Pitala sam, ali nisam napisala kako mi spavamo. Princ zaspi oko 20h. Posljednjih nekoliko noci spava do 4, 4:30 kad dobije bocu, promijenimo pelenu jer piski abnormalno puno u zadnje vrijeme, i nastavi spavati do 7, 7:30. Onda si malo prica, malo se gledamo i oko 8 je ustajanje. Nekad se dogodi da moramo dati dudu jednom, a prosli tj je bilo xy puta, a nekad nijednom. U toku dana po novom ima cesce dva, rijedje tri spavanja, ali sve skupa je to ako i dva sata. Tri spavanja su samo ako ulovi koju minutu sna u setnji. Do prije 10-tak dana spavao je cetiri puta. Kako vi provodite dan? Mi idemo jednom u setnju od cca sat vremene i jos jednom kasnije van. Ostalo je red igranja na podu, red na krevetu, red u viperu. Za mame cije su bebe na ad, koliko cesto vase bebe papaju? Mi imamo cetiri dnevna i jedno nocno papanje, volumen je 200 i imam dojam da mu je na knap to...
m-mama: ja Princa ne posjedam. Stavim ga pod kut od 15-30 stupnjeva nekad u toku dana na par minuta na slonica, ali on se u pravilu onda okrene na trbuh.
Ne posjedam dok se sam ne posjedne.
Isto tako nema vertikaliziranja i nahodavanja za ruke dok sam ne pocne hodat.
Uhvatila i ja vremena malo za istpikat sve 😂 Nekako mi se ne sviđa miss7mama, klokanica mi je bila bolja, prisnija i za cijelu obitelj. Super su ovi savjeti za dohranu, kad malo bolje razmislim to je prava mala znanost, hranjenje je do sad bilo mačji kašalj. Mi krećemo idući tjedan. Do sad sam mu dala malo kruške, tek toliko da vidim kak diše. Što se tiće dana, spavamk do 8, u 9,po vašem zlatnom savjetu ❤️ opet spavanje, u pol 10,10
dobije 120 ml ad, oko podneva zaspi na pol sata(max), ad oko 2,kupanje oko 5,6 i spavanje oko 7-8. Igramo se i vježbamo usput, kad je raspoložen. Pričamo, pjevamo, čitamo, puno se slikamo haha....šetnju smo ovih dana izbacili jer smo bili bolesni( više ja nego on) i puhalo je ko ludo. U petak idemo na vježbice, jedva čekam. Pitala sam za podlaganje beba jer mi je sestrična danas mozak ispilila, ali doslovno. Zašto ga ne posjedam, da ću od njega napravit invalida, zašto samo leži, da ima već 5 mj(korigirano 4.- i to joj objašnjavam da se i to mora uzeti u obzir) da je njezin jeo kašice i sjedio na veliko, zašto ga ne vježbam(onako da mu uzmem rukice i povlačim ga ka sebi). Itdddd.....Iskreno ta mi se "vježba" nikako ne sviđa. Dapače alergična sam na nju. Sa bebama se sve radi preko boka. 100% sam sigurna. Čitala sam. Gledala videa. doktori tako rade da ispitaju djecu i vide kako se razvija. Luda sam, moram prespavati da se oporavim 😂 Ne znam tko je napisao da bi najrađe ostao u kući do 1 razreda, suosjecaj. "Jooojjjjj pa nije mu hladno? "Beba topla, taman izasli iz vruceg auta. Luda sam na takve komentare😡 Rijetko nekud odemo. A kad odemo svi me bombardiraju, kao da sam rodila dijete tamo nekoj sedmoj susjedi. Ja koja sam od prvog dana 0-24 sa njime, vjerojatno ne znam šta mu treba i kako, ovi koji ga vide jednom u mjesec dana, ma oni sve znaju o bebama, svi stručnjaci, fizijatri...! Ma mora da su u pravu,šta ja znam. Ja sam doma i ništa ne radim i imam puno vremena. Spava sa mnom u krevetu pa nemamo problema sa pokrivanjem. Mojim puplonom hoće biti pokriven, a sa svojim ne želi. Mislim da ću naručit casmatino, ove kocke su pretvrde.ima kojih pelena gačica osim papmers? Slovenija, Austrija? Na naručimo od dede 😄😄Laku noć ❤️
opet ja sa fizioloskom.imam onu u spreju od galenskog lab. jel kad se to strca dijete mora biti na boku ili moze i na ledjima?
