Moja je jučer baš dosta pojela za ručak - napravila sam joj miks kuhano povrća - brokula, cvjetača, tikva, mrkva - primjećujem da joj je baš fino dok je više povrća skupa. I onda još dojenje iza toga, jer kad ju stavim na prsa onda vuče, ne znam kam joj to sve stane 😲 Nismo još došli do toga da joj ručak bude bez dojenja. Zapravo, ona ne plače iza kašice, nije nemirna, pa dal joj onda ja trebam uskratiti dojenje? Ili kako zapravo ide postupak izbacivanja dojenja?
Koje zitarice dajete? Ja sam gledala u dm, al nisam nakraju uzela
Nista dok ne provjerim koje bi bile prigodne za bebu
Do sad sam rizu i proso. Kupila sam i rizine pahuljice pa nekad i to smijesam. Mislim da cu uskoro zob i kukuruz.
Ja isto kuham. kupovnu jos nismo. Nemam puno domaceg pa imam manju griznju savijesti ako skuham sama :D Luda baba…
U nedjelju imamo situaciju di cemo oko 9 izaci iz kuce, a beban rucka oko popodne. sto i kako pripremiti, a da mogu ponjeti sa sobom?
Ja isto imala neki dan tu situaciju pa sam za vanjski obrok unaprijed pripremila proso s brokukom i bućom. Jela je bez problema makar nije bilo toplo.
Koje zitarice dajete? Ja sam gledala u dm, al nisam nakraju uzela
Nista dok ne provjerim koje bi bile prigodne za bebu
Moja od žitarica jela rižu, proso, paletu (kukuruz), hajdinu kašu. Sljedeće bude gris (pšenica) i to možda već danas, no za ručak da pratim reakciju kroz ostatak dana.
Inače, za raspored obroka kroz dan i sastojke pomalo pratim ovu tablicu koju mi je dala od patronažna. Sad sam dve večeri za redom maloj dala za večeru žitarice i onda mlijeko i spavala je u komadu dulje, možda baš zato jer se zasiti od žitarica ili tko zna...
E da, i meni je lijepo da je forum živnuo 🤗
Ja ništa ne znam o kupovnim (rižinim) pahuljicama, to se umješa u vodu ili kako? Moja je dojena i ne izdajam se, a ako smo do sad došli bez ad-a onda bih tako i dalje. Nego, po ovoj tablici od gore ispada da dijete 6.mjesec može dobiti petit kekse, a jako mi se teško odlučiti joj to dati, tak imam otpor prema tim tvorničkim proizvodima, baš sam čitala sastav na Plazma keksima za koje piše da su za bebe pa imaju nutra dodane vitamine pa šećer pa emulgator pa tvar za rahljenje pa ovo - ono, to mi je sve kemija i ne mogu se još natjerati da joj to dam, makar bi mi život bio jednostavniji. Kak vi stojite s tim keksima?
Moja se počela migoljiti kad je na trbuhu i kretati po podu da dohvati nešto, kružno i prema naprijed, micica mala 😄
Keksi i te sve gluposti - veliko Ne. Tamo barem do pred godinu dana. Da ne ide u jaslice i puno duze. Cijeli zivot ima pred sobom za to smece.
Malo mi tablica djeluje i zastarjelo.
Od zitarica dajem kukuruz, zob, proso, rizu ( kohanu, ne pahuljice) i pirov gris.
Ovih dana cu psenicu.
Kupovne ne dajem, nemam potrebu, jos smo na 1 obroku i planiram si to prema obavezama.
Cicoljubac je poceo raditi male korake uz namjestaj 😁 sav je zbunjen
mi jos nismo poceli zitarice al mislim da za pocetak mozes rizu palentu i proso.
jel dojene bebe mogu biti predebele
Od zitarica je jeo rizu, kukuruz, proso, heljdu i pir. Budem uvela psenicu (gris) i zob kad potrosim nesto od ovog sto imam otvoreno.
Ja kuham kad smo doma, za van dobije kupovnu. Do sada sam uzimala samo vocne, veliku pojede bez problema, ako je bez zitarica mislim da bi i dvije smlatio 🙈, al ne dam mu.
Student, napravi mi sto i inace, ja bi jedino izbjegavala brokulu i cvjetacu jer oni bas smrde kad odstoje. I banana ne moze bas stojati, a ovo voce sto malo posmedi ne smeta, mi smo jednom nosili rizu i krusku, bila je smeckasto, ali okus je bio dobar. O sve jede hladno, rijetko kad uspijem tempirati da dobije malko, a to je ionako samo orvi par zlicica, onda de ohladi.
Iskrica, ako joj ne smeta za stomacic da joj dojiti. Ja svome ne nudim jer je on isto uvjek vuko, taj nezna reci ne sisi 😂 i nezna pojesti samo malo i onda bi kasnije povraco. A on bas dobro pojede kasice, po 4 sata kasnije ne trazi jesti.
Rizine pahuljice se mogu mjesati u vodu ili u mlijeko. Ja mjesam s vodom, al ne dajem mu to nikad samo jesti, nego npr skuham jabuku i u to dodam pahuljice (ostavim malo i vode od jabuke ili ako radim na pari dodam obicne vode)
Kekse ne dam, ni karamelino, keksolino i sl sto kao moze. Dajem kukuruzni smoki (bez soli), rizine krekere (za bebe), probali i hipp smoki od zitarica, ali on je tvrd. Dajem te instant zitarice najcesce jer mi je ljeno kuhati npr rizu 20 min ako jabuci treba samo 5 min, uz meso najcesce skuham "prave" jer se kuha podjednako dugo.
Mislim da je rijetko koja beba bas "predebela", oni su samo bucmasti 😁 i to nista ne znaci za kasnije.
mi jos nismo poceli zitarice al mislim da za pocetak mozes rizu palentu i proso.
jel dojene bebe mogu biti predebele
Meni je receno da ne moze.
Sortiraj odgovore
Najstariji