Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    m-mama
    09. Studeni 2018. 19:17

I ja sam gledala vreću za kolica,morali bi to nabaviti. Kada i kako dajete vodu? Nebi baš nakon obroka.Dajte neke ideje. Dajem mu bocicu s vodom pa kad se igra valjda nešto proguta. 

• Student24
    09. Studeni 2018. 22:35

Princ ne voli piti vodu iz bocice, ona je za mlijeko,  a neroditelji nikako da kupe - kljunasicu, slamku, magic cup nesto :D pa vodu uglavnom pije siroce na zlicicu :D :D nudim mu izmedju obroka, recimo pola h ili kasnije nakon obroka. Kako mi je pod rukom. Ne pije puno, al dokle god je stolica uredna ne brinem pretjerano :) 
    Mi isto kasnimo sa sistematskim jer smo kasnili sa cijepljenjem u staru mjesec i pol :D 
    sa 5,5mj je imao 7,7kg i 67cm :) 
    Sto obuvate sada i sto planirate za zimu? Za bebe, naravno! 

10. Studeni 2018. 00:41

Student24

Princ ne voli piti vodu iz bocice, ona je za mlijeko, a neroditelji nikako da kupe - kljunasicu, slamku, magic cup nesto :D pa vodu uglavnom pije siroce na zlicicu :D :D nudim mu izmedju obroka, recimo pola h ili kasnije nakon obroka. Kako mi je pod rukom. Ne pije puno, al dokle god je stolica uredna ne brinem pretjerano :)
    Mi isto kasnimo sa sistematskim jer smo kasnili sa cijepljenjem u staru mjesec i pol :D
    sa 5,5mj je imao 7,7kg i 67cm :)
    Sto obuvate sada i sto planirate za zimu? Za bebe, naravno!

Nista, duple debele carapice za zimu, ili strample pa preko debele ful carapice. 
    Ne kupujem one cipele/tenisice za nehodace, to je zivo bacanje novaca po meni. Em oni to ne podnose, em uglavnom vise brige oko skupljanja toga uokolo po cesti. Dok ne prohodaju, al ono bas prohodaju ne kupujem obucu nikakvu. 

Frajla
    10. Studeni 2018. 08:33

Mi do sada nismo nista obuvali, a nekidan smo mu uzeli cizmice, izvana su kao pletene, a unutri krzno. Kopcaju se iza na cicak. Nosio ih je par puta i za sad ih nije gubio. Najvise mi zbog klokanice, kako mu nogice vise uvjek se brinem da mu je hladno.
    Nekidan setamo, mala cipelica (za hodace) na sred ceste i bas komentiram s muzem, pa te cipele kostaju nenormalno puno, ono sto sam bacila oko po 300, 400, 500 kn, das tolike novce i onda on jednu posije tako negdje 🤦🏼‍♀️

Iskrica
    10. Studeni 2018. 09:08

m-mama

I ja sam gledala vreću za kolica,morali bi to nabaviti. Kada i kako dajete vodu? Nebi baš nakon obroka.Dajte neke ideje. Dajem mu bocicu s vodom pa kad se igra valjda nešto proguta.

Ja sam baš zbog igranja odustala od bočice s ključnom pa sad dajem u poklopcu od Avent bočice - to mi glumi čašu, baš je zgodno tanki rub, a ona je to baš dobro prihvatila i sad već popije skoro pa po pol te čašice kad je žedna i to bez velikog prolijevanja. Dajem joj obično poslije jela, a nekad joj i u toku dana ponudim. 

10. Studeni 2018. 09:12

Frajla

Mi do sada nismo nista obuvali, a nekidan smo mu uzeli cizmice, izvana su kao pletene, a unutri krzno. Kopcaju se iza na cicak. Nosio ih je par puta i za sad ih nije gubio. Najvise mi zbog klokanice, kako mu nogice vise uvjek se brinem da mu je hladno.
    Nekidan setamo, mala cipelica (za hodace) na sred ceste i bas komentiram s muzem, pa te cipele kostaju nenormalno puno, ono sto sam bacila oko po 300, 400, 500 kn, das tolike novce i onda on jednu posije tako negdje 🤦🏼‍♀️

Joj skupe su nenormalno, a moras imat konkretno nesto cipelu/cizmu/ sandalu, tenisice, papuce. A prerastu za 3-4 mjeseca.

