremena da djeluju), pusti neku bijelu buku (fen, usisavac, napa...), uzmi caj za bebe od komoraca, pa ga ti pij
Sortiraj odgovore
Najstariji