i da, jesam se ja pohvalila neki dan da Princ obožava kad usisavam? Princ se užasno boji po novom usisavača :D

Pozz curke, jer se koja od vas muci s nosicem bebaca?a
Malom nos curi i to vodenasto, malo kaslje zbog toga i lose spava prek noc, jucer je poceo curit, prek noci je bilo koma prek dana ok i sad kak ide noc opet teze, koja je najbolja metoda ciscenja nosica. Hvala unaprijed na savjetima
Pozz curke, jer se koja od vas muci s nosicem bebaca?a
Malom nos curi i to vodenasto, malo kaslje zbog toga i lose spava prek noc, jucer je poceo curit, prek noci je bilo koma prek dana ok i sad kak ide noc opet teze, koja je najbolja metoda ciscenja nosica. Hvala unaprijed na savjetima
Nakapati fiziolosku, pa aspirator na usisavac. Staviti bebu da lezi na koso-ili na klinasti jastuk ili staviti knjige pod noge krevetica sa strane gdje je glava da dise lakse kroz noc

yra-bravo za M!
Mi smo psića u kauflandu prošli tj platili 229kn :)
Zvončica- ja bih rekla da je pad samo bila kap koja je prelila čašu tj. koja je uzrokovala da vjerojatno sve brige/ strahovi koje su potisnula vezano za bebu isplivaju na površinu. Sve imamo takve dane. probaj otići sama sa sobom na kavu, makar na 5 minuta i zabrani si da misliš na bebana ili gledaš slike ne mobitelu :P
nama je princ pao kad smo oboje bile u krugu od 2m. Dogodilo se, ponovit će se. Uzela sam svojih "5 minuta" i isprocesuirala to. Al duga je to borba bila da dođem do tog stadija. Sretno :*
Vani je predivan dan. Šetali smo sat i pol po suncu, mama je napunila baterije, Princ se naspavao u kolicima :D
nisam sigurna koliko je bila pametna odluka o uvođenju drugog obroka. Možda sam trebala uvesti drugi obrok na način da ima bocu između. Postane toliko nervozan da je to katastrofa nakon što dobije 2. obrok na žlicu za redom. Mislim, pojede ga on, sve super. Možda nema veze, slini ko puzavac, možda je do toga…. nisam pametna…
Nije da imam nekog iskustva, ovo pisem cisti zato sto sam ja paranoicna oko tekucine, ali da nije mozda zedan? A mozda mu i zubici idu. A mozda je i bocoljubac. A mozda je u sumi 😂

Student24,tocno to ,to je bila kap koja je prelila casu. moram isprocesuirat. 🙂
Student24,tocno to ,to je bila kap koja je prelila casu. moram isprocesuirat. 🙂
Sretno! :)
mi danas opet muke po ručku i došla sam do dva zaključka
1) ili pregladni u ta tri sata pa mu je presporo. ali danas je i pljuckao hranu. Cendrao na najjače...
2) ili mu fali boca. Bocoljubac je, definitivno. Sklonija sam opciji br. 2. U svakom slučaju radim stop barem preko vikenda da se ja resetiram :D dobit će svoj jedan ručak koji mu je bio drugi obrok. u utorak idemo kod pedijatra pa ću se posavjetovati sa njime. danas sam prekinula ručak, dala bocu i eno ga, igra se sretno dijete na podu.

Drage moje,
Moja M puzi!!!
Od jučer!
Još se sama ne posjeda, ali puzi kao vojnik prašinar!
Kašice se uglavnom uvode po jedna svaki mjesec. Znači sa 6 mjeseci se uvede kašica oko 12h koja je "ručak". Sa 7 mjeseci se uvede druga kašica, kod nas voćno/mliječno/žitna oko 15h. Sa 8 mjeseci se uvodi kašica oko 9h, to može biti svježi sir/voće. Sa 9 mjeseci se uvede međuobrok u cca 17-18h. Sa godinu dana beba tako ima 3 dnevna obroka i dva međuobroka plus noćno i ranojutarnje dojenje. Svaki međuobrok može biti i dojenje, ali s obzirom da mame najčešće s godinu dana idu raditi do 17-18 je bebina prehrana pokrivena pripremljenom hranom.
hvala yra.
razmišljam i da uvođenje doručka nije možda bila najpametnija opcija. možda mu je to preslab obrok. jer realno on oko 19h pojede bocu i slijedeću jede tek oko, recimo danas, 5 ujutro. spavao je do 20 do 8 i u 9i15 je unervozio se, ja pripisala to gladi pa mu dala doručak. možda sam predugo čekala?! not smart, not smart... ispričavam se što privatiziram cijelu temu :D

