Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    11. Prosinac 2018. 08:16

vokak

evo i nas.prezivjeli smo sami, ali brate umorih se.vise psihicki jer je lakse kad je mm tu makar ionako odradim vecinu stvari. ovako sam mirna jer znam da je ti ako sta zatreba a kad je na putu nikad nisi siguran kad ce zatrebat.mi se uskoro cijepimo pa me zanima jel se treba sta posebno pripremat za to?sto da ocrkujem? jel treba mjesto uboda posebno tretirat?

i jei vasi fake kaslju i kako uuopce razaznati fake od pravog kaslja?

mi takoder jos jos nemamo zube.dohrana nam za sad dobro ide.sve voli

Hladan oblog, mi stavljamo kroz 24h. Sad po zimi im stavljam onaj plavi gel u vrecici sta se hladi u frizideru (samo smo mi pola gela iz vrecice izbacili i rub ponovno zavarili na onaj aparat za vakumiranje 😂) , preko ljeta vodeni oblog. I izmjerimo temp ako bude sumnjivo sta i to je to.
    Puno nosanja i mazenja i ljubljenja taj dan 😉

• Litta
    11. Prosinac 2018. 09:46

M-mama bravo za dizanje 
    Student sad ce ga biti posvuda  moja je pocela gmizati kao crvic, pomakne se par centimetara.
    Vokak sve sto je napisala Gumbek. Moja kaslje i onda kad ju pogledam kasalj magicno nestane. Prava carolija 

• Litta
    11. Prosinac 2018. 09:53

Ovaj tjedan i mi imamo cijepljenje. Prosli tjedan je bila bolesna pa ne znam da li ce je cijepiti ili odgoditi. Jos uvijek nas nosic muci. Centralno u stanu, stalno prozracujemo ali imam osjecaj da je pretoplo. To mi je najgore sad po zimi u stanu jako toplo a vani kad se izađe hladno i odmah evo podloge za prehladu. 
    Stalno cistim pod, prasine ima strasno. Drugi dan kao da nisam ni cistila. Sad gledamo za kupit stapni usisavac jer s ovim obicnim mi treba sat vremena za usisati. Ustekaj, istekaj 10 puta a stan je velik. S ovim bih barem svaki dan malo pa bi bilo manje prasine. Tepihe nemamo. Plocice i laminat. Znam da stapni nisu jaki kao ovaj ali mislim da bi bio dovoljan. Ima li tko kakvu preporuku? Koju jacinu da gledam? Nidam nikad imala stapni pa ne znam da li to sta vrijedi. Za tepihe znam da nije bas nesto.

11. Prosinac 2018. 10:14

Litta

Ovaj tjedan i mi imamo cijepljenje. Prosli tjedan je bila bolesna pa ne znam da li ce je cijepiti ili odgoditi. Jos uvijek nas nosic muci. Centralno u stanu, stalno prozracujemo ali imam osjecaj da je pretoplo. To mi je najgore sad po zimi u stanu jako toplo a vani kad se izađe hladno i odmah evo podloge za prehladu.
    Stalno cistim pod, prasine ima strasno. Drugi dan kao da nisam ni cistila. Sad gledamo za kupit stapni usisavac jer s ovim obicnim mi treba sat vremena za usisati. Ustekaj, istekaj 10 puta a stan je velik. S ovim bih barem svaki dan malo pa bi bilo manje prasine. Tepihe nemamo. Plocice i laminat. Znam da stapni nisu jaki kao ovaj ali mislim da bi bio dovoljan. Ima li tko kakvu preporuku? Koju jacinu da gledam? Nidam nikad imala stapni pa ne znam da li to sta vrijedi. Za tepihe znam da nije bas nesto.

Ja ti imam onaj brisac s onom prskalicom na njemu, ja imam vileda, znam da ima i drugih proizvodjaca. Meni iskreno dusu dalo za tako preletit i pobrat prasinu. Tepiha imamo dva, jedan cupavac u boravku al nije prevelik i svaki drugi, treci dan ga preko balkona istresem i u dj sobi imamo onu cestu, isto ga istresem preko balkona i malo isklofam. A ovaj viledin brisac, imam dvije one krpice i iskreno stan od 70 kvadrata preletim s te dvije i ak je redovito odrzavano ni ne zmazu se previse. A to sve skupa mi traje 15ak minuta, stvarno dok bebac drijema prvi put to mos odradit, znam cak i s njim u rukama. Imam to cudo jako dugo, a stavim vodu u malo sredstva za pod i malo octa tako da se ni ne zastopa taj rasprsivac ni nista, na laminatu spricam minimalno

Iskrica
    11. Prosinac 2018. 11:05

Ja sam grozno lijena za čišćenje podova, sad se još izvlačim s usisavanje i s tim brisačem s raspršivačem kojeg Gumbek ima, morat ću se natjerati na marljivost kad beba propuzi

11. Prosinac 2018. 11:54

Iskrica

Ja sam grozno lijena za čišćenje podova, sad se još izvlačim s usisavanje i s tim brisačem s raspršivačem kojeg Gumbek ima, morat ću se natjerati na marljivost kad beba propuzi

