Mi smo sinoc odspavali od 22 do 8 uz 2 buđenja. Kad bi barem svaku noc tako
Danas za rucak sam joj kuhala tikvicu i rizu, sutra cemo tikvicu i mrkvu.
Dobila i rjesenje za porodiljni, tj. rodiljni. Pocne 23.11 i traje do 21.5. Ne znam kako oni racunaju te dane. Valjda je od 23.5 godina dana 22.5 a ne 21.5.
Danas neko sugavo vrijeme, kisa.. sutra isto
Moja se okrene samo ako joj se da. Najcesce nece. Vidjela sam da moze jer se bez problema okrenula par puta tako da za sad ne brinem. Valjda ce uskoro biti cesce.
Mi jos ne pijemo nista, nije htjela. Probat cu opet s cajem od koromaca, imam od hippa, mozda me iznenadi
To ti je roditeljski dopust 😉
Racunaju 180 dana od napunjenih 6 mjeseci. Zasto? Neznam, al tako je. Prvih 6 mj se racunaju bas dok beba ne napuni 6 mj, a drugih kao da je svaki mjesec 30 dana. Nase zakonodavstvo....

Niko me ne ispravlja. Nije riza komorac,nego riza rogac tj rizine pahulice i rogac od nestle 😂
Litta,koliko si dugo cekala rjesenje za porodiljnji?
17 dana tocno
Ja sam stvarno mislila da je riza i koromac jer si napisala od hippa imam i ja taj. Bila mi je malo neobicna kombinacija ali si mislim ako bebac voli zasto ne 😄

Ja sam rjesenje za roditeljski cekala 6 tjedana 🙄
Kad si predala? Ja sam isto dosta cekala jer sam isla ranije, doslo mi par dana prije navrsenih 6 mj

koliko teksta... hajmo redom :)
sema- koji luk daješ i kako ga pripremaš?
koliko puno jede? ja pripremim kašicu od 200g i to sve smaže i lijepo podrigne. Ne traži hranu slijedeća tri sata sigurno, nekad i četiri. NIje nervozna... , ali imam osjećaj da mu dam još duplo da bi pojeo sve. Također, kako jede bocu popije 200ml, ne plače nakon toga, veseo je, ali tako teško pusti bocu da imam dojam da bi pojeo još...
Iskrica - kako to da čekaš za meso zube? Ja skuham piletinu i fino ju smiskam, ispadne pravi pire :)
Frajla- nisam znala da je preporuka tako malima datim meso 3x tjedno, hvala na info. Iz straha od pomanjkanja željeza ja sam prešla na br.2 mlječnu formulu.
Zvončica_05 - dobrodošla! :)
I naš miš traži bocu u zadnje vrijeme oko 4-pola 5. :) Ranije nije već dugo tražio, a ponekad se probudi tek u pola 6. Od uvijek je tako osjetljiv na zvukove ili ste maksimalno bili tiho pa se "navikao"? U svakom slučaju neka te tješi da to znači da jako dobro čuje ;) I nama je Princ pao s kreveta. Tad je bio star 5 mj. Ja sam protrnula, mm je super reagirao (na van) i idemo dalje. Prvi pad je obavljen, slijedi ih još puno. I mi smo imali, doduše u puno ranijoj dobi, fazu spavanja na mami, ali sam uspjela spustit ga na trbuh. Jenostavno bi ga okrenula na rukama na trbuh pa nunala dok nije opet utonuo u san i onda ga spustila, ali ne na ravno nego na onaj klinasti jastuk. Možda da pokušaš sa svojom majcom, da osjeti tvoj miris ili uspavljivanje u kolicima? Krevet van, madrac na pod dok se ne "popravi". Ovo nema smisla.
Litta - čestitke na velikih 6! Na stranu 5 sati sna u komadu i ja bi izabrala coosleeping, da nam ne funkcionira ovako :D
Ja za sada sve kuham posebno, ali kad proširimo dovoljno sprektar namirnica da mogu objediniti obroke krenut ću tako. Ionako mi to ne oduzima previše vremena. Kroz igru taj čas spremim obrok. Piletinu imam domaću, ostalo će dobiti iz dućana/ mesnice.
Meni je željezo u banani, ali nikako da se bacim u pravi koštac sa time. Moram počet uzet redovito terapiju + prirodno inače ću na kontroli u siječnju imati opet loš nalaz.

