Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Litta
    18. Listopad 2018. 11:28

Ja sam rodila na carski, dobila spinalnu anesteziju. Rekli su mi da ce osjecaj biti neugodan ali da nece boliti. Mozda nije dobro uhvatila jer kad su poceli bolilo me po desnoj strani, lijeva je bila ok. Pocela sam se vrtiti i dobila odmah opcu i dalje se ne sjecam ☺ kasnije kad mi se pceo vracati osjet desnu stranu sam brzo osjetila a lijevoj je trebalo sat vremena. Meni je bilo ok, ne mogu se pozaliti, stvarno su se potrudili. 
    Imala bih jedino svasta za napisati o pregledima trudnica, cekanju itd. Isla sam privatno pa sam vecinu izbjegla. Zalosno je jedino sto vih placala utz i da nisam isla privatno jer moja gin. naplacuje ili da uputnicu za bolnicu. A u bolnici pregled traje 5min a ceka se 2h. Sve je to ok kad si mozes priustiti privatne preglede, ima onih koji ne mogu.

Frajla
    18. Listopad 2018. 12:22

Ja stvarno nemam nikakvih prigovora na porod ni osoblje, svi su bili korektni. Za sivanje se sjecam da mi je dao anesteziju, cekao je malo i onda je pipnio prstom i to nisam osjetila, ali sivanje me svedno peklo... a to valjda tako mora. Jedino imam prigovore na uvjete u bolnicama, kao prvo ona hrana nije primjerena rodiljama ni sastavom ni kolicinom, drugo za sve te dane nitko nam ni plahtu nije promjenio i kao trece nije bilo mjesta na odjelu rodilja, pa sam bila na drugom odjelu i wc je bio skroz na drugom kraju hodnika, sto je uzas zivi, em se tekso kretati, em ostavis bebu...ali ne mogu za to kriviti osoblje, sustav je takav
    A iskreno meni je smjesno ocekivati neke stvari, kao npr da te babica drzi za ruku. 

Frajla
    18. Listopad 2018. 13:03

Ja se moram pohvalti da O vec 3 dana pojede bas dobru kolicinu kasice, prekjucer pravila malu krusku i malu jabuku i sve je pojeo, jucer i danas je imo muškatnu tikvu. Danas sam bas vagala, 110 g je pojeo. Je da to harnjenje traje sat vremena, ali svedno pijede. I popije po 40 ml kompota. Budem uskoro razrjedivala, pa da dodemo do vode

18. Listopad 2018. 13:11

Frajla, to je super kolicina, bravo. 

18. Listopad 2018. 13:15

Meni je isto recimo suludo ocekicat da me babica drzi za ruku i mazi i tepa, nisam taj tip i nebi mi to recimo ni pasalo.. 
    Meni je kod nasih zdravstvenjaka opcenito, ne samo ginekologa  strasno velik problem nedostatak komunikacijskih vjestina i nepristojnost i ta drskost u komunikaciji. To me grozno smeta, ono sta si dosao i smetas mi. 
    Bas me to nervira i vec nekoliko puta sam pojedincima bila skrenula paznju đda su oni ipak usluzna djelatnost na drzavnom proracunu. 

• Litta
    18. Listopad 2018. 14:00

Sad me frajla podsjetila za plahte. Nama su drugi dan promijenili a za kasnije moras traziti. Spavacice isto moras traziti iako sam ja imala svoju. 
    Robicu za bebe nemaju. Moju su obukli u br 62 i s ljepljivom trakom stisnuli hlacice 😃😃 a ona 45cm. Imala sam ja sa sobom robicu da su me pitali. Zao mi je zbog toga, nisu sestre krive. Odvojila sam neku najmanju robicu sto imam pa cu donirati u bolnicu.
    Sto se tice hrane meni je bila odlicna. Jako fino sve, 5 obroka. Bolje nego prosle godine kad sam bila u italiji u hotelu 😃😃😃 bila sam bas ugodno iznenađena. Stvarno to ovisi u kojoj si bolnici.

Iskrica
    18. Listopad 2018. 18:34

Neko vrijeme sam samo čitala bez javljanja pa evo da se sad javim - moja curka je na veličini odjeće 68, tu i tamo nešto 74, a neki dan je bio sistematski pa se vidlo da je 68 cm dugačka (visoka), a ima 7,2 kg, i cijepljenje je dobro prešlo i nema reakcije.
    Mi u subotu krećemo s kašicama, baš me zanima kak bude prihvatila, po vašim postovima vidim da trebam pripremiti na dohvat ruke slinčeke, ubruse i žličice i oboružani se strpljenjem ☺️ Zubića još nema na vidiku.
    Moje iskustvo iz bolnice vezano za osoblje je generalno pozitivno (osim neljubaznih pojedinaca i manjka brižnosti zbog nedostatka vremena), no da nema sapuna i wc papira mi nije jasno jer su to osnove higijene koju bi zdravstveni sustav trebao osigurati kako se unutar bolnice dodatno ne bi proširile boleštine. No u potpunosti se slažem s Frajlom za hranu - bilo mi je premalo i kao trudnici za vrijeme hospitalizaciju u trudnoći i poslije poroda. Na stranu to da obitelj donosi hranu jer postoje i žene kojima članovi obitelji ne mogu doći svaki dan s dodatnom hranom. 

• vokak
    18. Listopad 2018. 22:10

moj je muskic iznimka.dosta rano ke poceo gugutati mislim cak prije drugog mjeseca.prica s igrackama svadja se s nijima vice na njih.nekad i vice samo da vice ne mozega se zaustavitosim sisom u ustima
    ja kad citam ona svjedocanstva cini mi se kao da smo u razlicitim bolnicama bili.ipak cini mi se da je vecina svjedocanstava starijeg datuma i da se nesto promjenilo nakon onog prvog vala 2015. ja stavrno ne mogu reci nista lose.cak me na porodu dopala dr za koju se prica da je ovakva i onakva, a meni nije bila nista pretjerano losa.imala je par bahatih izjava ali nista strasno.sestre na babinjacama su mi bile super, za niti jednu ne mogu reci nista lose. nazalost sam i prije poroda bila na patologiji trudnoce i tamo su mi svi bili ok o sestre i doktori. citala sam da se neka zalila da je nisu dolazili gledat u box, nisu ni mene nego jednom ali ne smatram to cudnim kad vi opde koliko si otvorena i koliko dripa ide znaju otprilike procojenit kad bi moglo krenit.takoder i da ih nitko nije oprao.mislim hellou nece te sestre prati nakon poroda...

Frajla
    19. Listopad 2018. 09:16

Povlacim svoju izjavu da nema glupih pitanja 😤
    Nocas pol 4, mali ne moze zaspati, ja ga nosam i najednom pocne vristati. Kazem muzu da mi se cini da tiska, nek mu pomiri guzu (ja bolesna, nos zastopan), a on onak "pa sta, hocemo ga sad presvlaciti ili ujutro" 🤦🏼‍♀️

• Litta
    19. Listopad 2018. 09:57

Frajla

Povlacim svoju izjavu da nema glupih pitanja 😤
    Nocas pol 4, mali ne moze zaspati, ja ga nosam i najednom pocne vristati. Kazem muzu da mi se cini da tiska, nek mu pomiri guzu (ja bolesna, nos zastopan), a on onak "pa sta, hocemo ga sad presvlaciti ili ujutro" 🤦🏼‍♀️

😂😂😂😂 bas si me nasmijala 😃 tko pita ne skita 😉
    Mi sinoc kakali. 3 dana proslo. Napredujemo. Sok od kruske pijem svaki dan ☺
    Jucer cijeli dan i jutros od 6 imamo red placa red pricanja. U 5 sek od vristanja pocne pricati. Ne znam da li ju nesto muci ili glumi ☺

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI