Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Student24
    24. Studeni 2018. 20:59

koliko teksta... hajmo redom :)
    sema- koji luk daješ i kako ga pripremaš?
    koliko puno jede? ja pripremim kašicu od 200g i to sve smaže i lijepo podrigne. Ne traži hranu slijedeća tri sata sigurno, nekad i četiri. NIje nervozna... , ali imam osjećaj da mu dam još duplo da bi pojeo sve. Također, kako jede bocu popije 200ml, ne plače nakon toga, veseo je, ali tako teško pusti bocu da imam dojam da bi pojeo još...
    Iskrica - kako to da čekaš za meso zube? Ja skuham piletinu i fino ju smiskam, ispadne pravi pire :)
    Frajla- nisam znala da je preporuka tako malima datim meso 3x tjedno, hvala na info. Iz straha od pomanjkanja željeza ja sam prešla na br.2 mlječnu formulu.
    Zvončica_05 - dobrodošla! :)
    I naš miš traži bocu u zadnje vrijeme oko 4-pola 5. :) Ranije nije već dugo tražio, a ponekad se probudi tek u pola 6. Od uvijek je tako osjetljiv na zvukove ili ste maksimalno bili tiho pa se "navikao"? U svakom slučaju neka te tješi da to znači da jako dobro čuje ;) I nama je Princ pao s kreveta. Tad je bio star 5 mj. Ja sam protrnula, mm je super reagirao (na van) i idemo dalje. Prvi pad je obavljen, slijedi ih još puno. I mi smo imali, doduše u puno ranijoj dobi, fazu spavanja na mami, ali sam uspjela spustit ga na trbuh. Jenostavno bi ga okrenula na rukama na trbuh pa nunala dok nije opet utonuo u san i onda ga spustila, ali ne na ravno nego na onaj klinasti jastuk. Možda da pokušaš sa svojom majcom, da osjeti tvoj miris ili uspavljivanje u kolicima? Krevet van, madrac na pod dok se ne "popravi". Ovo nema smisla.
    Litta - čestitke na velikih 6! Na stranu 5 sati sna u komadu i ja bi izabrala coosleeping, da nam ne funkcionira ovako :D
    Ja za sada sve kuham posebno, ali kad proširimo dovoljno sprektar namirnica da mogu objediniti obroke krenut ću tako. Ionako mi to ne oduzima previše vremena. Kroz igru taj čas spremim obrok. Piletinu imam domaću, ostalo će dobiti iz dućana/ mesnice.
    Meni je željezo u banani, ali nikako da se bacim u pravi koštac sa time. Moram počet uzet redovito terapiju + prirodno inače ću na kontroli u siječnju imati opet loš nalaz.

• Student24
    24. Studeni 2018. 21:11

Gumbek - prvu mjesečnicu dobila sam mjesec i pol nakon poroda. Volumemom je jednaka kao i prije, prije nije bila bolna, sad ju uopće ne osijetim. Ali mi je ciklus u banani. Prije mi je bio prodljen, do 34 dana, ali sad varira od 31 do 41 dan što je puno. Na pregledu nakon trudnoće sve je u redu. Ali kako imam hipo+Hashi vjerojatno je do toga. Ovaj mj sam se već i zabrinula da ne stiže još jedna bebica... ali ne. Iako, kad je stigla osjetila sam razočaranje :D

Iskrica - čitam mu, igramo se, radim na tome da se samostalno igra, pjevamo, plešemo - nama su hit "Cuclu ja imam" i "Nek svud ljuba sja" :D Idemo u šetnju. Uglavnom mirnije igre ima samnom, dok je tata tu za prave vratolomije i avanture. Obožava kad usisavam :D Mi imamo vrtuljak, posuđen, palimo ga vrlo rijetko, samo smeta kod spuštanja u krevetić :D

m-mama stavljaš ga potrbuške u kadicu? zašto? i kako to izvesti? Nama su top igračke: kuhača, lonac, poklopac :D sve samo ne igračka. dobio je dječji mobitel i preglasan mu je, boji ga se. Ja, za sada, samo špricnem jednom dnevno, ako ne zaboravim, u svaku nosnicu po 1ml fiziološke i to je to. HB, za sada nema potrebe za nekim većim intervencijama po pitanju nosića.