Student, nije to mala stvar uobručit ih i potrefit kako im paše i kad im paše.
Nama kasica uvelike ovisi o stanju pospanosti i prethodnom cicanju, ako je pospan- piši kući propalo. Ako je cicao nedugo prije- piši kući propalo. A stvarno je teško ubost pravi trenutak pogotovo jer on doji malo malo, a ako mu uskratim cicu dere se bezveze i opet nece bit nista od kasice
Zvoncica se obrisala? Bas steta, nadam se da ces nam se vratiti.
Student, ne privatiziras, pa tu smo za razmjenu mišljenja i iskustava. Mozda je jednostavno problem da on ocekuje bocu, a dobije nesto sto nije boca, da mu onda mozda das samo malo kasice da se navikne (isto kao kad si uvodila prvi obrok) i onda iza toga bocu....
Mi smo danas papali gris prvi put i to u mcdonaldsu 🤣 imaju stolice za bebace i to mi je bas super, fino ga pohranila kasicom dok sam ja klopala. Naravno da se nasla neka baba komentirat kak sad ljudi vode djecu u mcdonalds dok se rode 🤦🏼♀️
Ja imam problem da moje djete nezna kad mu je dosta kad mu je nesto fino. Malo mi glupo sad tu kukati kad se vecina bori s nejedacima kasica, al bude me frka da ce mu biti lose kad toliko pojede. Jutros cijelu cjelcatu bananu (najdraza hrana, dok ju vidi mase rukama samo sto ne poleti i ne moze cekati da ju usitnim nego mu za to vrijeme stavljam komadice u usta) i pola grčkog jogurta i kad sam odnjela (praznu!) zdjelicu je vristo i plako 🙊

I ja se nadam da će nam se Zvončica vratiti i pisati dalje 🤗
Ma joj, kud se nađe komentirati i pametovati, tko je ona da procjenjuje tvoju situaciju i potrebe, pa nije da je bebač jeo burger. Ja jučer svojoj davala kašicu u slastičarni dok sam tamanila kolače, preko dva stola sam se raširila sa svim svojim stvarima i onda još iza toga dojila. Nema više ustručavanja 😁
Super za malca da tako papa, krasno! Samo piši, mene veseli to pročitati. A i bit će mi inspiracija kaj ponuditi svoj za papicu. No moja recimo bananu ne voli, ona kontra svih bananoljubaca zatvori usta nakon prve žličice i ne bi otvorila ni za ništ. Prije je bar jabuku papala, a sad i nju sve teže. Jogurt i sir joj još nisam davala. Kod nas je zapravo situacija da imam osjećaj da tjeram jesti svoju bebolinu prečesto u toku dana, ko da ona nije gladna u ta preporučena vremena za jelo, odnosno ko da mi je dan prekratki za sve te obroke i međuobroke jer ona se probudi između 8 i 9 i nije gladna odmah po buđenju pa onda jede (dojenje) kasnije npr. oko pol 10, a čak ni tada nije nervozna ni plačljiva ni ne pokazuje znakove gladi nego ja zaključim da joj je vrijeme za nekaj staviti u sebe jer mi se čini premalo da kroz 12 sati ona pojede (podoji) samo 1 obrok mlijeka. Npr. noćas je imala prvo i jedino noćno hranjenje ujutro 15 do 6 pa nije gladna odmah u pol 9 dok se probudi. Tako zna biti i ostalih noći, čak i ako u 4 ujutro jede ona nije gladna kad se probudi. I onda se kroz dan osjećam kao da ju tjeram (jer ne pokazuje znakove gladi) na međuobrok i onda i ručak pa i opet međuobrok sve do pol 9 navečer kad je završno dojenje.
A sad sam baš čula najavu za popodnevnu radionicu o uvođenju dohrane i receptima pa računam to skočiti čuti, ako čujem kaj pametno budem podijelila i ovdje.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji