Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Student24
    21. Studeni 2018. 14:38

Mislim da cu uzet za bazu rizu pa onda skombinirat sa njome nesto. mozda tikvicu i mrkvicu?! ne ocekujem da temp bude problem.
    princ pojede 200g za rucak. Imam dojam da bi mogao jos, al bez problema slijedecih 3-4 sata ne trazi. bojim se da nema mjeru jer bocu popije uvijek i sve :D mala je graba bez dna :D :D 
    Dojene bebe ne mogu biti predebele. Tako sam procitala na vise mjesta :)

Iskrica
    21. Studeni 2018. 16:04

Od podneva do 14h sam promijenila maloj 2 pelene zbog kakanja (nije proljev) sad opet šnjofam da opet ima nekaj! Namjenjala bum se pelena ko u prvim danima! 🤣

• ivaanaaa
    21. Studeni 2018. 16:20

Mi jedemo i kupovno i kuham. Probali smo sve i svasta.. ima dana kad pojede jako puno, a imamo dana kad i brljavi. Sto se tice ovis smokija keksica i ostalih snekica nedajem, al ne iz razloga sto je nezdravo, vec zbog straha od davljenja. Mislim da cu miksat hranu do skole. Sa prvim klincem nisam imala toliki strah. A sad sto se tice jel nesto zdravo ili nije imaju cijeli zivot pred sobom da se najedu svega i svacega. Ja sam recimo dojeno dijete do 6 mj,poslije kravlje mlijeko i fruteki. Mama kaze da sam pojela za cijelu prikolicu kupovnih kasica. To je onda bilo in da se jedu staklenke.. nisam okusila nikakvo povrce osim krumpira do puberteta. Onda me nesto puklo i 8 godina nisam jela meso. Zivjela sam od povrca i soje.. dan danas se hranim zdravo, naravno zaluta tu  macdonals, pice, cola i ta nezdrava hrana. Djeci naStojim usadit neke zdrave navike al jedu i nezdrave stvari. Mislim da kad budu i sami veliki mogu shvatit da je bolje zdravo se hranit.. ustvari uopce se stim neopterecivam. Mislim da 80 posto stvari nije zdravo ni domace ni iz ducana a bogami ni bio proizvod.Najbolja mi baba kad mi veli evo domaceg piceka,kupila ga je,a hrani ga sa smjesom , zatvorenog u kocu, daje mu ko i kakve vitamine i onda je to bas domaci picek hahah. 
    Sto se tice puzanja i to, vidim da neki bi vec i hodali. Mi smo daleko od toga. Ona se samo kotrlja na sve strane. Od posjedanja nista jos ni priblizno. Kakimo svaki dan. U zadnjih par dana je dosta rijetka stolica, mozda zubici opet krecu..

panda102
    21. Studeni 2018. 18:32

Iskrica

Moja je jučer baš dosta pojela za ručak - napravila sam joj miks kuhano povrća - brokula, cvjetača, tikva, mrkva - primjećujem da joj je baš fino dok je više povrća skupa. I onda još dojenje iza toga, jer kad ju stavim na prsa onda vuče, ne znam kam joj to sve stane 😲 Nismo još došli do toga da joj ručak bude bez dojenja. Zapravo, ona ne plače iza kašice, nije nemirna, pa dal joj onda ja trebam uskratiti dojenje? Ili kako zapravo ide postupak izbacivanja dojenja?

Ista kombinacija kod nas danas. Sveee pojelaaaa uuu
    Nije jela dva sata nakon toga. 

