Moja još nema zubiće, još nema ni traga ni jednom, kaže moja mama da je meni izbio prvi s osam mjeseci. A sve čekam s uvođenjem meseka do kad ne dođe zubić, no sad si mislim možda i ranije kad izgleda da bi čekanje zubića još moglo potrajati.
Moja još nema zubiće, još nema ni traga ni jednom, kaže moja mama da je meni izbio prvi s osam mjeseci. A sve čekam s uvođenjem meseka do kad ne dođe zubić, no sad si mislim možda i ranije kad izgleda da bi čekanje zubića još moglo potrajati.
Zasto bi cekala zubice? Kuhano se bas fino da izblendati. S jednim (ili dva dolje) zubom ionak ne mogu nista zvakati. Zapravo kad razmislim vjerojatno im samo smeta jer udara u gornju celjust 🤔
Vec sam pisala da je nas pedica špotala da mora meseko sto cesce (barem 3 puta tjedno) zbog zeljeza, do 6 mj trose zalihe sto su dobili u trbuhu i iz pupcane vrpce, a onda treba unositi hranom
Zasto bi cekala zubice? Kuhano se bas fino da izblendati. S jednim (ili dva dolje) zubom ionak ne mogu nista zvakati. Zapravo kad razmislim vjerojatno im samo smeta jer udara u gornju celjust 🤔
Vec sam pisala da je nas pedica špotala da mora meseko sto cesce (barem 3 puta tjedno) zbog zeljeza, do 6 mj trose zalihe sto su dobili u trbuhu i iz pupcane vrpce, a onda treba unositi hranom
Je, uglavnom i prije potrose. Tako je i meni nas pedijatar rekao. Isto meseko 3x tjedno, on preporuca cak i dosta rano uvodjenje zumanjka i kombinacije sa zelenim lisnatim povrcem.
Sve to mi nekako djeluje tesko, neznam, al kad bolje razmislim manje je tesko od sirupa zeljeza 😵
Jutro svima! Pratim vas skoro 6 mjeseci i mislim da više vrijeme da se registriram i požalim 😀ubiti se nemam šta požalit. Ali vidim da niko nema baš iskustva slična mojima,pa ne znam dal sam slučajno preskočila koju stranicu ili niste imale ništa slično. Uglavnom,malac mi je super. 6 mjeseci i tjedan dana,budenje oko 4,pola 5 ujutro ,ko urica. Meni ne smeta . Bitno mi samo da mi on ok.onda max 1h druženja i on pocne lagano cviljugat da vise ne može. Pa ajde na sisanje,pa stane i pusti me jer se mora podrignut,pa se dizemo(lezeci polozaj dojenje od pocetka) ,obavi,pa natrag sisanje,pa opet dizanje zbog podrigivanja i onda vec na meni lagano tone u san i gnjezdi se ko malo pile. Tako je svako uspavljivanje.Ako i zaspi u krevetu,budi se nakon kojih 20min jer se mora podrignut opet. I onda ga opet nunam i extra extra precizno i lagano stavljam u njegov krevetic jer sve osjeti i cuje. Ne smeta mi,kad tad bude proslo. Samo me zanima dal se ja samo s tim borim ili nas ima vise. I da,nedavno mi pao s kreveta usred noci,otislo mi pola zivota i samopouzdanje mi na nuli 🙁njemu srecom nista. od tad tijekom dana nakon sisanja i podrigivanja ga ostavljam na meni da spava,sjednem na kauc i slusam kako diše. Od pada s kreveta je prošlo kojih 2 tjedna,no od tad nemam snage vise provodit disciplinu i prebacivat ga u krevet dok zaspi na meni jer znam da ce na meni odspavat sigurno 1h ako ne i duze,a kad bi ga stavila u krevet,budio bi se iz ko zna kojih sve razloga(jer me vise ne osjeca,il neka buka itd..) ni to mi ne smeta,nece trajat vjecno.Ali mi samo treba bar jedna osoba sa kojom se mogu poistovjetit da znam da nisam jedina. Najbolje za kraj,od kad smo kupili bracni krevet,skripi ko lud. Tako da sam cijelu noc napeta,mogu zaboravit wc,ne smijem se ni posvrbit po nosu,a on škripi ko da sam se bacila na njega 😱😱 i onda ne mrdam cijelu noc,osim kad se moram prebacit preko malca na drugu stranu zbog sisanja. Toliko od mene. Bome sam se raspisala,sorry 😕
Dobro nam dosla zvoncica
Mi srecom nemamo problema s podrigivanje, otkad mi spava na stomaku ne podrigujem ga ni poslje jela, samo prebacim na trbuh i on podrigne sam. A super ti je da tako fino hoce podrignuti ako se vec nagutra zraka, a ne da ga to pati.