Gumbek - prvu mjesečnicu dobila sam mjesec i pol nakon poroda. Volumemom je jednaka kao i prije, prije nije bila bolna, sad ju uopće ne osijetim. Ali mi je ciklus u banani. Prije mi je bio prodljen, do 34 dana, ali sad varira od 31 do 41 dan što je puno. Na pregledu nakon trudnoće sve je u redu. Ali kako imam hipo+Hashi vjerojatno je do toga. Ovaj mj sam se već i zabrinula da ne stiže još jedna bebica... ali ne. Iako, kad je stigla osjetila sam razočaranje :D
Iskrica - čitam mu, igramo se, radim na tome da se samostalno igra, pjevamo, plešemo - nama su hit "Cuclu ja imam" i "Nek svud ljuba sja" :D Idemo u šetnju. Uglavnom mirnije igre ima samnom, dok je tata tu za prave vratolomije i avanture. Obožava kad usisavam :D Mi imamo vrtuljak, posuđen, palimo ga vrlo rijetko, samo smeta kod spuštanja u krevetić :D
m-mama stavljaš ga potrbuške u kadicu? zašto? i kako to izvesti? Nama su top igračke: kuhača, lonac, poklopac :D sve samo ne igračka. dobio je dječji mobitel i preglasan mu je, boji ga se. Ja, za sada, samo špricnem jednom dnevno, ako ne zaboravim, u svaku nosnicu po 1ml fiziološke i to je to. HB, za sada nema potrebe za nekim većim intervencijama po pitanju nosića.
Palentu i gris kuham na vodi, od oka. :D Gris mi je više za voćne, a palenta za povrtne kombinacije, iako se nekad gris susretne i sa povrćem :D
Na black fridayu nisam kupila nikaj :D
Dnevni spavanci su ili u šetnji ili doma, u boravku uz upaljen radio/tv. ako trebam nešto raditi radim, ako ne ne. Ako telefoniram, telefoniram ne pazim na zvukove.
Ja sve gulim prije kuhanja. danas čula da je batat bolje gulit nakon, ne znam. Nisam probala.
Trenutni raspored spavanja nam je: zaspi oko 19:30, oko 4-pola 5 traži bocu i onda buđenje izimeđu 6:30 i 7:30. Kako koje jutro. oko 8 ima doručak (bocu), oko 11.30 - 12 ima ručak (na žlicu), oko 15:30-16:00 ima bocu i pred spvanje ima bocu. Valjda je to ok, ima tko kakav savijet? Koji obrok se 2. uvodi? večera ili doručak? Moram napraviti plan kako to :D
da, drugih 6 mj je 180 dana. Meni je riješenje došlo nakon dva tjedna, a traje mi roditeljski dopust do 17.04. Beban je rođen 20.04.

Bok cure, nisam baš često na forumu jer nemam vremena ni za lijek. :-) Pročitala sam neke zadnje postove i spominjete rodiljni za sljedećih 6 mjeseci. Moj bebač će uskoro imati 6 mjeseci pa zar trebam opet neke papire na HZZO predati??
Bok cure, nisam baš često na forumu jer nemam vremena ni za lijek. :-) Pročitala sam neke zadnje postove i spominjete rodiljni za sljedećih 6 mjeseci. Moj bebač će uskoro imati 6 mjeseci pa zar trebam opet neke papire na HZZO predati??
ako si zaposlena onda s navrsenih 5.mj moras na hzzo, muz mora potpisat da ti daje tih 6mj i potrebna je kopija mislim rodnog lista.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji