Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    m-mama
    23. Studeni 2018. 18:46

Jedino nam preostaje čekati da prođe. Što se tiće kreveta!! Ajme!! Mi isto kupili novi jer nam je prijašnji škripio! I nedugo počeo i taj novi! Ja poludila!!!!!!! Nakon mj - dva postao nepodnošljivo neudoban. Stavila sam nadmadrac pa je ok donekle. Il je do podnice. Pokušaj staviti radio u sobu ili uključiti tv, pa će ti zvukovi biti manje izraženiji. Ja ne palim baš tv, rijetko ga palim i kroz dan. Pa onda sjedim u tišini, al planiram uzeti radio u sobu(mozda djed mraz donese neki ). Ja isto meso nekako izostavljam 😱 Zlocesta mama. Mi smo još malo bolesni. On kašlje , meni nos curi. Ja sam posudila taj mobil zbog problema sa okicama ali mislim da bi mu sad bio super( navodno bi mu štetio vidu pa sam odmah maknula). Mi smo isto danas plesali baš se slatko smijao. Ja danas pripremila i jabuku i špinat i ništa. Par žlica. Reko ajd možda nije gladan, neće jabuku. Kasnije mu skuham špinat , ništa. Onda sam uzela frutek jer sam kupila par bočica za takve situacije, i eto, tamani bez problema. Danas sam ga baš pratila kako lijepo prebaci lopticu iz jedne  u drugu ruku. Kad sam ga nosila i išli smo do kuhinje sam mu govorila da idemo složiti bočicu a on je išao: papapap. E sad jel to bilo slučajno,
    Namjerno. Ne zanima me. Napokon se razumijemo. E to su trenutci za koje se isplati buditi noću svaka 2-3 sata, nositi kad plače, mijenjati pelene,Brinuti 0-24! A da, zaboravila sam
    Napisati za spavanje. Mi smo ok od kako je počeo dobivati dodatno ad. Znači od 3/4 mj starosti. Prije bih brojila kad se budio. Pa sam se znala probuditi ijutro ne znajući jel prespaval cijelu noć iliii.... Sad ubacim samo sisu, jedna, druga strana i dalje spavamo. Uredno svaki dan do 6:00, bilo zaspao u 17, ili 21 h. 

m-mama
    23. Studeni 2018. 19:04

Morala sam kliknuti pošalji jer bi mi baš bilo žao da mi je otišao post haha. A da! Htjela sam još napisati;, ono kad smo pisale o rutinama i nekom rasporedu hranjenja, i ja sam imala neki raspored i onda bih samo na sat gledala. A netko je od vas napisao da nema neki raspored. Sad već par dana i mi tako. I mogu vam reći da mi je ok. Možda jer se više ne brinem jel gladan, jel žedan, jel umoran , jel ovo,
    Jel ono. Odokativno mu dajem kašicu, negdje oko podne, bilo oko 11, ili 14 h. Skroz mi je ok. Većinom se zabavlja sam, a kad se počne ljutiti il je umoran ili gladan. Ovih dana nismo vježbali zbog kašlja i nekako mi baš fali. Više zbog druženja. Sad možda promjenim pristup vježbama, znam da vi više to trebalo uz igru, al eto praksa je drugacija od teorije. Nekako sam sad napokon opuštena. ( osim u sitacijama kad je bolestan, odmah ispaničarim da nema bronhitis il nešto, al me onda svi smire jer nije ozbiljno bolestan, vjerojatno ću se s vremenom i u tom području opustiti) strah me da nešto ne budeC kao i svakog roditelja. Mislim da ćemo morati uzeti neku vreću za kolica, obavezno, za zimske šetnje. Da si malo olakšah, sa ne nosam silne dekice sa sobom. Sad kad gs čujem da diše normalno i kao zdrava beba baš sam sretna. Da se i tog šljama riješimo. Kad napuni godinu dana, za svaku prehladu ćemo uzeti sirup od borovih iglica i to je to. Gledala sam neka videa da tijelo većinom sve samo odradio. Pa si mislim, ako je bebi pun nos, i ne zna još ispuhnuti, tijelo će prepoznati da beba ne puše nos i taj šljam će poslati nekim drugim putem van tijela. Usisivačem čistimo jednom dnevno. Prije sam mu češće pa sam mu napravila ranice. Odmah sam odustala od tolikog intenzivnog čišćenja. Još nisam smislila outfit za fotosession 🙈🙈 sve nešto kalkuliram dal mi se isplati naručiti robicu il da ga slikam u običnom bodiju. Jedva čekam da poraste, kakve će to fotke biti. Volim fotografirati, pa mislim da će milom ili silom biti model. Za sad nas fotka frendica :) imate neke igračke koje su im top? Ja razmišljam da mu neku glazbenu uzmem, al sve je od tvrde plastike,to mi je malo pregrupo za njega. Morala bih početi naručitati sa ebaya i wisha( al kad ne znas za kolko će stići). 
    Kroz tjedna dva morat ćemo se oprostiti od male kadice, kad ga stavim potrbuške
    Jedva stane u nju. 
    Hmmm... Mislim da sam sve napisala što mi se nakupilo u par dana. 

