Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    29. Rujan 2018. 10:19

yra

Je'l se to promijenio dizajn foruma ili sam ja nekaj prespavala?

Nadam se da si prespavala jer se desilo preko noci 😉, pred 2,3 dana.
    Sad vise nismo klokanice, vec miss mame 😏 bas me briga za dizaj, al stari naziv mi je bio puno ljepši 🤨

Frajla
    29. Rujan 2018. 10:22

Frajla

NINA

Vecer cure,eto i mene,opet 😉😂.
    Bebice su mali manekeni 😊.
    Ma znam da ce sama skuzit da joj taj polozaj moze biti zabavniji nego na ledima ili nastranu,no zasad joj nepase,ali svaki dan je sve bolje.
    Kako vase bebe papaju?
    Ova moja po danu svaka 2 sata popije do 100 ml,nekad 80-90 ali vecinom 100-110 i nemoze vise .Noc je opet druga prica jedanput do dva puta do jutra po isto toliko.
    Ocito joj je zelucic mali pa nestane vise,ali raste i doktorica je zadovoljna.Prije 1 mj je imala 6100 g i 65 cm i kaze dok da je to super.Iz bolnice smo izasli sa 2600 g.

Rekla bih da ti je to ok kolicina hrane kad se zbroji sve sto pojede, ona to vise puta po malo. Ima neka formula po kojoj se racuna, budem probala iskopati.
    Super vam je napredak, pa O je sa 5 mj imao 6,4 kg, a roden sa 3,5 kg i dr je rekla da je to u redu

Evo nasla
    https://miss7mama.24sata.hr/beba/dojenje/koliko-novorodence-mora-jesti-1272

• ivaanaaa
    29. Rujan 2018. 10:23

Pozdrav curke! Ja vec tjedan dana pokusavam napisat post i uvijek nesto prekine..ili netko.. evo za to vrijeme cak i klokanica promjenila ime haha..uglavnom..cestitam svima na zubicima, prvim kasicama,preboljenim bolestima.. mene netko bio pitao dal se vaga pomaknula na bolje od kada smo poceli dohranu, to su jos male kolicine pa nisu bitno utjecale na kilazu ali otvorio joj se apetit. Dosli smo do 4 obroka bocice po 160ml i jedan nocni. Cak je par noci i trazila 2 obroka. Izgleda posto je vise aktivna da joj je potrebnije vise kalorija. Zasad uvodimo rucak i mislim da cemo do 6mj imat jedan konkretni obrok. Mozda uspijemo i udvostrucit porodanju tezinu. Sto se tice fziioloske mi kapamo od prvog dana skoro svaki dan... a ssto se tice savjeta o dohrani, sto kako i scime pocet tu se neslazu ni doktori a kamoli milion mama. Svaka misli da radi najbolje. Ja osobno znam mamu koja je dijete od 5 mj hranila sa cevapima, i to jos dijete nije moglo sjedit.... i evo ima 5 godina zilav i veseo nikad bolestan..haha i kaj bi mi svi sad trebali hranit djecu sa cevapima. Ja sam osobno prvom malcu uvela kravlje mlijeko sa 6 mj , sad cu isto, pa su me kritizirali..imam dva uha.. znam i roditelje koji nezele cjepit djecu.. ima nas svakakvih..svi mislimo da znamo i da radimo najbolje za nase klince. 
    Sa prvim malcem smo morali na vjezbe sa 6 mj zbog hipotonusa. Tamo mi je doktorica rekla da sam krivo radila sto nisam posjedala dijete do 6mj. Da se to treba da dijete tako jaca misice..pa ti budi pametan. A da nepricam sad koliko se medicina kod nas razlikuje  od ove u njemackoj. .. mame samo opusteno ..pozdrav..

• Student24
    29. Rujan 2018. 12:37

NINA

Vecer cure,eto i mene,opet 😉😂.
    Bebice su mali manekeni 😊.
    Ma znam da ce sama skuzit da joj taj polozaj moze biti zabavniji nego na ledima ili nastranu,no zasad joj nepase,ali svaki dan je sve bolje.
    Kako vase bebe papaju?
    Ova moja po danu svaka 2 sata popije do 100 ml,nekad 80-90 ali vecinom 100-110 i nemoze vise .Noc je opet druga prica jedanput do dva puta do jutra po isto toliko.
    Ocito joj je zelucic mali pa nestane vise,ali raste i doktorica je zadovoljna.Prije 1 mj je imala 6100 g i 65 cm i kaze dok da je to super.Iz bolnice smo izasli sa 2600 g.

Mi jedemo cetiri dnevna oboka po 200ml i jedan nocni od 200ml. Po danu jede svaka 3-4h. ukupno je to cca 1l, to je manje  od preporucene doze po proizvodjacu. :) 

Frajla
    29. Rujan 2018. 13:38

O je danas papo tikvicu, proslo je puno bolje nego sam očekivala. Skuhala sam pola manje tikvice i on je pojeo otprilike pola od toga, sto je mozda i puno za prvi dan, al  sta cu s njim kad je htio. Bas fino guta, uopce nije pljucko ni guro jezikom van. Jedino sto nece ziniti ako i on ne primi zlicicu, pa je naravno bilo i umocenih pristiju, ali dobro, sve je to normalno

Frajla
    29. Rujan 2018. 13:47

Vec par dana hocu pitati, pa zaboravim. Jel vama koje ste isle produzivati porodiljni stiglo kakvo rjesenje? Ja bila prije skoro mjesec dana i jos nista nisam dobila. Nije meni toliko do mene, nego bi trebali i u firmu poslati jedan primjerak, pa da mi se tu nebi nesto iskompliciralo...

• Student24
    29. Rujan 2018. 14:23

ja idem u ponedjeljak. bas cu pitat kroz koliko mogu ocekivat rijesenje. Mislim da sam negdje procitala da dva mj... 

Iskrica
    29. Rujan 2018. 17:07

Frajla

Vec par dana hocu pitati, pa zaboravim. Jel vama koje ste isle produzivati porodiljni stiglo kakvo rjesenje? Ja bila prije skoro mjesec dana i jos nista nisam dobila. Nije meni toliko do mene, nego bi trebali i u firmu poslati jedan primjerak, pa da mi se tu nebi nesto iskompliciralo…

Da, rješenje mi je stiglo na kućnu adresu za nekih 10 dana. I u firmu je stigao jedan primjerak rješenja. 

Iskrica
    29. Rujan 2018. 17:09

A ja nisam u Zgu nego u jednom manjem gradu, pa su tu možda brži nego u većem, više zatrpanom gradu. Inače je rok za rješenje maksimalno 60 dana. 

• Litta
    29. Rujan 2018. 17:59

Sto vam je sve od papira trebalo? Ja idem tek iduci mjesec. ☺

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.