Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Student24
    26. Rujan 2018. 14:10

da, da mi znamo za ta dva mjeseca i to planiramo da mm koristi da se dovućemo nekako do rujna i jaslica. a ne da siroče mora krajem svibnja krenuti. 
    u ovih pet mjeseci života princa naučila sam da je šutnja zlato :D 
    kad kažete tikvica mislite na onu zelenu tikvicu? kako to pripremiti? 

26. Rujan 2018. 14:14

Student24

da, da mi znamoza ta dva mjesecai to planiramo da mm koristi da se dovućemo nekako do rujna i jaslica. a ne da siroče mora krajem svibnja krenuti.

Da, da, ona zelena. 
    Ja izrezem na kockice jedan komad i s korom skuham na pari, po zelji kap dve maslinovog i zdrobit vilicom ili protisnut kroz cjediljku ili stapnim ako imas dovoljnu kolicinu. 

Kad uvedes zitaricu neku mozes pomjesat tipa palentu i tikvicu, proso i tikvicu.

Frajla
    26. Rujan 2018. 14:31

A kako to ide za zitarice, isto ih treba prvo same, pa onda mjesati? Jel se ti drzis onoga tri dana? Povrce jos moze, al mi nekak glupo djetetu tri dana davati npr samu rizu. Ili namirnice koje otvaraju, pa ako ce tri dana za redom jesti samu sljivu mislim da mu proljev ne gine. 🤔
    Uzela sam i domaceg spinata, sta to mora isto samo? Ja bi bar komadic krumpira dodala 🙄

Frajla
    26. Rujan 2018. 14:39

Gumbek

Student24

da, da mi znamoza ta dva mjesecai to planiramo da mm koristi da se dovućemo nekako do rujna i jaslica. a ne da siroče mora krajem svibnja krenuti.

Da, da, ona zelena.
    Ja izrezem na kockice jedan komad i s korom skuham na pari, po zelji kap dve maslinovog i zdrobit vilicom ili protisnut kroz cjediljku ili stapnim ako imas dovoljnu kolicinu.

Kad uvedes zitaricu neku mozes pomjesat tipa palentu i tikvicu, proso i tikvicu.

E sad ces biti tu dezurna za dohranu 🤣
    Jel im treba za pocetak dodavati vode u kasice ili je ok ta gustoca koja se dobije kad se usitni tikvica?
    Jel zitarice radis na svom mlijeku ili s vodom?

26. Rujan 2018. 14:52

Frajla

A kako to ide za zitarice, isto ih treba prvo same, pa onda mjesati? Jel se ti drzis onoga tri dana? Povrce jos moze, al mi nekak glupo djetetu tri dana davati npr samu rizu. Ili namirnice koje otvaraju, pa ako ce tri dana za redom jesti samu sljivu mislim da mu proljev ne gine. 🤔
    Uzela sam i domaceg spinata, sta to mora isto samo? Ja bi bar komadic krumpira dodala 🙄

Zitarice isto pravilo 3 dana, cesce su alergije na zitarice nego recimo tikvicu i mrkvu. 
    Evo ja cu ti ovako, tikvica je prva i nju cu tri dana, 4 dan cu uvest rizu, dat malo da proba, iduci dan cu malo rize pomjesat s tikvicom, onda iduci dan pola pola riza tikvica.
    Onda cu recimo mrkvu, prvi dan malo mrkve, pa povecavat i kombinirat s tikvicom. 
    Rizu i mrkvu sigurno necu same kombinirat jer sam to napravila s malom pa smo imali frku s kakanjem. 
    Šljiva- prvi dan malo same šljive, drugi dan mos vec pomjesat s necim provjerenim, šljiva i riza recimo. Šljiva i proso. Meni je proso na pocetku super za voce bilo 
    Kasnije sam voce davala samo ili s jogurtom, posnim sirom. 
    Uglavnom mislim da je bitno na potencijalne alergije pazit malo i obratit paznju kako na probavu djeluje, a sve ostalo je neko prilagodjavanje bebi i nasim navikama. 
    Nisam nikad cula da je neka beba nastradala jer joj je mama dala krumpir i spinat, al eto neko ce sigurno smislit zasto krumpir nije dobar, pogotovo ako nema 9 certifikata da je bio nad bio i organski uzgoj za barem 40 kn po kilogramu. 

