Dobro jutrodanas imamo 6 mj, pola godine
kako nam je brzo proslo.
Zvončicadobrodosla. Slazem se Gumbek, krevet na popravak. Mozda je u pitanju samo podnica. Jako je vazno da se barem malo odmoris. Ja u zadnje vrijeme idem spavati oko 8. Odem s njom da ju uspavami zaspem i ja. Znam da je rano i nave er ne stignem nista pospremiti ali barem sam umutro koliko toliko odmorna. Moja bebolina spava s nama u krevetu. Nemam snage ju stalno premjestati. Kad je u svom krevetu budi se svakih sat za dojenje a kad je s nama svakih 3 u prosjeku. Zna i do 5h dogurati. Valjda osjeti da smo blizu pa bolje spava a i ja bolje onda spavam. Trudila sam se u pocetku, dizala se i vracala stalno a po danu sam onda bila ukomirana. Lakse mi je ovako, barem se odmorim.
Kad smo kod mesa. Planiram poceti pomalo. Kako spremate svojima? Kuhate posebno ili kad i sebi? Koliko dugo treba kuhati? Pocela bih s piletinom i puretinom. Gdje nabavljate meso. Ja nemam di nego iz ducana.
Sretnih 6!
Ja nesto imam domace, nesto kupim. Junetinu imam domacu od rođaka iz slavonije, ostalo vise manje kupim jer nemam skrinju i nemam di to cuvat. Al ne kupujem po centrima, kupujem od jednog mesara. Tjesim se, znam, znam.
Cure kakve su vam menstruacije iza poroda?
Kod mene stravicno nesto. Tri puta obilnije nego prije i 2 dana duze.
Uzv na prvom pregledu iza poroda mi je bio super, navodno se maternica bila vratila jako brzo u prvobitan oblik i dr je bas zadovoljan bio. Al ovo sad me bas izbacuje iz takta, ako i iduci mj bude ovako idem na pregled.
Kad sam curu rodila nije mi tako bilo.
Hvala vam na potpori.😊 Da mi bar muž neki majstor,al se ne kuži u to,dosta toga. Baš je antitalent za nest popravit.Morat ću sama😞 Ali zato super kuha,pa mu oprostim nekako 😀 od kad je malac s nama u krevetu i muz je protjeran iz njega jer jos vise skripi dok se muva u snu. Nije covjek kriv,al lakse mi jer svoje skripanje mogu jos nekako kontrolirat ,a njegovo ne 😀 i ja idem spavat malo kasnije kako njega stavim spavat,bas zato da odspavam sat,dva prije nocnog rostiljanja u krevetu 😀 nas malac zadnjih mjesec ,dva cesce doji nocu.nekad ne stignem vise brojat,al i to se nadam da ce proc sad pomalo kako sve vise uvodimo dohranu. Ali cujem da ni tad nekad nema neke znatne promjene,pa se necu unaprijed veselit. 😀 nedavno me poceo grist i natezat tijekom dojenja i fora mu,pa se smije.(tokim dana)☹🤨 mi s mesom jos nismo poceli,ali uskoro.tako da cu pratit pomno vase savjete. Od menstruacije ni M jos 😊
Cure kakve su vam menstruacije iza poroda?
Kod mene stravicno nesto. Tri puta obilnije nego prije i 2 dana duze.
Uzv na prvom pregledu iza poroda mi je bio super, navodno se maternica bila vratila jako brzo u prvobitan oblik i dr je bas zadovoljan bio. Al ovo sad me bas izbacuje iz takta, ako i iduci mj bude ovako idem na pregled.
Kad sam curu rodila nije mi tako bilo.
Ja sam dobila nakon 3 i pol mj i prva je bila dugo jedno 8 dana ali nije bila jako obilna. Zadnje 2 su ok u danima ali obilne. I ciklus mi je duzi. 35 dana, prije 29. Na pregledu sve ok. Cak sam mislila da ce mi zeljezo biti lose jer sam uvijek slabokrvna a ono 28. Ne znam kako. Skoro pa na gornjoj granici. Stitnjaca mi ludira, hormoni se jos nisu sredili od poroda mozda i od toga. Inace imam hipotireozu, u trudnoci dobila eutyrox. Nakon poroda bilo sve ok, onda preslo u hiper. Sad opet hipo..