m-mama ta tvoja da prostis sere.vidi se da je ne obrazovana.stvarno ne volim tako govorit. ali mislim da svaka zena koja zna citat se moze malo obrazovat i trebala bi imati trunku zelje za ucenjem kad dobije dijete.tad bi znala da se dijete nikako ne smije posijedati prije vremena jer mu time moze napraviti stetu.to sto su to radile nase bake koje nisu imale gdje naucit-njih ne krivim, ali danasnje mame koje uz svaku dostupnost informacija govore takve gluposti su mi cudjenje u svijetu.bas me nazivcira to.sorry sto sam ostra al morala sam to tako reci.
m-mama vi po noci onda spavate 12 h i po danu jos sat-sat i pol ako sam dobro skuzila? koliko se po noci budi?
mi spavamo od 21,30-10,30 do cca 8 okvirno.ako ranije ode sopavat onda se i mrvu ranije probudi, ako kasnije onda se malo kasnije od toga probudi.dnevna spavanja nam zato nemaju nikakvog pravila.uglavnom ne spava bas bajno po danu.volim da ukupno skupimo bar dva sata dnevnog spavanja al s tim vecinu dana muku mucimo i nema nikakvog pravila kad sudesi se ponekad da u danu odspava i duze tipa dva sata odjednom ali to je vise iznimka nego pravilo tako da ukupno prema onim tablicama za svoju dob spava premalo.prije me to mucilo al sam skuzila od poznanica da dosta beba tako bez pravila i krace spava po danu pa se necu vise zivcirati.jedini mi je problem sto onda nemam bas vremena za obavljat stvari po kuci jer ako zaspe s obzirom da obicno bude pol sata ne zelim mu suskat da ga ne orobudim prije pa u danu ne stignem nista ni popeglat ni oprat podove usisat.stan mi u kaosu.
Na sve ok, ja sam isto ljuta. Jos je k tome trudna 8.mj pa ćemo vidjet kako će njezina beba sjedit sa 4-5 mj. Znam da svatko ima pravo reći svoje mišljenje, ali ne i da netko trubi jedno te isto. Uh baš me naživcirala. A spavanje... Da u prosjeku tako bude. Noću se budi, neznam, 2-3 puta? Jednom? Ja kad čujem kme kme vadim sisu i spavam ponovno. U polusnu preokrenem sebe, jastuke i malog i ćorkamo. Ja isto nisam nista stigla, ali sad ga ostavim samog da se igra kad ide jesti, na wc, pripremiti na brzinu. Bilo mi ga je žao z početku, ali shvatila sam da se zna i sam zabavljati i da ne mogu stalno visit nad njih. Kad je sit i čist, zadovoljan je. Baby gym mu je super zabavan i jako ga voli. Sva sreća pa mi nitko ne prigovara. Mislim da su mame, pogotovo u početku i sa prvim djetetom najosjetljivije. Barem ja jesam jer se trudim, citam, gledam videa, bavim se njime, uspijem neki red držati u kući( većinu vremena), skuham tu i tamo nešto za pojest, borim se sama kako znam i umijem. I onda ti dođe neki pametnjaković i vidi samo jedan mali djelić tvog dana i uopće rutine i života i pametuje. Sjećam se da smo prije raspravljale o tim savjetima, netko je spomenuo da oni to rade iz dobre namjere. Što i je razumn, ali ja to nekako shvatim kao kritiziranje i osuđivanje. Sve u svemu, danas je ljep i sunčan dan😂😎
o svemu se raspravljalo pa da se i ja ubacim.
što se tiče sjedenja ne pada mi na pamet stavljati ga dok sam ne sjedne,to mi je i pedijatrica rekla. Što se tiče spavanje, ide u krevet oko 20h, budi se oko 2, 5 i onda oko pola 8, ponekad bude jedno budenje više. preko dana spava 3-4puta i to nekada zna odspavati pola sata,nekad sat a zna se dogodit da odspava i 2h u komadu, u dnevnim spavanjima nema pravila.
Noćas sam ga prvi puta stavila u vreću za spavanje,jer se stalno otkriva,a sad je zahladilo pa me strah da se ne prehladi, prošlo je iznenađujuće dobro. Bio je problem zaspati jer se on voli odgurati do ogradice i kada osjeti da je glavom upeo onda zabaci glavu kao da će si slomiti vrat i tako spava :) a u vreći se ne može odgurivati pa ga je to mučilo,ali onda sam ga ja podigla do ogradite i odmah je zaspao :D
preko noci je isto malo negodovao nakon hranjenja ali uspješno je zaspao. trenutno imam vreću bez rukava, ali ako mu bude ok za spavanje za zimu ću nabaviti neku s rukavima.
Imaju li vaši klinci problema s kožom? moj ima dječji dermatitis koji mu ne prolazi, kako je zahladilo još mu je i gore, jer mu je koža baš suha i onako se peruta i to ga sve svrbi, a dobili smo neku linolu za mazat i ulje za tuširat ali nist koristi od toga.
Sortiraj odgovore
Najstariji