I mi smo imali krize po 10 dana bez kakanja, no od kad dobije malo ad stolica je ok, svakih 2-3 dana
Gumbek, cestitam na prvom zubicu, bas mi je drago da je proslo bez vecih problema.
Moj je zadnjih dana bas neki cendrav, par puta sam mu pipala zubice, ali nema nista. Mozda je regresija sna... u svakom slucaju sto god da je nadam se da je faza i da ce proci uskoro, jer spava losije nego inace.
Iskrica, to ste samoinicijatvino dali klizmu ili je pedica preporucila? Jel puno toga izaslo?
Ja sam cula da je ok do 14 dana, a mislim da bi nakon 10 zvala dr da pitam sto dalje. Nama je rekord mislim 6 dana. Majcino mlijeko je 100% iskoristivo, pa moze biti da u neki faza imaju manje "otpada". Stvarno eto moj kaki najcesce svaka 4 dana, nekad se zalomi dan za danom i ova pelena nakon 4 dana ne bude nista punija od ove nakon 1 dana 💩
Imamo zubić 😁
Bravooo za zubić!
Sad će biti kao maleni zeko!
Danas je na meniju imala jabuku s rižom. Sad je upravo dojim tako da upotpuni ručak. Počela sam prakticirati da je za svaki ručak vikendom stavim u ležaljku na stol dok mi svi zajedno ručamo. Želim da se od malena uči obiteljskom objedovanju.
Braća i sestra su ludi za njom i velika su mi pomoć!
Cure moje, tako je lijepo u ovim mojim zrelim i smirenim godinama imati bebu. Sve tako drugačije doživljavam. Potpuno drugačije nego sa starijima. Uživam u svakom njenom danu na sasvim drugačiji način. Sretna sam što sam se imala hrabrosti odvažiti na tu avanturu! Sve moje prijateljice imaju već poodraslu djecu, drugačiji život vode. Kad se vidimo doslovce se rastope na nju. Ja je dam u ruke gotovo svakome jer ne želim da bude zaljepljena za mene da ne bi bilo problema kod odlaska u vrtić.
Gumbek - da, 18 dana, zvuči baš previše, zar ne.
Frajla - nisam samoinicijativno, nego sam 10-ti dan nazvala pedijatricu da provjerim da li sam dobro zapamtila da je to ok (ranije sam zapamtila da je 10 dana ok) ili treba kaj raditi, pa me pitala dal je dojena ili na drugoj prehrani i kad sam rekla za dojenje onda je pedijatrica rekla to za 18 dana i da ništa ne treba sada raditi, no ako baš hoću da joj mogu dati glicerinski čepić. No u apotekama trenutno nije bilo tih čepića za ovaj uzrast nego za 2 godine nadalje, no bila je ta klizma pa smo se odlučili dati to 11. dan.
Yra, takvo obiteljsko okruženje mi zvuči krasno za bebu, a i za stariju djecu koja pomažu i odrastaju uz malu sestru 💗
Moja ima sestrične i bratića, no vidimo se s njima par puta na mjesec tako da moja beba za sada raste u odraslom okruženju, većinom samo uz mene, i baš si neki put mislim da bi joj bilo uzbudljivije, zanimljivije, zabavnije uz druge mališane. Strpit ćemo se za to do vrtića 😉
Gumbek bravo za zubic ☺☺
Iskrica mi smo sad na kakanju svakih 6 dana isto dojeni. Inace nama je pedijatar rekao da se do 10 dana ne zabrinjavano a da s 14 dovedemo dijete.