m-mama
    23. Studeni 2018. 19:06

Bože....
    Buučim ne bućim 🙈🙈😫

Sarita_00
    23. Studeni 2018. 19:55

Citala jutros sta ste pisale i do sad 2 stranice. A do neki dan je trebalo 7 dana da se skupi toliko 😂
    Zvoncica dobro dosla! 
    Litta sretan mali rodendan! 
    Nemam pojma sta sam htjela jos napisat 😂😂

🙋‍♀️ 28
    🙋‍♂️ 37
    ➕ 25.3.21.
    Naše prvo ☀️

Drugo ☀️ stiže ❤️

24. Studeni 2018. 06:23

Jutro! Evo,danas napad na krevet. Nasla ssm na netu da stavim neke krpe izmedu podnica i kalupa kreveta + pospricat sa WD-om. Pa cemo vidjet,drzite fige 😀 i da,zaboravila spomenut da i parket skripi.jednog dana cu ga iscupat 😑 probala uspavljivanje i sa vrtuljkom i stavljanja u krevetic,al eto mi,nece.il okrenut na trbuh.ne znam kako da lagano 8 kg okrenrm na trbuh 🤔😃 uvijek se probudi i onda panika  ..al nrkad u noci ga okrenem kad lezi z krevetu,dok mi se pocne muvat,a znam da nije jos gladan.al u rukama kad zaspi,pa u krevet na trbuh,nrmoguca miaija.😁 moj uglacnom dobro prihvaca kasice.reko nam doktor da mozemo lagano uvosit sva 3 obroka,pa kako koji prihvati.i sve super,dosta pojede,al i dalje sisa.manje poslije obroka.i ja sam se prvo drzala nekog rasporeda za hranjenje,ali mi se ne budi u isto vrijeme,nit u iato vrijeme ide spavat,nit jelo moze bit skuhano svaki dan u isto vrijeme.dam mu ujutro,pa oko 12,13  i oko 17,17:30.. kakve kasice vi dajete prije spavanja? Ni mi ne staneno vise u kadicu ..morat cemo kupit nesto vece ,jer mi za pravu kadu jos premali. I hvala jos jednom svima na potpori. Nr stignem svakoj odgovorit il imenovat,al valjda necete zamjerit.. odgovaram za vrijeme dojenjs.u jednoj ruci mob,a u drugoj cica 😀😀 i jos sta se tice spavanja,tisina.slazrm se,i ja volim tisinu.makar ssm znala nekad ostavljat pjesmice njegove ili tv.isto bilo ubiti.tako da cekam i cekam da prestane bit tolko osjetljiv.nadam se da samo faza jer ja svaku sitnicu cujem kad spavam 😀😀 od pocetka ne koristimo ni varalicu ni bocicu jer nije bilo potrebno,al kad poceo stalno bezveze nasisavat po noci,kupila ja varalic.ali kad sam mu stavila u usta pogledao me s gađenjem,pozvakao par puta i ispljunuo. Dobro da mi nije rekao,kako me nije sram stavit mu tako nesto u usta 😂 Iskrica  ovo za vrtuljak smijeh.zao mi zbog novaca.mi smo dobili vrtuljak na poklon i figurice se tako sporo krecu,da se jedva primjeti.tako da sam ih svako malo morala,lagano protresti da m bude zanimljivo.na kraju sam odustala jer mu bilo dosadno + jos mi snetalo dok sam ga stavljala u krevetic.svaki put se zaplela u to i stvorila buku 😑😑 jos nesto htjela napisat,al mi stvarno vec neugodno koliko je ovo dugacko ..ako nista drugo,mozda ce vas bar potjerat na wc 😂😂😁

24. Studeni 2018. 06:30

I jos nesto,mozda ste pisale,ako jeste sorry. Kad radite palentu ili gris,kako radite,koji omjeri i kombinacije sa cime sve? Ja nikad nisam voljela ni jedno ni drugo.pa ni dan danas,pa ne znam jel sam dobro skuhala il ne jer mi ne valja 😀