Frajla
    21. Studeni 2018. 20:13

O je od jucer zubat 😆 
    Ujutro ga jos nije bilo, pipnem predvece kad ono grebucka.
    Nije bilo proljeva ni temperature, nervoza nam je konstantno u zadnje vrijeme, pa neznam sta je od zuba, jedino je slinio da mu se sve sljevalo niz bradu. Grickalice mu nisu bas napete, dam mu i ovako i hladne, dva put zagrize i gotovo. Uzela sam mu anaftin, to mu se svida kad mazem, neznam jel slatko ili mu cetkica godi, dok vidi tubicu zine 😄

Frajla
    22. Studeni 2018. 08:42

Jutreko
    Mi smo jutros "jeli" svjezi sir-dam mu zlicicu on se sav mrsti, ponudim drugu on zine, onda napinjanje za povracanje, al i dalje zjeva 🤦🏼‍♀️ nakon 5,6 zlicica sam odustala i dala bananu, da mi se ne zriga jos. Budem ponudila jos koji put, mozda u kombinaciji s bananom bude bolje, al necu ga tjerati ako nece. Ja ne jedem skoro nista mlijecno, nisam ni kao mala i bas mi smrdi to sve🙊
    A uzela sam i grckog jogurta, pa probamo kroz koji dan.
    Spavanje nam je koma, do 1 mi nije dao spavati, a probudio me u pol 7. Naravno, neznam ni ja koliko budenja kroz noc, i to nije da jede i nastavi nego puza po krevetu, penje se po nama 😭😴 naravno da se ni on nije uspio naspavati i da cemo skupa patiti danas.
    Dvije noci smo ga ostavili s nama jer se tako probudi, pa puza po svom krevetu, pa se hoce ustati, pa pada, jos ce si vrat slomiti, a nisam imala snage sjediti pored njega pol noci. Uglavnom, mislim da se vec naviknuo. I tako, 7 i pol mjeseci vracanja u krevetic iza svakog jela ode u vjetar za dvije noci..  😏

• Litta
    22. Studeni 2018. 08:52

Frajla bravo za zubic. Super da nije imao temp.
    Moja je prije 3 tjedna imala jedan dan proljev i temp, jako slinila. Mislila sam da ce zubic a ono nista. Sad vise ni ne slini toliko.

• Student24
    22. Studeni 2018. 08:58

Jutro! I nama se od danas osijeti 2. zubić. :) 1. zubić se osijetio kad je Princ imao 6mj i 2 dana, točno mjesec dana kasnije evo 2. zub :D 
    Koje tmurno vrijeme danas... Al smo veseli, idemo na ročkas danas i na slikanje za osobnu kartu :D Moram biti zgodan :) 
    i mama na uzv dojki. imam neke kvržice, kaže dr da nikaj zabrinjavajuće, ali da nek provjerimo. 
    Svježi sir planiram ponuditi dr tjedan. Ima jedna teta tu kaj radi najbolji svježi sir pa čim uhvatim priliku ponudt ću mu ga. 

• sema
    22. Studeni 2018. 12:54

Mi jos nemamo zubi 😀 Sto se tice hrane ja mu kuham svaki dan, kupovnu kasicu je pojeo samo jednu i  to mango. 
    Danas je jeo batat tikvicu i proso, jucer puretinu brokulu cvijetacu i luk.
    Bas puno pojede, nekad se bojim da mu je i previse.
    Voli jesti sve, evo par nasih kombinacija koje bas obozava: 
    *pecena jabuka i batat
    *kuhani batat,tikvica,cvjetaca i brokula s malo maslinovog ulja
    *kuhana jabuka s rizinim pahuljicama
    *kuhana kruska s grizom zakuhanim na vodi u kojoj se kruska kuhala
    *kuhana cikla sa jabukomom i malo banane
    Mozda netko dobije ideju za danasnji rucak 😄
    Keksolino,smoki i sl.nista ne planiram davati jer svakako kuham svaki dan nama pa mi nije problem i njemu. Mozda kasnije kad krenem raditi ali za sada ne

22. Studeni 2018. 15:18

Mi smo na dva zubica, vec dosta dugo, gornje ne osjetim jos, ne djelije mi da ce brzo. 
    Zeko mali. 
    Kasice nam i dalje idu koma, pojede 3 zlice ako je gusta gusta skroz, ako je rijetka pojede jednu. Al zato cica moze svakih 15 minuta.
    A noci, ko novorodjence. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.