Drage moje,
Moja M puzi!!!
Od jučer!
Još se sama ne posjeda, ali puzi kao vojnik prašinar!
Kašice se uglavnom uvode po jedna svaki mjesec. Znači sa 6 mjeseci se uvede kašica oko 12h koja je "ručak". Sa 7 mjeseci se uvede druga kašica, kod nas voćno/mliječno/žitna oko 15h. Sa 8 mjeseci se uvodi kašica oko 9h, to može biti svježi sir/voće. Sa 9 mjeseci se uvede međuobrok u cca 17-18h. Sa godinu dana beba tako ima 3 dnevna obroka i dva međuobroka plus noćno i ranojutarnje dojenje. Svaki međuobrok može biti i dojenje, ali s obzirom da mame najčešće s godinu dana idu raditi do 17-18 je bebina prehrana pokrivena pripremljenom hranom.
hvala yra.
razmišljam i da uvođenje doručka nije možda bila najpametnija opcija. možda mu je to preslab obrok. jer realno on oko 19h pojede bocu i slijedeću jede tek oko, recimo danas, 5 ujutro. spavao je do 20 do 8 i u 9i15 je unervozio se, ja pripisala to gladi pa mu dala doručak. možda sam predugo čekala?! not smart, not smart... ispričavam se što privatiziram cijelu temu :D
Student, nije to mala stvar uobručit ih i potrefit kako im paše i kad im paše.
Nama kasica uvelike ovisi o stanju pospanosti i prethodnom cicanju, ako je pospan- piši kući propalo. Ako je cicao nedugo prije- piši kući propalo. A stvarno je teško ubost pravi trenutak pogotovo jer on doji malo malo, a ako mu uskratim cicu dere se bezveze i opet nece bit nista od kasice
Zvoncica se obrisala? Bas steta, nadam se da ces nam se vratiti.
Student, ne privatiziras, pa tu smo za razmjenu mišljenja i iskustava. Mozda je jednostavno problem da on ocekuje bocu, a dobije nesto sto nije boca, da mu onda mozda das samo malo kasice da se navikne (isto kao kad si uvodila prvi obrok) i onda iza toga bocu....
Mi smo danas papali gris prvi put i to u mcdonaldsu 🤣 imaju stolice za bebace i to mi je bas super, fino ga pohranila kasicom dok sam ja klopala. Naravno da se nasla neka baba komentirat kak sad ljudi vode djecu u mcdonalds dok se rode 🤦🏼♀️
Ja imam problem da moje djete nezna kad mu je dosta kad mu je nesto fino. Malo mi glupo sad tu kukati kad se vecina bori s nejedacima kasica, al bude me frka da ce mu biti lose kad toliko pojede. Jutros cijelu cjelcatu bananu (najdraza hrana, dok ju vidi mase rukama samo sto ne poleti i ne moze cekati da ju usitnim nego mu za to vrijeme stavljam komadice u usta) i pola grčkog jogurta i kad sam odnjela (praznu!) zdjelicu je vristo i plako 🙊
I ja se nadam da će nam se Zvončica vratiti i pisati dalje 🤗
Ma joj, kud se nađe komentirati i pametovati, tko je ona da procjenjuje tvoju situaciju i potrebe, pa nije da je bebač jeo burger. Ja jučer svojoj davala kašicu u slastičarni dok sam tamanila kolače, preko dva stola sam se raširila sa svim svojim stvarima i onda još iza toga dojila. Nema više ustručavanja 😁
Super za malca da tako papa, krasno! Samo piši, mene veseli to pročitati. A i bit će mi inspiracija kaj ponuditi svoj za papicu. No moja recimo bananu ne voli, ona kontra svih bananoljubaca zatvori usta nakon prve žličice i ne bi otvorila ni za ništ. Prije je bar jabuku papala, a sad i nju sve teže. Jogurt i sir joj još nisam davala. Kod nas je zapravo situacija da imam osjećaj da tjeram jesti svoju bebolinu prečesto u toku dana, ko da ona nije gladna u ta preporučena vremena za jelo, odnosno ko da mi je dan prekratki za sve te obroke i međuobroke jer ona se probudi između 8 i 9 i nije gladna odmah po buđenju pa onda jede (dojenje) kasnije npr. oko pol 10, a čak ni tada nije nervozna ni plačljiva ni ne pokazuje znakove gladi nego ja zaključim da joj je vrijeme za nekaj staviti u sebe jer mi se čini premalo da kroz 12 sati ona pojede (podoji) samo 1 obrok mlijeka. Npr. noćas je imala prvo i jedino noćno hranjenje ujutro 15 do 6 pa nije gladna odmah u pol 9 dok se probudi. Tako zna biti i ostalih noći, čak i ako u 4 ujutro jede ona nije gladna kad se probudi. I onda se kroz dan osjećam kao da ju tjeram (jer ne pokazuje znakove gladi) na međuobrok i onda i ručak pa i opet međuobrok sve do pol 9 navečer kad je završno dojenje.
