Vecer! Kako ste?
Mi smo dobro. Polako mijenjamo 1. obrok bocice za kasicu. :) trudim se da to bude obrok oko podneva. Dugo sam se borila sama sa sobom sto i kako, kada... brljavila... A onda potrazila pomoc od savjetnika. Obzirom da je Princ na ad ja imamo uobroceno dijete s definiranim obrocima na 4h. odlucila sam na 3 - 3,5h od zadnjeg obroka nudit kasicu. ako pojede vise od 100g ne nudim bocu vec "cekam" slijedeci obrok. naravno da ga miks mrkvice i tikvice ne moze drzati 4sata pa dobije bocu kad pokazuje znakove gladi, obicno i bude oko tri sata nakon... Za sad kombiniramo: palentu, krumpir, batat, mrkvu, tikvicu, jabuku i bananu (samo jednom jeo). Planiram kroz narednih desetak dana uvesti rizu, blitvu i piletinu. Pratim aplikaciju: bebin kalendar dohrane u smislu namirnica. Pedijatar je samo rekao da krenemo s povrcem, zitaricama, mesom pa vocem. :D jabuku sam uvela jer imamo domace nespricane, a i nisu nesto preslatke :D ne planiram uvodit namirnice koje inace ne jedemo tipa. Kako vi? kako nam je izbio jedan zubic vise ne miksamo u pire vec gnjecim samo vilicom :)
A sad idem procitat zaostatke ;)
Vecer! Kako ste?
Mi smo dobro. Polako mijenjamo 1. obrok bocice za kasicu. :) trudim se da to bude obrok oko podneva. Dugo sam se borila sama sa sobom sto i kako, kada… brljavila… A onda potrazila pomoc od savjetnika. Obzirom da je Princ na ad ja imamo uobroceno dijete s definiranim obrocima na 4h. odlucila sam na 3 - 3,5h od zadnjeg obroka nudit kasicu. ako pojede vise od 100g ne nudim bocu vec "cekam" slijedeci obrok. naravno da ga miks mrkvice i tikvice ne moze drzati 4sata pa dobije bocu kad pokazuje znakove gladi, obicno i bude oko tri sata nakon… Za sad kombiniramo: palentu, krumpir, batat, mrkvu, tikvicu, jabuku i bananu (samo jednom jeo). Planiram kroz narednih desetak dana uvesti rizu, blitvu i piletinu. Pratim aplikaciju: bebin kalendar dohrane u smislu namirnica. Pedijatar je samo rekao da krenemo s povrcem, zitaricama, mesom pa vocem. :D jabuku sam uvela jer imamo domace nespricane, a i nisu nesto preslatke :D ne planiram uvodit namirnice koje inace ne jedemo tipa. Kako vi? kako nam je izbio jedan zubic vise ne miksamo u pire vec gnjecim samo vilicom :)
Ja ti isto ne uvodim namirnice koje nisu uobicajene za nas obiteljski meni. Tipa amaranth. Kad je cura krenula u jaslice na jelovniku sam mozda dva puta vidjela nesto sto nije bila jela do tad i sam teti skrenula paznju na to, nije bilo nikad problema. Jedino sto me prvi tjedan jaslica iznenadio med bio.
Vecer! Kako ste?
Mi smo dobro. Polako mijenjamo 1. obrok bocice za kasicu. :) trudim se da to bude obrok oko podneva. Dugo sam se borila sama sa sobom sto i kako, kada… brljavila… A onda potrazila pomoc od savjetnika. Obzirom da je Princ na ad ja imamo uobroceno dijete s definiranim obrocima na 4h. odlucila sam na 3 - 3,5h od zadnjeg obroka nudit kasicu. ako pojede vise od 100g ne nudim bocu vec "cekam" slijedeci obrok. naravno da ga miks mrkvice i tikvice ne moze drzati 4sata pa dobije bocu kad pokazuje znakove gladi, obicno i bude oko tri sata nakon… Za sad kombiniramo: palentu, krumpir, batat, mrkvu, tikvicu, jabuku i bananu (samo jednom jeo). Planiram kroz narednih desetak dana uvesti rizu, blitvu i piletinu. Pratim aplikaciju: bebin kalendar dohrane u smislu namirnica. Pedijatar je samo rekao da krenemo s povrcem, zitaricama, mesom pa vocem. :D jabuku sam uvela jer imamo domace nespricane, a i nisu nesto preslatke :D ne planiram uvodit namirnice koje inace ne jedemo tipa. Kako vi? kako nam je izbio jedan zubic vise ne miksamo u pire vec gnjecim samo vilicom :)
Ja ti isto ne uvodim namirnice koje nisu uobicajene za nas obiteljski meni. Tipa amaranth. Kad je cura krenula u jaslice na jelovniku sam mozda dva puta vidjela nesto sto nije bila jela do tad i sam teti skrenula paznju na to, nije bilo nikad problema. Jedino sto me prvi tjedan jaslica iznenadio med bio.
Jucer sam cak gledala u dmu amaranth, al reko pa ja ne znam kaj s time :D Ako ikad odlucimo to uvesti bude dobio i on :D
Uopce nisam razmisljala smjeru da bi u vrticu dobio nekaj kaj nisam ponudila. A jesam nemajka samo takva :D Budem vidjela dal vrtic u koji planiramo,da ce ici ima na internetu jelovnik pa da malo skicnem.
Mame, koju velicinu vase bebe pelena nose? Koje su vam najbolje omjera cijene i kvlitete? Nama dmove babelove i nosimo velicinu 4.