Palentu i gris kuham na vodi, od oka. :D Gris mi je više za voćne, a palenta za povrtne kombinacije, iako se nekad gris susretne i sa povrćem :D
    Na black fridayu nisam kupila nikaj :D
    Dnevni spavanci su ili u šetnji ili doma, u boravku uz upaljen radio/tv. ako trebam nešto raditi radim, ako ne ne. Ako telefoniram, telefoniram ne pazim na zvukove.

Ja sve gulim prije kuhanja. danas čula da je batat bolje gulit nakon, ne znam. Nisam probala.
    Trenutni raspored spavanja nam je: zaspi oko 19:30, oko 4-pola 5 traži bocu i onda buđenje izimeđu 6:30 i 7:30. Kako koje jutro. oko 8 ima doručak (bocu), oko 11.30 - 12 ima ručak (na žlicu), oko 15:30-16:00 ima bocu i pred spvanje ima bocu. Valjda je to ok, ima tko kakav savijet? Koji obrok se 2. uvodi? večera ili doručak? Moram napraviti plan kako to :D
    da, drugih 6 mj je 180 dana. Meni je riješenje došlo nakon dva tjedna, a traje mi roditeljski dopust do 17.04. Beban je rođen 20.04.

24. Studeni 2018. 21:49

Bok cure, nisam baš često na forumu jer nemam vremena ni za lijek. :-) Pročitala sam neke zadnje postove i spominjete rodiljni za sljedećih 6 mjeseci. Moj bebač će uskoro imati 6 mjeseci pa zar trebam opet neke papire na HZZO predati??

• Student24
    24. Studeni 2018. 23:13

Grazia

Bok cure, nisam baš često na forumu jer nemam vremena ni za lijek. :-) Pročitala sam neke zadnje postove i spominjete rodiljni za sljedećih 6 mjeseci. Moj bebač će uskoro imati 6 mjeseci pa zar trebam opet neke papire na HZZO predati??

ako si zaposlena onda s navrsenih 5.mj moras na hzzo, muz mora potpisat da ti daje tih 6mj i potrebna je kopija mislim rodnog lista. 

24. Studeni 2018. 23:59

Frajla

Gumbek

Ja sam rjesenje za roditeljski cekala 6 tjedana 🙄

Kad si predala? Ja sam isto dosta cekala jer sam isla ranije, doslo mi par dana prije navrsenih 6 mj

Ma mi smo isli malo preko 5 mj. 
    Mislim, nije da mi je nesto hitno trebalo, znam da ugl 2-3 dana prije rodjendana zavrsava porodiljni, znam da cu biti na 3990 kn, al sam se bas zacudila kako im tako dugo treba, nije da je neka velika filozofija u pitanju. 