24. Studeni 2018. 06:35

Od 5:25 do sad,6:30 je sisao,ne sisao..sad me pustio i vec znam da ce se za 15,20 min probudit jer ce ga mucit podrig.😀 ooooo,kako sam ovo zaboravila...i nasi radijatori se glasaju,cvrče,zuje...nema tisine nikako 😂😂

• vokak
    24. Studeni 2018. 07:35

mi smo jos bez zubica.i bez meseka u prehrani,al dobro tek smo poceli.zvoncice meni beban nocu spava u kreveticu tako da nista pametno nemam rec na tu temu.dignem ga za hranjenje po noci i vratim.ako cvili a nije ggladan nosam ga pga pa vratim.me bi mogla s njim na krevetu spavat, strah me gnjecenja.jedino kad je bbio bolestan bi ga pola noci stavila na krevet al ttad ja ne bi spavala. meni recimo po danu on slabo spava i to uglavnom na meni u nosiljci ili kolicima.i cak o tako jedva skupi sat i pol a nelad ni toliko.u zadnje vrijeme je ppoceo kasnije zaspivat i ranije se budit a nije produzio dnevna spavanja.nije mi to drago.nadam se dda je kkratka faza.ja sam psam ptihvatila da danju dpava na meni,al al vje movjerojatno je to meni lakse nego tebi kad on to po noci radi.vrtuljak za uspavljivanje ogromam minus.on pocne pricat sa zivotinjama pa se jos vvise razbudi....
    i mene zanima ovo za griz.jos nismo poceli zitarice.

jeste kupile sta na black friday-u?

m-mama
    24. Studeni 2018. 07:49

Nikad ne 'možeš napisati previše 😂 Uhh ovo su ozbiljno problemi sa spavanjem. Ja kad ga sisa ne uspava odustanem jer gubim vrijeme i živce, poigramo se pa pokušam kasnije. Nisam ništa kupovala. na zara stranici su bile jedne  hlače sad za zimu, i kad sam sve pregledala i dosla u košaricu više nije bilo, tako da... Moj noćas oko 2 tulumario,😰 Odjavljujem se sad da nadoknadim izgubljeno , nooć

Frajla
    24. Studeni 2018. 09:39

Jutreko
    Bas je lijepo kad dodem ovdje i imam literature za citati 🤗
    Mi isto spavamo u tisini ili na mobitelu zuji usisavac, srecom nista ne skripi, jedino susjedi znaju lupiti s necim pa se trgne. Znali su mu ljudi govoriti kao nemoj ga uciti na tisinu, a sta da radim kad smo nas dvoje sami doma, lupam loncima da ne bude tiho?! Vani hoce i u kolicima i u nosiljci i ne smeta mu buka, nego mu smeta promjena, npr ako s ceste udem negdje ili tako nesto.
    I u mraku spava. Rijetko ga uspavljujem u dnevnoj (na svjetlu) i onda mi puno duze treba, inace idemo u spavacu.
    Vrtuljak nemamo, cak sam u jednon trenu mislila reci kad me netko pitao sto trebamo, al onda sam si bas pomislila kako cu samo zapinjati za njega, a i ucimo da je krevet za spavanje, ne za igru. Nikad nije bio djete koje ce se zaigrati, pa zaspati i dok sam ga mogla spustiti morala sam sve zanimljivo maknuti od njega.
    Griz jos nisam radila, palentu radim na casicu za rakiju-1 casica planete i 4 casice vode, bude za dva obroka, pa pola spremim u frizider kad se ohladi. To ispadne malo rjede, taman za umjesati u nesto.
    Nas raspored nije na sat, kad se ustanemo idem mu odmah kuhati dorucak, nekad se stigne ohladiti, nekad ga prisilno hladim (npr. ako je siso, pa odspavo jos sat vremena) i iza jela ide na spavanac. Rucak mu radim da bude spreman za neka 4 sata od dorucka, a dam kad ogladni (ionako sve jede hladno), iza rucka je opet spavanac. I predvece kad vidim da mu se prispavalo idemo u setnju i tu odspava jos nekih pol sata, sat.
    Nismo sluzbeno uveli treci obrok, ali sam mu tri veceri radila zitarice s mojim mlijekom, da vidim hoce se sta popraviti problemi sa spavanjem-nije nist pomoglo. Ugl, dvije veceri sam radila rizolono, a sinoc od hippa kukuruz i rizu (isto instant u kutiji).

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.