Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    07. Studeni 2018. 12:47

Gumbek, super kak se on to nabrzinu naucio. Jel sjedi bas crvsto i bez pridrzavanja?
    Moj se posjedne, ali se vecinu vremena pridržava rukom za nesto/pod ili se klima. I leda su mu jos pogrbljena. Vec 3 dana jede sjedeci jer ne zeli vise u polulezeci polozaj. I onda se tako drzi za pladanj i klima uokolo, a ja ciljam usta 😏
    Sema, mi nismo ciklu jos uvodili, ali da imam domacu sigurno bih.
    Student, super za prospavanu noc. Ma on je sad vec velik i jak, mislim da se ne trebas brinuti oko spavanja na trbuhu. 
    Nama  su noci u zadnje vrijeme najcesce lose, kud se budi tu se jos nekad neda uspavati, pa se po 2 sata natezemo. Nocas nam je bila super u odonosu na zadnjih par dana, tri nocna budenja, pa ustajanje u 8. S tim da sam se u 2 probudila i vidim da je on pored mene, uopce se ne sjecam kad sam ga uzela😱, ocito sam mu dala i jesti i jos sve pospremila (sesirice na mjesto i spustila majicu) iza toga 

07. Studeni 2018. 13:57

Frajla

Gumbek, super kak se on to nabrzinu naucio. Jel sjedi bas crvsto i bez pridrzavanja?
    Moj se posjedne, ali se vecinu vremena pridržava rukom za nesto/pod ili se klima. I leda su mu jos pogrbljena. Vec 3 dana jede sjedeci jer ne zeli vise u polulezeci polozaj. I onda se tako drzi za pladanj i klima uokolo, a ja ciljam usta 😏
    Sema,mi nismo ciklu jos uvodili, ali da imam domacu sigurno bih.
    Student, super za prospavanu noc. Ma on je sad vec velik i jak, mislim da se ne trebas brinuti oko spavanja na trbuhu.
    Nama su noci u zadnje vrijeme najcesce lose, kud se budi tu se jos nekad neda uspavati, pa se po 2 sata natezemo. Nocas nam je bila super u odonosu na zadnjih par dana, tri nocna budenja, pa ustajanje u 8. S tim da sam se u 2 probudila i vidim da je on pored mene, uopce se ne sjecam kad sam ga uzela😱, ocito sam mu dala i jesti i jos sve pospremila (sesirice na mjesto i spustila majicu) iza toga

Lijepo sjedi, prosli tjedan se pridrzavao i bas je smjesan bio, sad je ledja ispravio i izgleda ok.
    Al vidi se da mu fale jos bocne obrane, prednja je ok. 

• Student24
    07. Studeni 2018. 14:29

Gumbek - i mi smo imali period jako lošeg noćnog spavanja tamo kad se sat mijenjao. Ma i dnevno nam je tada bilo u kukiju :D sad je to sve puno bolje. Navikli smo ga na dnevno uspavljivanje u kolicima. Lakše mi ga vozat nego nosat i sinoć mi kolica ostala u gepeku u autu u garaži. Za jutarnje spavanje nosala sam 45 min. izmučila i sebe i dijete. kod nas danas nikako da se magla povuče do kraja pa nismo išli u šetnju. samo na kratko do banke. 
    Super za posjedanje. Princ voli biti u hranilici, ali tamo ga stavim samo kad papa. Čekam da se sam posjedne, a to nije na vidiku. Ali baš se bori u krilu i sve da sjedi. Sa položajima sjedenja je na mamu. drugi puta kad je bio u hranilici stavio se u maminu omiljenu pozu :D 
    Frajla - od kad se okreće t-l i l-t vrlo često spava na trbuhu. Samo, noćas je prvi puta guza bila doslovno u zraku, a ne ravno na krevetu kao i inače. 
    sve si to odradila i ne siječaš se? jesi sigurna da ga nije mm stavio u krevet? 