A sad sam baš čula najavu za popodnevnu radionicu o uvođenju dohrane i receptima pa računam to skočiti čuti, ako čujem kaj pametno budem podijelila i ovdje.
Procitala vas brzinski
Student i meni je tesko pogogodit kad bi ona jela. Trazi cicu otprilike svaka 2h. Pokusavam joj dati kasicu sat i pol nakon dojenja jer ako prođe 2h zlica ju uopce ne zanima. Kolicinu jos ne mogu procijenit. Jede mi bolje ali to je jos uvijek malo. Danas je pojela nekih 50-60ml. To je moja odokativna procjena
Frajla mislim da cemo se svi naslusati tih komentara. Ja kad tako nesto cujem nastojim ignorirati iako me nazivcira.
Mi smo danas imali palentu od domaceg kukuruznog brasna i krusku. Uzivala je. Svidjelo joj se
Zvoncica se obrisala? Bas steta, nadam se da ces nam se vratiti.
Student, ne privatiziras, pa tu smo za razmjenu mišljenja i iskustava. Mozda je jednostavno problem da on ocekuje bocu, a dobije nesto sto nije boca, da mu onda mozda das samo malo kasice da se navikne (isto kao kad si uvodila prvi obrok) i onda iza toga bocu….
Mi smo danas papali gris prvi put i to u mcdonaldsu 🤣 imaju stolice za bebace i to mi je bas super, fino ga pohranila kasicom dok sam ja klopala. Naravno da se nasla neka baba komentirat kak sad ljudi vode djecu u mcdonalds dok se rode 🤦🏼♀️
Ja imam problem da moje djete nezna kad mu je dosta kad mu je nesto fino. Malo mi glupo sad tu kukati kad se vecina bori s nejedacima kasica, al bude me frka da ce mu biti lose kad toliko pojede. Jutros cijelu cjelcatu bananu (najdraza hrana, dok ju vidi mase rukama samo sto ne poleti i ne moze cekati da ju usitnim nego mu za to vrijeme stavljam komadice u usta) i pola grčkog jogurta i kad sam odnjela (praznu!) zdjelicu je vristo i plako 🙊
A i babe očito još jednom prije mirogoja idu u megić klopat 😂 ko ju sisa, besposlena pa zagleda di joj nije mjesto.
Danas pojeli 40ml kasice. Mjerila sam. Ne znam je li to malo. Ovo je sad super kako je prije bilo.
Hahaha frajla upravo tako.
Nasa zlocestica sad vec neko vrijeme spava s nama u krevetu. Cesto me probudi to sto se on prevrce, pa sam bila uvjerena da ga uvjek cujem. I kaze mi muz danas kak se on probudio u noci i vidi ovog kako stoji i drzi se za zid 🙈🙊 Ja sam to naravno prespavala
Nemam pojma sta cu kad muz opet bude nocna, dok ga spustim u krevetic vristi, a po velikom krevetu harači i kad se probudi odma ide traziti tatu 🤔
Sortiraj odgovore
Najstariji