Sarita skroz te razumijem za uspavljivanje, i nama je to koma. Prije bi zaspo u kreveticu ako sam ja uz njega, a sad vise nema sanse. Ni na sisi se ne uspava osim kroz noc (hB da to jos funkcionira). Osim nosanja u klokanici trenutno najcesce uplali lezanje na meni, nekad ga znam pustiti tako spavati na sebi popodne jer se grozim da ce se probuditi ako ga spustim i da cu ga morati opet uspavljivati 🤦🏼♀️🙈
Ja cu mu davati ono sto mi ne jedemo iz razloga jer se mi lose hranimo 😁 ne jedemo griz, palentu, proso, jecam... jednostavno nemamo tu naviku. Armanatha (ili po seljacki pira) sasvim slucajno imam doma jer sam ja jednom htjela probati, nije me odsevilo, pa bude i to dobio. Zube nemamo, ali svedno ne miksam, malo pognjecim, on voli zvakati.
Ja sam mome pocela davati smoki 😱🙊 on je nemoguc kad mi jedemo, dopuzi nam do nogu, vuce dok ga ne dignemo i onda hoce oteti hranu. Nema veze ako je upravo jeo i nije htio vise. Ne uspjevam uvjek tempirati da rucamo skupa, a i mi večeramo, on ne. Tako da sam uzela od Lina kukuruzni smoki bez soli, pa mu dam par komada. I od hippa rizine krekere za bebe, to jos nismo probali.
E da, pelene, mi smo jos na 3, pampers premium. Po mojoj procjeni ima 7 kg i 70 cm. Planiram poceti isprobavati jeftinije, pa se prebaciti na nesto za preko dana. Jucer sam uzela Lumpi (konzum), onak, za sad ne mogu reci da su lose, al ne svida mi se kak su izvana nekak plasticne. Bolje su mi bile Violeta. Budem ga jednom otisla u dm presvuci da probam Babylove 😆
Kod nas samo sisa funkcionira. Nece caj, krusku, mrkvu 😭 preporucili su nam voce ili malo caja zbog kakanja. Ne zna gutati, sve izbaci van cim joj se stavi u usta.
Nama je isto pocela muka s uspavljivanjem navecer. Zaspe pola sata, probudi se i onda 2 sata prica ili place.
Mi smo sad na pampers premium br.3. Kupimo kad je akcija 2+1 pa nas 300kn dođe 240 pelena. Kad pređemo na vece cemo vidjeti. Babylove nisam probala ali jesam iz mullera babylove i ok su nam bile.
Bijele pampersice su u bipi mislim do srijede 2+1, ali mislim da oni nemahu onih velikih paketa sto su inace 150 kn nego samo po 115
cure koja je shema sa porodiljnim za drugih sest mjeseci?da li treba ponjeti nesto sa sobom od dokumenata? cula sam da se treba popuniti/potpisati neki papir.da li sr to moze unaprijed nabaviti ili tamo kod njih?
mi jos nismo krenuli s dohranom.
i dalje smo prehladjeni.
dajte me utjesite pa recite da djeca koja ranije skupljaju viruse i bakterije prije ojacaju imunitetili ce mi pak ovako biti stalno iducih x godina
cure koja je shema sa porodiljnim za drugih sest mjeseci?da li treba ponjeti nesto sa sobom od dokumenata? cula sam da se treba popuniti/potpisati neki papir.da li sr to moze unaprijed nabaviti ili tamo kod njih?
mi jos nismo krenuli s dohranom.
i dalje smo prehladjeni.
dajte me utjesite pa recite da djeca koja ranije skupljaju viruse i bakterije prije ojacaju imunitetili ce mi pak ovako biti stalno iducih x godina
Da te utjesim, ja sam misljenja da ti tu nema pravila! Neka djeca su vise neka manje bolezljiva al svi produ neke periode bolesti. Bili dojeni il na ad imunitet steknu tamo valjda do 6 godine hahah. Onda doktori obecavaju da bude sve bolje. Ja zivim u njemackoj i ovdje sve notmalno do 6 godine. Ak kaslja cijelu godinu, upale uha, hod na prstima, kozica na pimpacu, dioptrija oka, streptokoki i ostala gamad, lose izgovaranje, sve je to do seste godine normalno jajajhaha..ja sa malim vise ni neidem kod doktora, cekam jos 8 mj da napuni tu famoznu sesticu i mojim mukama kraj..
E a mali bebolino je ok. Evo nismo imali dosad ni neku prehladu nit nista.. imamo 2 zubica i to nam pomutilo malo spavanje, i promjena sata naravno..prije bi isto bila zaspala sama a sad ja moram legnut kraj nje i mazit se..nije da mi smeta hahaj. Inace sa dohranom je sve super sve voli zasada i probala je puno toga.. kolicima obroka je od 120grama do 220 zavisi kakav je dan.. nejedemo i mi uvijek isto.. obroci nam idu ujutro 6 bocica, 10 dorucak(zitno vocna kasica), pol2 2 rucak(povrce, meso, zlica voca za desert)5 pol 6vecera(mljecna kasica), pol 8 bocica, u1 sat nocni obrok bocica. Nisam zeljela sa 6 mj bas imat vec 3 kruta obroka,al bebac stvarno voli zlicu. Cica i bocica su nuzno zlo hahah.. hm raspisala sam se..
vokak - Pretpostavlja da si zaposlena. Tada kad bebač navrši pet mjeseci muža pod ruku zajdno s kopijom mislim da rodnog lista ili domovnice u hzzo. Tamo ispuniš jedan obrazac, mm nabaci potpis i to je to. Negdje nije potrebno da dođe muž, kod nas je.
ivaanaaa - nemaš pojma koliko mi je ovaj tvoj post super došao (raspored obroka). hvala! :)
Princ sada jede nekih 120-140g/ obrok.
Sortiraj odgovore
Najstariji