curre kako skuziti kad je u pitanju prehlada.malac kise i kaslje.nos mu ne curi, bude po koje grumencic u njemu ali ne izgleda kao cureci nosic.ainoc je nosic bio zacepljen.moze li se kako pomoci kod kasljanja
Je lo ti suh zrak mozda doma? Jel suhi kasalj ili to se cini da ima nesto za iskasljati? Vlazi sto vise zrak, mozes inhalirati fizioloskom ako imas inhalator ili odneses bebu u zaparenu kupaonicu malo, npr. poslje svog tusiranja
Ocisti nosek, moji znaju kasljucat kad im se iza smrklji spustaju a na van se ne vidi.
Spavanje na lagano povisenom madracu.
Prerezani luk uz kindrtbet, samo pazi da je van dohvata bebice. A ujutro luftanje sobe na najjace 😌
luk je vec u akciji odavnomadrac je bio malo povisen sad smo ga malo vise povisili.izgleda da je samo do nosa. grlo uho i stetoskopski pregled su ok. doduse nakon pregleda je nos malo poceo curiti. prozirno malo ispod nosa.koliko sterimara se treba staviti? kao sto pise na kutiji ili vise?
citam da neki stavljaju bas obilato npr fizioloske pa usisavaju.nama je rekla dr. da ne treba usisavacem da se to radi samo kad obilno curi nos, kaze da je dosta stavljati fiziolosku ili sterimar i da ce bebac sam iskasljati i iskihati sluz
luk je vec u akciji odavnomadrac je bio malo povisen sad smo ga malo vise povisili.izgleda da je samo do nosa. grlo uho i stetoskopski pregled su ok. doduse nakon pregleda je nos malo poceo curiti. prozirno malo ispod nosa.koliko sterimara se treba staviti? kao sto pise na kutiji ili vise?
citam da neki stavljaju bas obilato npr fizioloske pa usisavaju.nama je rekla dr. da ne treba usisavacem da se to radi samo kad obilno curi nos, kaze da je dosta stavljati fiziolosku ili sterimar i da ce bebac sam iskasljati i iskihati sluz
Sa sterimarom nemam iskustva, mi fizioloskom rjesavamo takve stvari. Meni je sestra kod ped pokazala kako pod pritiskom fizioloske isprat nos, doslovce na jednu nosnicu ustrcavas a na drugu smrklji i fizioloska cure van, no tesko mi je ovako objasnit
Koji imas? Onaj u bocici ko od dezodoransa? Ja sam tog spricala dosta. A zadnji put kad je bio balav sam uzela neki sterimar baby stop&protect, on ima gore ravno, ko npr operil za odrasle i tu sam se drzala upute, po dva sprica u svaku nosnicu, max 4 put dnevni. Izmedu sam kapala fiziolosku.
A ovo ispiranje fizioloskom, to sam cula da bebu treba na bok, na gornji se sprica fizioloska, a dolje da izlazi, ali nama to nije uspjelo
Koje knjige imate za bebe? Ne znam dal bi kupila ili posudila u knjižnici?
Mame koje ste krenule s dohranom, sto radite ako se bebi nesto bas ne svida? Ostane bez tog krutog oborka ili date nesto drugo.
Ja stvarno nebi htjela da kasnije bude izbirljiv i htjela bi se drzati onoga "jedi sto sam skuhala ili ostani gladan" (naravno, ne sad dok je mali, sad bi dobio sisu). A danas mi ga je bilo tako zao, on bas voli jesti kasice i fino se naviknuo na raspored hranjenja. Napravila mu jutros sa svojim izdojenim mlijekom (imala u zamrzivacu, pa da se potrosi), on probo, slozio facu i nije htio vise otvoriti usta. Bas mi je krivo bilo i onda sam mu drugu napravila i to je pojeo
Mame koje ste krenule s dohranom, sto radite ako se bebi nesto bas ne svida? Ostane bez tog krutog oborka ili date nesto drugo.
Ja stvarno nebi htjela da kasnije bude izbirljiv i htjela bi se drzati onoga "jedi sto sam skuhala ili ostani gladan" (naravno, ne sad dok je mali, sad bi dobio sisu). A danas mi ga je bilo tako zao, on bas voli jesti kasice i fino se naviknuo na raspored hranjenja. Napravila mu jutros sa svojim izdojenim mlijekom (imala u zamrzivacu, pa da se potrosi), on probo, slozio facu i nije htio vise otvoriti usta. Bas mi je krivo bilo i onda sam mu drugu napravila i to je pojeo
Ja ne forsiram dok su mali, il preskocimo il dam nesto drugo isto.
Izbirljivost se kasnije javlja i fantaziranje s hranom. Moja cura ti je bila uzas uzasa sta se tice jela do nekih 18mj, za sjest i plakat. Sad s 3 godine ne jede 3 namirnice, prihvatljivo mi je da nesto ne voli i uopce ju ne silim( iskreno vise stvari ja ne jedem).
A inace sam vec dosta puta cula da odmrznuto mlijeko ima cudan okus i da bebice odbijaju, neznam do cega je to
Moj isto danas nije hito ono što sam mu skuhala pa sam kasnije ponudila nešto drugo. Dal je do okusa, ili teksture. Cijeli prijepodne je odbijao kašicu. Mi smo totalno izvan nekog ritma. Ubilo nas je ovo mijenjanje sata. Sad se budi u 5, nadam se da ćemo uskoro dobiti neki ritam. A neki dan, nije je jednstavno bio umorwn pa mu nije bilo do jela. Kadnije je pojeo tu kasicu koji je prije odbijao. Nije ni nama svaki put za svako jelo
Pozdrav!
Vidim kod vas muke po jelu... Mi pomalo isprobavamo, zasad ju cista mrkva i cisti batat nisu odusevili, ali u kombinacijama su prosli. Zato tikvice i ciklu tamani samo tako 😁 Cak nam neke nade uspije zamijeniti jedan obrok. Nadam se da ce i dalje biti tako dobro s jelom 😁
Jedemo dobro, ali se mucimo sa spavanjem... Tocnije uspavljivanjem. Sve je pocelo kad su zubici izbijali i poremetili spavanje. Nikad nije spavala po danu nesto posebno, ali drzala se na tome da skupi 2 sata dnevno. I navecer bi zaspala sama u kreveticu nakon kupanja i jela. Sad vise nema ni dnevnog spavanja ni da navecer zaspi. Po danu skacem od srece ako spava sat vremena za cijeli dan. Navecer odspava pola sata, probudi se i onda luduje po 3-4 sata. Na kraju dode do toga da se gusi od placa jer vise ne zna sto bi, a spava joj se. Kad zaspi, onda spava do jutra s jednim ili eventualno dva budenja. Ali zaspat nikako... Ne znam sto sve vec nismo isprobali, nista ne pomaze. Svaku vecer placemo u duetu.
🙋♀️ 28
🙋♂️ 37
➕ 25.3.21.
Naše prvo ☀️
Drugo ☀️ stiže ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji