Yra, takvo obiteljsko okruženje mi zvuči krasno za bebu, a i za stariju djecu koja pomažu i odrastaju uz malu sestru 💗
Moja ima sestrične i bratića, no vidimo se s njima par puta na mjesec tako da moja beba za sada raste u odraslom okruženju, većinom samo uz mene, i baš si neki put mislim da bi joj bilo uzbudljivije, zanimljivije, zabavnije uz druge mališane. Strpit ćemo se za to do vrtića 😉

Gumbek bravo za zubic ☺☺
Iskrica mi smo sad na kakanju svakih 6 dana isto dojeni. Inace nama je pedijatar rekao da se do 10 dana ne zabrinjavano a da s 14 dovedemo dijete.
Uglavnom jucer smo imali kakanje nakon 6 dana i to je bila prava avantura. Cijeli dan smo bili doma i jucer popodne se odlucimo ici s njom van i samo sto smo parkirali auto dam joj jest i ona se pokaka. Inace u 90% slucajeva kaka dok jede. Izaslo joj sve po leđima. Potrosili hrpu vlaznih maramica, obukla joj rezervnu robicu a auto nam je dobio novi miris 🙈🙈
Inace nam je novi auto, kupili ga prije par dana i stalno sam se zalila da mi je slabo u voznji zbog mirisa novog 😀😀
Danas nam je velikih 4mj 😍😍😍😍

Gumbek - nakon što smo 1. noć dežurali 2. noć sam ga okrenula na bok kad sam ja išla na spavanje i tako je odspavao do buđenja za hranjenje nakon kojeg sam ga opet okrenula na bok i bilo je ok. Pred jutro se opet sam okrenuo na trbuh, ali onda smo ionako i mm i ja već bili polu budni pa smo ga virili. :) A sad smo se već navikli, a i vidimo da lijepo sam stavi glavicu u položaj u kojem mu nos nije stisnut.
yra - kako znat da je bebica spremna za dohranu? Princ sa zanimanjem prati kaj mi to radimo kad papamo, a ako držimo čašu ili hranu u jednoj, a njega u drugoj ruci odmah lovi. Ne planiram kupovati dodatno kuhalo. Koristit ću neki maleni lončić, a ionako mi je idea pokušati naše obroke i njegove kombinirati. Do povratka na posao budemo se uhodali. :D
Tiha knjiga - planiramo mu uzeti jednu ili naručiti ako netko od gostiju pita :D
Mi smo do sada, silom prilika nažalost, vadili krv tri puta. U Zadru na hitnoj bilo je to more suza jer su mu doslovno istiskivali kap po kap krvi dok je na Infektivnoj to bilo puno elegantije.
Princa stavljamo u viper na stol da bude s nama dok jedemo od kad je prestao samo spavati po cijele dane :D bilo nam ga je žao ostavljat samog u boravku, a ni čekat da zaspi pa da idemo jesti. tata je čak izvježbao da jednom rukom jede, a drugom njega drži. I uvijek kad smo negdje s njime u društvu uvijek je dok se jede, ako je budan, s nama za stolom nekome na rukama (ne nosimo okolo viper :D). Takošer više manje od prvog dana ga dajemo svima na ruke :D
vokak - kako idu hladniji dani planiram ujutro i/ili navečer štrcnut malo fiziološke u svaku nosnicu da ovlažimo. Naručili smo i difuzor i planiram staviti eterično ulje ravensara te povremeno malo pustiti.
Ivaanaaa - nemamo zubić, ali slinimo.... već preko dva mjeseca. sada mu znaju doslovno slapići sline doslovno izlaziti :D u usta gura apsolutno sve pa i naše noseve i brade :)
Gumbek - čestitke na zubiććuuu :) :) :)
Frajla - vidim da ste malo stariji od nas. MI također poslijednjih nekoliko dana lošije spavamo i cendraviji je nego inače. Da li je neka faza, promijena vremena, zub ili uranjeni skok sa šest mjeseci ne znam. Još se i prebacio frajer sa četiri dnevna na dva dnevna spavanca, sam od sebe ?!
Litta - čestitie na velika četiri mjeseca :)
želimo vam svima ugodan ostatak nedjelje. Nama se od sutra mijenja tempo. Tata se vraća na posao, ostajemo opet sami.

Yra, moja sestricna je rodila dvoje klinaca s 20 i 22 godine, trece je rodila sa punih 40.
Kaze da je to trece podigla na noge zmirecki uz puno ljubavi i radosti. Da joj je sve bilo puno lakse i bez panike i nervoze.
Em je imala pomoc od ovih dvoje velikih koji su vec punoljetni bili, postala je vjesta u kucanstvu, imali su rijeseno stambeno, bez kredita su bili, nekako se sve u zivotu smirilo, uglavnom i ona kaze da je u trecem uzivala vise nego u prvih dvoje jer je tad bila jako napeta, na 100 strana razapeta, kriza s lovom, velika ocekivanja i tako.
Mi čitali danas Pinokija, baš mu se dopalo hahah tko bi rekao. Kao mala beba ništa ne razumije, aha , itekako razumije. Raspričao se i nasmijao da mu se baš jaaaako počelo štucati. Sutra pričamo novu priču :) laku nocc

Dobro jutro ☺☺ kod nas pocelo kisno. Mislila danas s njom prosetati a ono kisa. Popodne najavili buru 😯
Tata nam je danas poceo raditi pa smo opet same. 4 tjedna je bio doma. Bas sam se navikla, puno je lakse kad nas je dvoje 👫
Sad opet u nasu rutinu. Moram presloziti robicu, vidjeti sto imam jesensko/zimskog, dosta toga smo dobili ali ako beba nije bila proljetna ne znaci nam puno. Kratko jos nosimo doma u dugom jedino spava. U stanu nam je 25.

Pozzz da se ukljucim u raspravu o zubicima...nisam sve citala ali me zanima kako je proslo sa izlazenjem zubica?doljnji ili gornji? Mi imamo dva zubica i ide nam jos mozda je dva dana bio mir i opet...pravu muku mucimo!
Za 9dana imamo punih 5mj ovako je sve oke okrecemo se samo tako trbuh ledja i obrnuto i jos samo sisamo...razmisljam uvesti caj za sada pa mozda kroz 2-3tj kruta hrana...alii zubici nam prave muke zadaju vec dosta dugo...ima li jos tko slicno?da se bar malo utjesim😀😑
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji