Mi smo svasta vec probali ukljucujuci jogurt, kefir, meso puretinu i teletinu uz prijedlog pedijatra..nemamo nikakvih alergija u obitelji, pa se nebojim ponuditi nista u malim kolicinama. A sad po novome preporucuju alergene osim meda i skoljaka ponudit prije.. mislim nije da se drzim takvih stvari zato sto se sve mjenja iz godine u godinu.. razlika izmedu djece mi je 5 godina i pol stvari nevrijedi sto je vrijedilo za prvog tak da.. ja sam ful opustena..
Ja mrkvu nekad skuham i izrezem na male kockice, pa mu tako dajem, voli zvakati. Mozes ju i ispeci u vrecici, ako grijes rernu za nesto onda i to ubacis 😉. Kad trebam nesto raditi, a on je dosadan onda mu dam cijelu prijesnu mrkvu da gloda 😆, s njom se ne moze zagrcnuti, jedino sto mu rukav bude narancast
Mlijeko mu budem dala da proba u nekom trenu, cisto da moze s nama jesti pire krumpir i sl., al ne planiram ga davati kao obrok
Ni kod nas zuba nema na vidiku. Okrece se na trbuh u trenu i u mjestu, opce mi nije jasno kak to izvede, drzim ga za nogicu i svedno se okrene. Postao je problem presvlaciti ga. Na leda okret strajka, mozda i zna jer ga nekad nadem na ledima, a mozda se samo prevrne 🤔 ne voli biti tako, pa onda ni ne vjezba. Probala pelene gacice, meni za to treba jos vise vremena nego za obicnu pelenu. Srecom pa nisam kupila, vec dobila tester.
Ja mrkvu nekad skuham i izrezem na male kockice, pa mu tako dajem, voli zvakati. Mozes ju i ispeci u vrecici, ako grijes rernu za nesto onda i to ubacis 😉. Kad trebam nesto raditi, a on je dosadan onda mu dam cijelu prijesnu mrkvu da gloda 😆, s njom se ne moze zagrcnuti, jedino sto mu rukav bude narancast
Mlijeko mu budem dala da proba u nekom trenu, cisto da moze s nama jesti pire krumpir i sl., al ne planiram ga davati kao obrok
Ni kod nas zuba nema na vidiku. Okrece se na trbuh u trenu i u mjestu, opce mi nije jasno kak to izvede, drzim ga za nogicu i svedno se okrene. Postao je problem presvlaciti ga. Na leda okret strajka, mozda i zna jer ga nekad nadem na ledima, a mozda se samo prevrne 🤔 ne voli biti tako, pa onda ni ne vjezba. Probala pelene gacice, meni za to treba jos vise vremena nego za obicnu pelenu. Srecom pa nisam kupila, vec dobila tester.
I meni su totalna glupost, pogotovo za bebe koje jos ne stoje da samo povuces gore.
Nama su bile jedino ok prosle godine na moru di je mala bila 90% vremena samo u peleni a znala je odljepljivat vec one cicke pa bi stalno skidala i hodala gole guzice sto po kuci i dvoristu, sto po plazi, ovako ovo nije znala skinuti i tu su mi se pokazale prakticne, inace totalni promasaj.
Ja sam isto probala te pelene gace i bzvz mi je to.
Pitanje, koji gris dajete bebama i kako ga priremate? Sad sam gledala grisolino i vidim da se priprema s mlijekom,jel to s ad mlijekom ili kako?
Nesto slabo komentirate 😊 bebe sve zivahnije pa sve manje vremena za tipkanje..
Nije nam se NINA dugo javila, znam da se je zadnji puta lose osjecala, nadam se da je bolje...
Niiiinaaaa javi nam se 😘😘
Ja sam isto probala te pelene gace i bzvz mi je to.
Pitanje, koji gris dajete bebama i kako ga priremate? Sad sam gledala grisolino i vidim da se priprema s mlijekom,jel to s ad mlijekom ili kako?
Nesto slabo komentirate 😊 bebe sve zivahnije pa sve manje vremena za tipkanje..
Nije nam se NINA dugo javila, znam da se je zadnji puta lose osjecala, nadam se da je bolje…
Niiiinaaaa javi nam se 😘😘
Ja nisam davala gris jos, ali jesam rizolino i kukuruz od hippa na istu tu foru, napravila bi rjedu vocnu kasicu i umjesala u to zlicu, dvije, tri praha do zeljene gustoce. Kuhala sam mu i palentu, to sam isto na vodi i umjesala u voce. Ak ces davati samo, bez voca, onda pretpostavljam da bi trebalo ici neko mlijeko, neznam kak je samo s vodom.
Moj je iskljucivo dojen, ali mislim da cu kad uvedem treci obrok davati zitarica s ad, pogotovo dok ne uvedem jogurt i sl. Izdojit ne mogu nista. Zvuci mi puno davati mu tri nemlijecna obroka, a i treba smisljati to svaki dan, vec sad imam osjecaj da stalno jede jedno te isto.
Ja sam gris davala obicni onaj podravkin, na vodi bi zakuhala i ubacila pred kraj kockice voca, da malo omeksaju samo, po potrebi sam ih vilicom znala stisnut kad je kuhano.
Frajla, znaci rižolino nisi kuhala samo si stavila u kasicu? Moj je isto samo dojen pa nam je ad jos uvijek nepoznanica i nekako bi voljela da tako i ostane.
Gumbek jel bilo ok jesti kad je kuhano na vodi?
Frajla, znaci rižolino nisi kuhala samo si stavila u kasicu? Moj je isto samo dojen pa nam je ad jos uvijek nepoznanica i nekako bi voljela da tako i ostane.
A stajaznam, ak ima dosta voca pa gris sluzi samo da malo pojaca i zgusne onda je ok.
Recimo sladje voce i gris su bili ok. Moja mala je obozavala krusku onako ful zrelu i gris, to je maltene jedina vocna kasica bila koju je bas s gustom jela.
Moj je isto dojen i necu uvodit ad za kasice, cekat cu radje s 3 obrokom do uvodjenja jogurta i svj sira.
To planiram s nekih 8 mj, a mislim da mu prije ni ne treba treci obrok, tek je prvi poceo jest kako spada.
Recimo zobene kad se dobro raskuhaju bude nekako kremasto, kao blago mlijecno.
Pa da, tak pise da se ne kuha. Ni ad se ne smije kuhati, nego se voda ohladi na 40 stupnjeva, pa se doda ad i onda se hladi na 37. Ako ne zalis ad onda pazi na one zitarice gdje pise da se radi s vodom, recimo od hippa, nestlea i sl jer je unutri vec njihov ad.
curre kako skuziti kad je u pitanju prehlada.malac kise i kaslje.nos mu ne curi, bude po koje grumencic u njemu ali ne izgleda kao cureci nosic.ainoc je nosic bio zacepljen.moze li se kako pomoci kod kasljanja
Sortiraj odgovore
Najstariji