m-mama
    07. Studeni 2018. 17:42

Meni je danas dan da ne znam dal bih prije jela, oprala kos, zaspala ili pospremala, najbolje ništa od navedenog 😂

m-mama
    07. Studeni 2018. 18:16

Kako kupate bebe? 
    Mi smo se preselili u kupaonu na pod. Imamo podno grijanje i kadicu i onu podlogu stavim jedno pored drugog. U kadicu stavim 2 velika ručnika kao jastuk da mu bude glava gore i da ga mogu okupati bez da ga pridržavam. Obozava vodu i sve smoci oko sebe pa mi je pod najbolji. S obzirom ds je zima i ti ručnici mi se sad suše sto godina, ( ljeti sam ih stavila na dunce i bili su suhi za par sati), zanima me imate kakve ideju? Da ne palim centrifugu za 2 ručnika 

• Student24
    07. Studeni 2018. 19:37

Mi se kupamo u kadici koju stavimo u kadu. Tako najmanje imamo posla kasnije :D stavimo samo jedan rucnik pod glavu, ocijedimo ga i posusimo na radijatoru u kupaoni. 
    Uveli smo 1.obrok. Fino izbacili jednu bocicu. Kad da uvedemo drugi obrok? Koliko minimalno mlijeka moraju bebachi piti u ovoj dobi?

07. Studeni 2018. 20:16

Ja isto kadicu stavim u veliku kadu, imam onu kutnu prostranu i nemam problema kasnije s brisanjem vode. A rucnike ne stavljam, jednu ruku pod vrat i pazuh, s drugom ga perem i to je to. Veceras sam ga posjela u kadicu i samo pridrzavala da se ne prebaci glavom u vodu. Iskreno nebi mi se dalo jos s rucnicima zafrkavat, malo sam ljena za takve stvari. 

Frajla
    07. Studeni 2018. 21:17

Student sigurno sam ga ja uzela jer je krevetic s moje strane, bio je do ruba, a ja u sredini i ta sisa mi je bila prazan 😆 ma bila sam ja 100% budna kad sam to sve radila, samo se ne sjecam. To mi se i prije znalo dogadati, npr da ugasim alarm i zaspem, pa se kasnije ne sjecam da je zvonio.
    Mi ga nasapunamo na prematalici, kadicu stavimo isto u veliku kadu i tu ga isperemo. Nikakve dodatne rucnike, tetre ili sto vec ne koristimo. Kupili jos dok sam trudna bila onu neku lezaljku kao za kadu, ni jednom nismo koristili

Frajla
    07. Studeni 2018. 21:22

Student24

Mi se kupamo u kadici koju stavimo u kadu. Tako najmanje imamo posla kasnije :D stavimo samo jedan rucnik pod glavu, ocijedimo ga i posusimo na radijatoru u kupaoni.
    Uveli smo 1.obrok. Fino izbacili jednu bocicu. Kad da uvedemo drugi obrok? Koliko minimalno mlijeka moraju bebachi piti u ovoj dobi?

Negdje sam procitala 500 ml mlijeka da trebaju popiti, ali provjeri si jos. Ne mora to sve biti na bocu, mozes mu napraviti zitarice s mlijekom npr. Mi smo vec nekih tjedan dana na dva obroka+sto nesto gricne ako nas vidi da jedemo. On bas voli jesti. Ne svida mu se uvjek sve, ali dok vidi zdjelicu veseli se

• Student24
    08. Studeni 2018. 06:41

Jutro! 2.prospavana noc :D
    Sad me brine, mame uvijek brinu, jer ima samo 4 obroka. jede na 4 sata i ne stane nam 5 obroka, ako nastavi ovako spavat :D al vjerujem da ce se s vremenom izregulitat! 
    I Princ ne moze vidjeti da mi jedemo, a on ne :D pa sad dobije male komadice kruha za mljacanje :D :D 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.