Uglavnom jucer smo imali kakanje nakon 6 dana i to je bila prava avantura. Cijeli dan smo bili doma i jucer popodne se odlucimo ici s njom van i samo sto smo parkirali auto dam joj jest i ona se pokaka. Inace u 90% slucajeva kaka dok jede. Izaslo joj sve po leđima. Potrosili hrpu vlaznih maramica, obukla joj rezervnu robicu a auto nam je dobio novi miris 🙈🙈
Inace nam je novi auto, kupili ga prije par dana i stalno sam se zalila da mi je slabo u voznji zbog mirisa novog 😀😀
Danas nam je velikih 4mj 😍😍😍😍
Gumbek - nakon što smo 1. noć dežurali 2. noć sam ga okrenula na bok kad sam ja išla na spavanje i tako je odspavao do buđenja za hranjenje nakon kojeg sam ga opet okrenula na bok i bilo je ok. Pred jutro se opet sam okrenuo na trbuh, ali onda smo ionako i mm i ja već bili polu budni pa smo ga virili. :) A sad smo se već navikli, a i vidimo da lijepo sam stavi glavicu u položaj u kojem mu nos nije stisnut.
yra - kako znat da je bebica spremna za dohranu? Princ sa zanimanjem prati kaj mi to radimo kad papamo, a ako držimo čašu ili hranu u jednoj, a njega u drugoj ruci odmah lovi. Ne planiram kupovati dodatno kuhalo. Koristit ću neki maleni lončić, a ionako mi je idea pokušati naše obroke i njegove kombinirati. Do povratka na posao budemo se uhodali. :D
Tiha knjiga - planiramo mu uzeti jednu ili naručiti ako netko od gostiju pita :D
Mi smo do sada, silom prilika nažalost, vadili krv tri puta. U Zadru na hitnoj bilo je to more suza jer su mu doslovno istiskivali kap po kap krvi dok je na Infektivnoj to bilo puno elegantije.
Princa stavljamo u viper na stol da bude s nama dok jedemo od kad je prestao samo spavati po cijele dane :D bilo nam ga je žao ostavljat samog u boravku, a ni čekat da zaspi pa da idemo jesti. tata je čak izvježbao da jednom rukom jede, a drugom njega drži. I uvijek kad smo negdje s njime u društvu uvijek je dok se jede, ako je budan, s nama za stolom nekome na rukama (ne nosimo okolo viper :D). Takošer više manje od prvog dana ga dajemo svima na ruke :D
vokak - kako idu hladniji dani planiram ujutro i/ili navečer štrcnut malo fiziološke u svaku nosnicu da ovlažimo. Naručili smo i difuzor i planiram staviti eterično ulje ravensara te povremeno malo pustiti.
Ivaanaaa - nemamo zubić, ali slinimo.... već preko dva mjeseca. sada mu znaju doslovno slapići sline doslovno izlaziti :D u usta gura apsolutno sve pa i naše noseve i brade :)
Gumbek - čestitke na zubiććuuu :) :) :)
Frajla - vidim da ste malo stariji od nas. MI također poslijednjih nekoliko dana lošije spavamo i cendraviji je nego inače. Da li je neka faza, promijena vremena, zub ili uranjeni skok sa šest mjeseci ne znam. Još se i prebacio frajer sa četiri dnevna na dva dnevna spavanca, sam od sebe ?!
Litta - čestitie na velika četiri mjeseca :)
želimo vam svima ugodan ostatak nedjelje. Nama se od sutra mijenja tempo. Tata se vraća na posao, ostajemo opet sami.
Yra, moja sestricna je rodila dvoje klinaca s 20 i 22 godine, trece je rodila sa punih 40.
Kaze da je to trece podigla na noge zmirecki uz puno ljubavi i radosti. Da joj je sve bilo puno lakse i bez panike i nervoze.
Em je imala pomoc od ovih dvoje velikih koji su vec punoljetni bili, postala je vjesta u kucanstvu, imali su rijeseno stambeno, bez kredita su bili, nekako se sve u zivotu smirilo, uglavnom i ona kaze da je u trecem uzivala vise nego u prvih dvoje jer je tad bila jako napeta, na 100 strana razapeta, kriza s lovom, velika ocekivanja i tako.
Mi čitali danas Pinokija, baš mu se dopalo hahah tko bi rekao. Kao mala beba ništa ne razumije, aha , itekako razumije. Raspričao se i nasmijao da mu se baš jaaaako počelo štucati. Sutra pričamo novu priču :) laku nocc
Sortiraj odgovore
Najstariji