Kod nas je ujutro sisa, u idealnom slucaju oko 8, pa oko 10 kasica. Onda opet sisa, pa rucak i popodne jos 2-3 puta sisa. Ovisno sto jede, nekad trazi nakon 2 sata, a nekad vise. Jutros je jeo krusku i bananu i bas dugo nije ogladnio, a ne dajem mu za redom dva kruta obroka jer bas malo pije, pa nam je rucak bio kasno.
Mi rasporeda nemamo. Al nikakvog. Sve je podredjeno njihovom tempu i raspolozenju. To mi je za sad ok. Raspored ce bit kad se vratim radit a do tad smo fleksibilni
Jutric ☺ nama je danas rano poceo dan. Od 6. Sad je bebolina jela i igra se a mama koristi par minuta za kavu ☺
Mi sutra idemo obaviti ostarak porodiljnog. Kad sam otvarala porodiljni rekli su mi da dođem kad beba bude imala 5mj, donesem rodni list i dali mi 2 papira - zahtjev i izjavu koju moramo ispuniti. Nisam ispunjavala, to cu sutra jer ne znam kako se popuni ako bi tata zadrzao pravo za svoja 2mj a 2 dao meni. Negdje kazu da se ne moze, negdje da moze valjda ovisi kako koji hzzo to tumaci. Mislim da ce uvijek dobro doci s obzirom da se ne mora koristiti odmah.
Jutric ☺ nama je danas rano poceo dan. Od 6. Sad je bebolina jela i igra se a mama koristi par minuta za kavu ☺
Mi sutra idemo obaviti ostarak porodiljnog. Kad sam otvarala porodiljni rekli su mi da dođem kad beba bude imala 5mj, donesem rodni list i dali mi 2 papira - zahtjev i izjavu koju moramo ispuniti. Nisam ispunjavala, to cu sutra jer ne znam kako se popuni ako bi tata zadrzao pravo za svoja 2mj a 2 dao meni. Negdje kazu da se ne moze, negdje da moze valjda ovisi kako koji hzzo to tumaci. Mislim da ce uvijek dobro doci s obzirom da se ne mora koristiti odmah.
Moze se ovo sto si ti napisala, provjereno 100% u njihovoj direkciji. Kako mi je receno ne moze hzzo odlucivati za sebe, nego dobijaju upute iz direkcije. Ja sam jos dodatno pitala u svom hzzo-u i rekli su da moze, ali unatoc tome sam dobila obrazac "koristenje porodiljnog samo jednog roditelja" ili tak nekak. Valjda nemaju drugaciji.
Samo je komplikacija za tatu cini mi se veca nego za nas. Treba se javiti mjesec dana ranije i treba neko odobrenje od poslodavca. Moze ici i ako poslodavac ne da odobrenje, ali onda se valjda jos nesto komplicira
Moze se ovo sto si ti napisala, provjereno 100% u njihovoj direkciji. Kako mi je receno ne moze hzzo odlucivati za sebe, nego dobijaju upute iz direkcije. Ja sam jos dodatno pitala u svom hzzo-u i rekli su da moze, ali unatoc tome sam dobila obrazac "koristenje porodiljnog samo jednog roditelja" ili tak nekak. Valjda nemaju drugaciji.
Samo je komplikacija za tatu cini mi se veca nego za nas. Treba se javiti mjesec dana ranije i treba neko odobrenje od poslodavca. Moze ici i ako poslodavac ne da odobrenje, ali onda se valjda jos nesto komplicira
Super, hvala. I ja imam taj obrazac pa zato nisam znala kako cu ispuniti ako ce i tata koristiti. Obrazac je samo za jednog roditelja a izjavu potpisuje drugi da je suglasan. Ocito je tako kako kazes, nemaju drugi 😃
i mi smo ispunjavali taj jedan obrazac iako smo naglasili da ce tata koristiti dva mj. :)
Mi imamo ad u 9, rucak u 12, voće u 3 i oko 5 ad- i idealnom slučajnu naravno. Danas mi se cinj da bas puno spava 😂 Nosiljka nam je spas, 2-3 puta prošetamo po stanu i vec žmiri. Neki dan je navecer toliko bio umoran da ga ni nosiljka nije uspavala, izasli van zaspao u roku par min. zubići još nisu na vidiku. više se ne želi igrati sam na podu sa igračkama. Stigli smo i do te faze. Sve igračke kad mu padu počinje se ljutiti i neds mi se više igrati. Tako da se sada puno nosimo. Počeo je dizati laktove, znaci da napreduje,
Malo sporije ali glavno da napreduje. Okice su mu se poboljšale i bas nekad super mirno gleda. Mi svaki dan imamo jabuku jer imamo domaće nešpricane pa bih rađe da jede isto i prirodno svaki dan,
Nego nekakve druge namirnice. već sada nekad ne znam što mu pomješati, kako će onda biti za 2-3 god kad će jesti sve i svasta. Morat ćemo nabaviti meni iz vrtića/škole/ bolnice da dobijem ideje.
Sortiraj odgovore
Najstariji