A ovo spavanje na mami mi je na zalost jako dobro poznato. Meni to sad vec pocinje predstavljati problem, a nemam snage trenutno se boriti protiv toga. Kad biram hocu ga pustiti da spava na meni 2,3,4 sata ili cu ga spustiti, pa ce se probuditi za 10 min i imat cu umorno cendravo djete cijeli dan uvjek izaberem ovo prvo. U svakom slucaju nemam vremena ni za sebe ni za kucu, pa onda bar odmorim mozak, procackam po mobitelu o procitam nesto dok on spava.
Jutro svima! Pratim vas skoro 6 mjeseci i mislim da više vrijeme da se registriram i požalim 😀ubiti se nemam šta požalit. Ali vidim da niko nema baš iskustva slična mojima,pa ne znam dal sam slučajno preskočila koju stranicu ili niste imale ništa slično. Uglavnom,malac mi je super. 6 mjeseci i tjedan dana,budenje oko 4,pola 5 ujutro ,ko urica. Meni ne smeta . Bitno mi samo da mi on ok.onda max 1h druženja i on pocne lagano cviljugat da vise ne može. Pa ajde na sisanje,pa stane i pusti me jer se mora podrignut,pa se dizemo(lezeci polozaj dojenje od pocetka) ,obavi,pa natrag sisanje,pa opet dizanje zbog podrigivanja i onda vec na meni lagano tone u san i gnjezdi se ko malo pile. Tako je svako uspavljivanje.Ako i zaspi u krevetu,budi se nakon kojih 20min jer se mora podrignut opet. I onda ga opet nunam i extra extra precizno i lagano stavljam u njegov krevetic jer sve osjeti i cuje. Ne smeta mi,kad tad bude proslo. Samo me zanima dal se ja samo s tim borim ili nas ima vise. I da,nedavno mi pao s kreveta usred noci,otislo mi pola zivota i samopouzdanje mi na nuli 🙁njemu srecom nista. od tad tijekom dana nakon sisanja i podrigivanja ga ostavljam na meni da spava,sjednem na kauc i slusam kako diše. Od pada s kreveta je prošlo kojih 2 tjedna,no od tad nemam snage vise provodit disciplinu i prebacivat ga u krevet dok zaspi na meni jer znam da ce na meni odspavat sigurno 1h ako ne i duze,a kad bi ga stavila u krevet,budio bi se iz ko zna kojih sve razloga(jer me vise ne osjeca,il neka buka itd..) ni to mi ne smeta,nece trajat vjecno.Ali mi samo treba bar jedna osoba sa kojom se mogu poistovjetit da znam da nisam jedina. Najbolje za kraj,od kad smo kupili bracni
Dobrosla 👍
Za pad ne brini, vec sam nekom od cura pisala za zo, desi se svima, prije ili kasnije. I onima koje se kunu da se nikad nece desit, hoce.
Moji oboje su padali, pretrnes, bude ti koma, al to je sastavni dio odrastanja.
A za krevet, nek se muz baci na popravak, nema smisla cijelu noc lezat ko mumija, umor ce ti se previse akumulirat i tek onda nisi nista napravila. I moj bebac spava s nama, al uredno idem na wc ili po vode ili kod starije ako se probudi, samo trknem muza da zna da izlazim i da malca zagrli i zagradi mojim jastukom.
Moje iskustvo je da svi prolaze te faze ludo osjetljivog spavanja/nespavanja. Proci ce, nekom prije, nekom poslje.
Dobro jutro danas imamo 6 mj, pola godine
kako nam je brzo proslo.
Zvončica dobrodosla. Slazem se Gumbek, krevet na popravak. Mozda je u pitanju samo podnica. Jako je vazno da se barem malo odmoris. Ja u zadnje vrijeme idem spavati oko 8. Odem s njom da ju uspavami zaspem i ja. Znam da je rano i nave er ne stignem nista pospremiti ali barem sam umutro koliko toliko odmorna. Moja bebolina spava s nama u krevetu. Nemam snage ju stalno premjestati. Kad je u svom krevetu budi se svakih sat za dojenje a kad je s nama svakih 3 u prosjeku. Zna i do 5h dogurati. Valjda osjeti da smo blizu pa bolje spava a i ja bolje onda spavam. Trudila sam se u pocetku, dizala se i vracala stalno a po danu sam onda bila ukomirana. Lakse mi je ovako, barem se odmorim.