Moja je danas nemoguca, samo bi se nosila. Izasle smo u setnju evo vec sat vremena spava u kolicima. Sad sjela u park dok se ne probudi. Ako krenem doma probudit ce se kad ju izvadim jer ne mogu do stana s kolicima. Trebala sam si uzeti nesto za pojesti 😁
Moja je danas nemoguca, samo bi se nosila. Izasle smo u setnju evo vec sat vremena spava u kolicima. Sad sjela u park dok se ne probudi. Ako krenem doma probudit ce se kad ju izvadim jer ne mogu do stana s kolicima. Trebala sam si uzeti nesto za pojesti 😁
Moj bi se stalno nosio,kolica ne voli previse.maksimalno 20 min 😀 zato,blago vama . Moj evo spava na meni,opet 😀
Moj bi se stalno nosio,kolica ne voli previse.maksimalno 20 min 😀 zato,blago vama . Moj evo spava na meni,opet 😀
Dobrodošla! Razumijem situaciju koju opisuješ sa spavanjem, evo imamo forum za čavrljanje, potužimo i podržimo međusobno. Nadam se da će se situacija kroz vrijeme promijeniti, a predlažem i da pomogneš da se promjeni - npr. možeš probati kroz dan bebača spustiti u krevetić u trenu kad je dobre volje i kad ne plače, nek leži u krevetiću s nekom mekanom plišanom igračkom ili nek gleda zid sa slikicama, nema veze ako na početku malo plače, probaj ga ostaviti pa vidjeti dal će se zaigrati s igračkom, a povremeno se naviri u krevetić i malo mu se obrati, pa da vidiš dal će se sprijateljiti sa krevetićem i samostalnim boravkom u njemu, a onda u budućnosti možda i zaspi koji put sam u krevetiću. I svakako podržavam i onaj prijedlog (ne znam tko je rekao, sorry) da popravite krevet da ne škripi - moj je škripio po ljeti, izluđivao me, beba je reagirala na taj zvuk, i proklinjala sam svoju lijenost da odgađam pritezanje šrafa, no sad kak su niže temperature je krevet prestao škripati sam od sebe, no neki put se beba razbudi na zvuk škripe parketa ili kad otvaram vrata pa me frustrira da je tako osjetljiva, a inače kroz dan vidim da dulje spava ako postoji neki zvuk pa ostavljam radio ili tv upaljen u drugoj sobi. Moja isto ima dana kad bi se samo čuvala pa krene u plač ako ju spustim - nastojim onda da ju stavim pored sebe i krenem joj pjevati neku veselu pjesmicu uz glupiranje ili mahati joj igračkom i onda uskoro prestane plakati i gleda kaj ja radim ili se krene igrati pa ju ostavim da se igra sama. Neki put to upali. Inače, jako voli da plešemo uz brze ritmove, oni Piju piju pilići na YouTube-u su joj hit nad hitovima, sva se izmučim dok poskakujem s njom na to 😅 Kak vi još zabavljate svoje male?
Sad eto spava pa sam se raspisala 😁
Frajla, Gumbek - vezano za meso - i sama ne znam zakaj odgađam meso, valjda jer mislim da smo još "u roku" unutar kalendara dohrane i jer čekam sljedeći tjedan i dostavu domaćih piceka koje sam naručila...
I da, sjetila sam se od ljeta kak je moja imala fazu plakanja kod spuštanja u krevetić pa sam isfrustrirana otišla do dućana i uzela joj neki vrtuljak za 200 kn (nisu baš mali novci, jel), montirala na krevetić, upalila muziku, no taj vrtuljak ima muziku kratko, možda 2 minute, pa onda stane, i onda ona gleda te figurice no tko bi to statičko gledao unedogled pa opet ona u plač i onda je trebalo doći do vrtuljka i ručno navinuti mehanizam uz krckanje zvuka okretanja, pa beba ako je i počela tonuti u san se od tog zvuka naravno razbudi - uglavnom grozno nešto, isto popodne sam poživčanila i razmontirala to i eto stoji u ormaru od onda, bačen novac 🙄 uglavnom, točno onak kak smo rekli - beboline imaju svoju volju i faze
Uuu volim kad ima postova za čitanje ❤️❤️ Drago mi je da imamo nove mame na forumu :) bome si dugo izdržala da se ne pojadaš 😂 Jojjj spavanje... Mi smo isto imali fazu kad bih ja otisla sa sisom van sobe nakon pola sata bi bio budan. Već sam bila luda i onda mi je jednom sestra rekla: treba biti tisina, to su gluposti da se bebu ne smije učiti na tišinu, pa i mi volimo da nam je mir. I tako sad po prstima izlazim iz sobe i peglam i drugoj sobi ili jednostavno sjedim i surfam. Ponekad i ja ubim oko. S obzriom da nemam više djece to mi je super jer se i ja odmorim kad i beba. Tako da mi ne predstavlja problem ne bućiti kad beba spava.( eto sad mi sinulo da je veš u vešmašini, opran čeka 😂) to sam isto odgodila da ne bućim kad beba spava, dobro da sam se sad sjetila. Ako si u mogućnosti lezi pored njega. Ja baš volim kad na meni zaspe. Sjetim se kad je bio maleni, a sad mu noge vise hahah
Sortiraj odgovore
Najstariji