• vokak
    10. Studeni 2018. 20:24

cure ja ne znam.mislim da nam ne gine fizijatar.evo vec pet i pol mjeseci a beban se jos ne okrecea kamo li neke druge stvari.na pregledu s cetri je ped.rekaho da je ok ali nekako sumnjam u tu procijenu.ali evo vec je dosta proslo a okret nije savladan. na trbuhu jos uvijek ne voli biti, a to sve vuce na to da ce kasniti u svemu puzanju sjedenju itd...

cure koje pocinjete dohranu koje bi prvo povrce pasalo a da je sezonsko.?ne znam s cim bbi krenula...

• Student24
    10. Studeni 2018. 20:49

vokak

cure ja ne znam.mislim da nam ne gine fizijatar.evo vec pet i pol mjeseci a beban se jos ne okrecea kamo li neke druge stvari.na pregledu s cetri je ped.rekaho da je ok ali nekako sumnjam u tu procijenu.ali evo vec je dosta proslo a okret nije savladan. na trbuhu jos uvijek ne voli biti, a to sve vuce na to da ce kasniti u svemu puzanju sjedenju itd…

cure koje pocinjete dohranu koje bi prvo povrce pasalo a da je sezonsko.?ne znam s cim bbi krenula…

Mi smo krenuli mrkvom, mislim da nije bila pametan izbor :D 

• Student24
    10. Studeni 2018. 20:54

Student24

vokak

cure ja ne znam.mislim da nam ne gine fizijatar.evo vec pet i pol mjeseci a beban se jos ne okrecea kamo li neke druge stvari.na pregledu s cetri je ped.rekaho da je ok ali nekako sumnjam u tu procijenu.ali evo vec je dosta proslo a okret nije savladan. na trbuhu jos uvijek ne voli biti, a to sve vuce na to da ce kasniti u svemu puzanju sjedenju itd…

cure koje pocinjete dohranu koje bi prvo povrce pasalo a da je sezonsko.?ne znam s cim bbi krenula…

Mi smo krenuli mrkvom, mislim da nije bila pametan izbor :D

Mozda da, obzirom da te brine i ako si u mogucnosti, odes privatnom fizijatru na pregled po dodatno misljenje. Svako je dijete individualno i radi svojim tempom. mozda vec sutra "pretekne" svoje vrsnjake. zasto savjetujem privatnika? Zato sto jednom kad udjete u sustav vjezbaca nema bas samo tako izlaza, kolilo god mozda banalan razlog za vjezbanje bio. ako smijem pitat al zasto ides kod dr kojem ne vjerujes?  

Frajla
    10. Studeni 2018. 21:07

vokak

Moj jako voli tikvu, i butternut i hokaido, sad im je sezona i tu nemas muke oko miksanja, a fino je slatkasto.
    Ja ju operem, prepolovim, izdubim sjemenke, stavim u vatrostalnu/lim (korom gore), napisam par cm vode i u pecnicu na 180, ovisno kolika je, 30, 40 min. Na kraju samo meso izvadim zlicom i izmjesam mu s vodom da ne bude jako gusto.
    Moze se i kuhati, ali ja sam to ljena guliti. Od ostataka mozes vama nesto napraviti. Mi to slabo jedemo, ja napunim kalupe za led, pa onda kad radim neke kombinacije ubacim koju kockicu. Jucer je npr dobio piletinu, proso i bundevu.
    Batat je isto slatkast, pa im prolazi, ali treba pripaziti jer zatvara.
    Mrkvu stvarno ne volim kuhati, sto godina joj treba da postane mekana u neslanoj vodi. Nekak imam osjecaj da je mnogima "glavno" povrce, a ja ju radila samo par puta do sad. 
    Za okretanje odi kod dr, pa trazi uputnicu svakako. Nadam se da je sve ok i da je samo malo lijen, al svakako je bolje provjeriti 
    Btw. nasa pedi je bila malo iznenadena da se O tak fino dize na sve 4 (sto radi vec 2 mj), a onda se cudula da ne sjedi stabilno. Sta ne ide sjedenje iza cetveronoznog polozaja?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.