Kad smo kod mesa. Planiram poceti pomalo. Kako spremate svojima? Kuhate posebno ili kad i sebi? Koliko dugo treba kuhati? Pocela bih s piletinom i puretinom. Gdje nabavljate meso. Ja nemam di nego iz ducana.
Dobro jutrodanas imamo 6 mj, pola godine
kako nam je brzo proslo.
Zvončicadobrodosla. Slazem se Gumbek, krevet na popravak. Mozda je u pitanju samo podnica. Jako je vazno da se barem malo odmoris. Ja u zadnje vrijeme idem spavati oko 8. Odem s njom da ju uspavami zaspem i ja. Znam da je rano i nave er ne stignem nista pospremiti ali barem sam umutro koliko toliko odmorna. Moja bebolina spava s nama u krevetu. Nemam snage ju stalno premjestati. Kad je u svom krevetu budi se svakih sat za dojenje a kad je s nama svakih 3 u prosjeku. Zna i do 5h dogurati. Valjda osjeti da smo blizu pa bolje spava a i ja bolje onda spavam. Trudila sam se u pocetku, dizala se i vracala stalno a po danu sam onda bila ukomirana. Lakse mi je ovako, barem se odmorim.
Kad smo kod mesa. Planiram poceti pomalo. Kako spremate svojima? Kuhate posebno ili kad i sebi? Koliko dugo treba kuhati? Pocela bih s piletinom i puretinom. Gdje nabavljate meso. Ja nemam di nego iz ducana.
Teletinu kupim, piletinu i puretinu imam domacu, da nemam kupila bi, pa ne mozes ju izmislit ako nemas. Ja njemu kuham posebno, nase obicno odmah zacinim. Za njega stavim u mali lonac kuhati meso (na male kockice da se brze skuha), nakon nekog vremena dodam povrce (npr mrkvu i celer) i malo kasnije jos neku zitaricu (npr rizu), procjenim koliko vode zitarica moze popiti, pa po potrebi malo odlijem ili dolijem. Na kraju sve izblendam, ako treba dodam malo vode. Kad mu tako radimo to bude i meni bas fino, ko pravi rizoto.
Bas je jucer to jeo, rupa moja bez dna, 50 g teletine, saka celera, 2 zlice nekuhane rize (znaci to jos nabubri) i 2 kocke buče (to si smrznem u kalupe za led). Dođe mi ga zao na zadnjoj zlicici jer on jos zjeva 🙈
Dobro jutrodanas imamo 6 mj, pola godine
kako nam je brzo proslo.
Zvončicadobrodosla. Slazem se Gumbek, krevet na popravak. Mozda je u pitanju samo podnica. Jako je vazno da se barem malo odmoris. Ja u zadnje vrijeme idem spavati oko 8. Odem s njom da ju uspavami zaspem i ja. Znam da je rano i nave er ne stignem nista pospremiti ali barem sam umutro koliko toliko odmorna. Moja bebolina spava s nama u krevetu. Nemam snage ju stalno premjestati. Kad je u svom krevetu budi se svakih sat za dojenje a kad je s nama svakih 3 u prosjeku. Zna i do 5h dogurati. Valjda osjeti da smo blizu pa bolje spava a i ja bolje onda spavam. Trudila sam se u pocetku, dizala se i vracala stalno a po danu sam onda bila ukomirana. Lakse mi je ovako, barem se odmorim.
Teletinu kupim, piletinu i puretinu imam domacu, da nemam kupila bi, pa ne mozes ju izmislit ako nemas. Ja njemu kuham posebno, nase obicno odmah zacinim. Za njega stavim u mali lonac kuhati meso (na male kockice da se brze skuha), nakon nekog vremena dodam povrce (npr mrkvu i celer) i malo kasnije jos neku zitaricu (npr rizu), procjenim koliko vode zitarica moze popiti, pa po potrebi malo odlijem ili dolijem. Na kraju sve izblendam, ako treba dodam malo vode. Kad mu tako radimo to bude i meni bas fino, ko pravi rizoto.
Bas je jucer to jeo, rupa moja bez dna, 50 g teletine, saka celera, 2 zlice nekuhane rize (znaci to jos nabubri) i 2 kocke buče (to si smrznem u kalupe za led). Dođe mi ga zao na zadnjoj zlicici jer on jos zjeva 🙈
Hvala super ideja ovo za kalupe za led. Bas prakticno.
Sortiraj odgovore
Najstariji