Samo neke krpice za bebu zakvači, ona ce to odradit 😂

11. Prosinac 2018. 12:01

Šalu na stranu, pa ja usisavam u prosjeku 2 puta tjedno, eventualno 3 ako se namrvi. 
    Tim brisačem preletim svaki dan kad ne usisavam jer je stvarno cas posla, a kad usisam onda isto operem podove ili s tim  malo detaljnije ili s onim resicama i to je to. Perem s ajaxom za pod i mrvu octa jer pločice budu ljepse. Nista ne dezinficiram i ne ribam i ne izvodim bjesne gliste. Kuća je čista, obuća se izuva u hodniku, jede se za stolom, ljubimaca nemamo. Općenito sam protiv nekog velikog dezinficiranja, izuzev wc skoljke i daske za rezanje hrane.
    Kad se vratim radit podovi su 2 puta tjedno na tedu i ne pada mi na pamet svaki dan gladit pločice

• Student24
    11. Prosinac 2018. 12:57

vokak - mm ima najavljena dva službena putovanja u veljači slijedeće godine. London i Peru i ne oduševljava me to :D London mi je ok jer tu je u Europi, ali ovaj Peru... vidjet ćemo. još nije potvrđeno pa se ne želim plašiti unaprijed. Baš sam jučer razm kako imam frendicu koja je bila godinu i pol solo u kući na selu sa dvoje djece. osim u kranjoj nuždi, mislim da ja to ne bi mogla. 
    da, da. Prin zna fake kašljati. razlikovat ćeš ga bez problema. :) odrasla sam uz sestru koja je imala stalno bronhitis. u društvu me mrze jer čujem da djetetu pluća pište puno prije nego kaj se pojave ikakvi simptomi :D 
    nama pedijatar kaže dati čepić i oblog. i mi ga poslušamo svaki put i osim crvenila i malo nervoze druge reakcije nije, hvala Bogu, za sada bilo. 
    Litta- daaa. svuda ga ima, a najviše tamo di mama nebi da ga bude :D 
    mi smo jednom na cijepljenju imali malo prehlađen nosić. dr ga pregledao i poslao nas da se vratimo za tri dana da vidimo hoće li se razviti što. pošto nije, onda smo se cijepili. 
    o prašini ne želim. nasuprot nas je građevinska firma i to je živa katastrofa. prozori su krovni i nema zavjesa da barem djelomišno to zaustave. od kad je malac krenuo gmizat po podu svako jutro ili večer, kako mi se da posisam i prebrišem boravak i blagavaonu i za dva sata je opet katastrofa. žao mi ga je, ali morat će ojačati :D ja razmišljam o parnom čistaču, ali ne znam da li su oni ok za laminat 
    Gumbek - ja planiram kad se vratim na posao angažirat tetu čistačicu da mi jednom tjednom sredi stan. ionako ću previše vremena trošit na posao i želim imat što više kvalitetnog vremena za Princa. 

11. Prosinac 2018. 13:13

Student24

vokak- mm ima najavljenadva službena putovanja u veljači slijedeće godine. London i Peru i ne oduševljava me to :D London mi je ok jer tu je u Europi, ali ovaj Peru… vidjet ćemo. još nije potvrđeno pa se ne želim plašiti unaprijed. Baš sam jučer razm kako imam frendicu koja je bila godinu i pol solo u kući na selu sa dvoje djece. osim u kranjoj nuždi, mislim da ja to ne bi mogla.
    da, da. Prin zna fake kašljati. razlikovat ćeš ga bez problema. :) odrasla 
    Gumbek - ja planiram kad se vratim na posao angažirat tetu čistačicu da mi jednom tjednom sredi stan. ionako ću previše vremena trošit na posao i želim imat što više kvalitetnog vremena za Princa.

Joj e ja nisam za tu pricu nikako haha ne mogu si zamislit da mi se netko smuca po stanu dok nas nema, a scena da mi netko cisti moj stan dok smo mi doma mi je jos nezamisljivija nego prva. Stvarno nisam taj tip, nazalost. Neznam jel bi mi bila veca fobija da mi neko dira stvari dok nas nema ili da zagledam za tom jadnom zenom dok smo mi kod kuce. 
    Mislim nece nas biti do 7 do 16 h kod kuce. Vikendima isto pola vremena necemo biti doma, cisto odrzavanje dnevno mi oduzme 1h i to mogu rijesit dok oni legnu ili dio ujutro. A vikendom onda svaka dva tj malo detaljnije porjesavat neke stvari. Sljakalo je iza prvog porodiljnog, pa bude i sad.
    Ja sam imala parni u vz i dala sam ga mami za slavoniju. Nisam bila zadovoljna, a nije bio neki jeftini krš. Ako bi smanjila paru imala sam osjecaj da nista ne zbavi, a ako bi ju povecala ostavljao mi je premokro. Ako sam sa smanjenom parom jakoooo polako cistila onda bi ok oprao al nekako bi ostajali muljavo od vode pa bi trebalo poslje piglancat, neznam, ja se nisam usrećila nikako. A za tepih je bio beskorisan. Jedino je nastavak za pranje prozora bio genijalan izum, savrsenstvo, al ne smije se koristit kad je vani hladno da zbog naglog grijanja i hladjenja ne pukne staklo

m-mama
    11. Prosinac 2018. 16:07

Ja imam
    Ovaj 

https://www.emmezeta.hr/bijela-tehnika/mali-kucanski-aparati/usisavaci/61783/gorenje-svc144fbk-stapni-baterijski-usisavac/
    Super je i lagan, phillips je bio skuplji, ista snaga i teži. Za na brzinu imam stap i krpu onu mucastu. Imalq i ja taj koji sprica ali mi nije nesto. Rade na suho prodem u par sekundi sa ovim stapom. A usisavac je preporod! Novo
     doba! Ma kakva žica, super je.   drzi 100 kvadrata bez problem

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.