25. Studeni 2018. 06:38

Student24 - navikaimo na buku jos u rodilistu. I kad vani zaspi u nosiljci ,ne smetam mu.osim kad prode motor il nesto divlje.bilo koga bi probudilo. Tako da mislim da to samo faza. Citala da sa 6 mj.pocinju tvrđe spwvat,pa cekam onda dal ce bit sta. Menj ne smeta,al mi zao dok se ne naspava. Tesko je takvom malom mozgicu funkcionirat. Nama je med.sestrs rekla sad kad smo bili zadnji put na pregledu da mozemo pocet lagano sa sva tri obroka.pa kako koji prihvati.naravno prvo smo po preporuci doktora u pocetku isli sa sokicima,pa samo ujutro kasica i onda i popodne lagano i onda na kraju kro par dana i vecera. I suoer prihvatio. Ovo za batat cujem prvi put,ne mozes pogrijesit,bitno da skuhano.🙂
    Litta - bome ti brzo doslo rijesenje 😮😮 mi predali u ponedjeljak,sad cemo vidjet. 
    I mene zanima kakav vam imwju rasorrd bebe sad kad su malo starije,koliko spavanja? 
    Nas malac jedva izdrzi do 18;15,pa kupanje,sisasnje+uspavljivanje i do 19h je gotov.i onda svakih sat,sat i pol papanje,sisanje 🙂 budenje u 4,4:05,4:15 najkasnije i nakon 1h ga lovi umor i onda opet sisanje,uspavljivanje. I da,probala ga uspavat natrag kad se probudi u 4,al neki crvi mu u guzi prorade i nema sanse. Trudim se navuc do 19 da nar budan,jer prije u 18h vec nije mogao gledat i sad navukli do 18:15.misji koraci, al bude valjda s vremenom. I znao mi spavat popodnevno od 14 do 17h i svejedno u 18:15 on gotov 😀 mis mali 😊 on vec odraduje prvo spavanje,pa max 2h budan,tad papa kasicu,igranje,ludiranje,vjezbanje,pa probat izdrzat do 12,13,14,zavisi kako se ujutro probudi,poslije prvog spavanja,pa rucak,sisanje(ako zeli,nudim i jos uvijek zeli,al nekad cisto malo iz navike,a nekad rijesi sve ko da nije jeo) ,spavanje do 17h max i dalje znate ,😀😀 +ima manjak zeljeza pa mu propisan sirup i dajemo vec par dana.citala sam da se vide promjene na bebi vec nakon tjedan ,dva. Pa mozda bude mogao bit budniji navecer ,a i tokom dans. Sad kojih 4 dana pije,vidjet cemo

m-mama
    25. Studeni 2018. 10:41

Student stavljam ga potrbuške da ga lakše okupam po leđima i vratu. Kako izvesti? Ne znam haha, lako . Okrenem ga i tada su mu ruke tj ramena na ručnicima gdje mu je inace glava 

Iskrica
    25. Studeni 2018. 11:33

I ja isto svoju kod kupanja u kadici okrećem na trbuh jer onda odigne glavu i "otvori" joj se vrat da mogu oprati vratne nabore, a i onda imam pristup leđima i guzi. A sad mi je smiješna tj. slatka jer se kod okretanja na trbuh sama stavi na koljena u položaj za puzanje - kaj je super jer joj je kadica premala ako je rastegnuta.
    Jučer je jela meso prvi put (piletina), narezala sam na sitno sitno i dobro joj je išlo. 
    Frajla, kak je sada s vašim malim mišom po noći, jel i dalje puže i planinari po vama ili se umirio? Moja jučer išla kasnije spavati nego inače, kroz noć malo plakala i jutarnje buđenje je bilo kasnije i sada se pomaknuo i prijepodnevni spavanac, kaj znači da bude tako i s ručkom i popodnevnim spavancem i sve drugo, imam osjećaj da sam cijeli dan zarobljena u stanu zbog pripreme kašica i spavanja

• vokak
    25. Studeni 2018. 12:12

nama kupanje obavlja gora polovica.bar da nesto nije na meni.nego cure jeste zamrzavele voce ikad.ja ovu jesen stavila jabuke i sad kad sam sh izvadila vidim da je dio ok boje a dio baca na narancasto.jel to narancasto jestivo ili ne? da bacim ili mogu dat junioru?

25. Studeni 2018. 12:42

vokak

nama kupanje obavlja gora polovica.bar da nesto nije na meni.nego cure jeste zamrzavele voce ikad.ja ovu jesen stavila jabuke i sad kad sam sh izvadila vidim da je dio ok boje a dio baca na narancasto.jel to narancasto jestivo ili ne? da bacim ili mogu dat junioru?

Ja sve sto sam zamrzavala od voca uglavnom bi prokuhala i prije toga ocistila od kostica. Tako da mi nista nije mjenjalo boju.  A ne vjerujem da se moze pokvariti, mozda su i bile prije takve pa je sad samo izrazenije

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.