26. Rujan 2018. 14:57

Frajla

Gumbek

Student24

Da, da, ona zelena.

E sad ces biti tu dezurna za dohranu 🤣
    Jel im treba za pocetak dodavati vode u kasice ili je ok ta gustoca koja se dobije kad se usitni tikvica?
    Jel zitarice radis na svom mlijeku ili s vodom?

Tikvica je gnjecava i skroz je ok sama. 
    Za mrkvu ti recimo treba mrva tekucine. 
    Za rizu isto. 
    Al ak pomjesas tikvicu s rizom mislim da je ok. 
    Vidjet ces sta ce ti beba napravit s prvom zlicom. 
    Ja sam imala groznu odbijacicu kasica, i ako bi jela jela bi one guce i cvrsce. 
    Moj necak se valjda davio mjesecima sa svime sta nije ful rijetko bilo, zgnjecena banana je kod njega izazivala facu ko da si mu starog suhog kruha dao. 

26. Rujan 2018. 15:00

Sve sam radila na vodi ili soku prirodnom neke namirnice, kad smo uveli jogurt, sir i vrhnje onda sam s tim znala mjesati
    U majcinskom stazu nisam uspjela izdojit kap svog mlijeka pa nisam imala izbora, a adaptirano nisam isto htjela nepotrebno kupovat i uvodit. 

• Litta
    26. Rujan 2018. 15:16

Mi imamo jos vremena do krute hrane, ali upijam recepte.
    Gumbek uciteljica ☺☺
    Mame koje dojite, koliko puta vam se bebe bude i traze jesti. Nama je prije bilo 2-3 puta. 2 najcesce. Sad je vec doslo do 4. Prvi put kad zaspe navecer oko 8 i spava oko 5 sati pa trazi jest i onda svaka 2h 😦 imam osjecaj kao da se ne najede dovoljno, zaspe dok jede. Mlijeka imam ali ona ne vuce. Ako ju pocnem buditi da jos pojede onda se razbudi i sat vremena nista od spavanja 😝 

26. Rujan 2018. 15:23

Litta

Gumbek uciteljica ☺☺
    Mame koje dojite, koliko puta vam se bebe bude i traze jesti. Nama je prije bilo 2-3 puta. 2 najcesce. Sad je vec doslo do 4. Prvi put kad zaspe navecer oko 8 i spava oko 5 sati pa trazi jest i onda svaka 2h 😦 imam osjecaj kao da se ne najede dovoljno, zaspe dok jede. Mlijeka imam ali ona ne vuce. Ako ju pocnem buditi da jos pojede onda se razbudi i sat vremena nista od spavanja 😝

To ti nije nista neobicno, kad ocekujes da ce duze spavat oni se pocnu cesce budit. 
    Cica im dodje ko utjeha, mazenje, s obzirom da se ne znaju uspavat sami to im je metoda uspavljivanja. Postaju svjesni svijeta oko sebe pa eto samo da provjeri jel mama tu. :D 
    Moj ti zna prespavat od 20.30 do 6 ujutro, a zna se probudit 5 puta. Al mene spasava sto spava izmedju mene i muza pa samo dobije cicu i svatko nastavi spavat. 

Frajla
    26. Rujan 2018. 15:24

Litta

Gumbek uciteljica ☺☺

Mi smi isto jedno vrijeme imali dva nocna budenja i onda jos jede ujutro dok se probudi, a sad se budi jako puno po noci. Jedno vrijeme sam stalno davala jesti, ali sam skuzila da uopce ne trazi, vec je isto bilo par puta povuce i zaspe. Sad jede oko 9 obje sise, budi se oko 12, uzmem ga na ruke i nunam malo, zaspe za 2-3 min, onda oko pol 2, 2 trazi jesti, pa oko 4,5 opet jede, od 6 se budi svako malo, to bude na smjenu nosanje, sisanje, stavljanje u moj krevet i tak....pokusavam razvuci da smo bar do 8 u krevet, nekad uspijem, nekad ne

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.