Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    27. Rujan 2018. 11:07

sema

o svemu se raspravljalo pa da se i ja ubacim.
    što se tiče sjedenja ne pada mi na pamet stavljati ga dok sam ne sjedne,to mi je i pedijatrica rekla. Što se tiče spavanje, ide u krevet oko 20h, budi se oko 2, 5 i onda oko pola 8, ponekad bude jedno budenje više. preko dana spava 3-4puta i to nekada zna odspavati pola sata,nekad sat a zna se dogodit da odspava i 2h u komadu, u dnevnim spavanjima nema pravila.
    Noćas sam ga prvi puta stavila u vreću za spavanje,jer se stalno otkriva,a sad je zahladilo pa me strah da se ne prehladi, prošlo je iznenađujuće dobro. Bio je problem zaspati jer se on voli odgurati do ogradice i kada osjeti da je glavom upeo onda zabaci glavu kao da će si slomiti vrat i tako spava :) a u vreći se ne može odgurivati pa ga je to mučilo,ali onda sam ga ja podigla do ogradite i odmah je zaspao :D
    preko noci je isto malo negodovao nakon hranjenja ali uspješno je zaspao. trenutno imam vreću bez rukava, ali ako mu bude ok za spavanje za zimu ću nabaviti neku s rukavima.

Imaju li vaši klinci problema s kožom? moj ima dječji dermatitis koji mu ne prolazi, kako je zahladilo još mu je i gore, jer mu je koža baš suha i onako se peruta i to ga sve svrbi, a dobili smo neku linolu za mazat i ulje za tuširat ali nist koristi od toga.

Tako je spavala moja cura kad je bila u kinderbetu, grozno je izgledalo al sama bi se svaki put bez greske tako namjestila. 
    A i takvu kozu je imala isto, suhu, crvenu na obrazima cim bi malo pala temperatura i malo vjetra se pojavi. I dan danas je jako osjetljive koze, al je daleko bolje. 

• sema
    27. Rujan 2018. 11:11

Gumbek jeste li koristili kakve kreme za kožu? razmišljam da ga odvedem privatno dermatologu jer se sav izgrebao, i po rukama i nogama, očima, ma gdje god stigne

27. Rujan 2018. 11:29

sema

Gumbek jeste li koristili kakve kreme za kožu? razmišljam da ga odvedem privatno dermatologu jer se sav izgrebao, i po rukama i nogama, očima, ma gdje god stigne

Jesmo, jedno vrijeme stelatopia liniju od mustele, onda adermu. Po velikoj zimi sam joj obraze mazala cistim karite maslacem.
    Ona se nikad nije grebala ni ceskala, samo je bilo suho i crveno i grubo na dodir, sa boljim i losijim fazama. Sa cca godinu i pol je proslo, iako kazem i dan danas je osjetljiva al nema tog crvenila i te hrapavosti. 
    Nama je pedijatar rekao da nije zabrinjavajuce, da nam moze dati uputnicu za dermu al da necemo izac puno pametniji, da ce nam dat mozda koju kremu i reci da sami istrazujemo i mazemo, njega i hidratizacija su najbitnije, zastita od hladnoce pojacana.
    Da se pogorsavalo il da se grebala svakako bi isla dermatologu. 

• Litta
    27. Rujan 2018. 12:28

Mi s dnevnim spavanjima smo kako kad. Neki put ima par spavanaca od sat dva a neki put od 10ak min. Najvaznije mi je da spava noc. Za dan se nekako prilagodim.
    Stavljate li u vodu kojom kupate bebu malo maslinovog ili bademovog ulja? Nama je suha bila po nogicama pa nam je pomoglo. Iako nije bila suha koza zbog hladnoce nego zbog vode. Kemenac.dodatno isusuje kozu.

• sema
    27. Rujan 2018. 13:29

stavljam ulje od dr.wolfa, kupala sam ga svaki dan, od ovog tjedna ga kupam svaki drugi. Možda mu smeta i to često kupanje, pa ćemo vidjeti hoće biti nešto bolje. Svakako ću ako se stanje ne bude popravljalo otići kod dermatologa, još jedno mišljenje nije na odmet.

27. Rujan 2018. 13:50

sema

stavljam ulje od dr.wolfa, kupala sam ga svaki dan, od ovog tjedna ga kupam svaki drugi. Možda mu smeta i to često kupanje, pa ćemo vidjeti hoće biti nešto bolje. Svakako ću ako se stanje ne bude popravljalo otići kod dermatologa, još jedno mišljenje nije na odmet.

Ja sam ti malu tusirala i kupala naizmjence svaku drugu vecer, jednu vecer bi ju otusirala pa iduci dan preskocila, pa kupala pa opet dan pauze. Al nama je lice bilo najgore, a moras ju umit bar dva put dnevno i iza jela kad se zmaze. 

• vokak
    27. Rujan 2018. 14:07

nama je koza lica ok.zna se zarumeniti ali sto se tice strukture je ok.jedino ponekad ima onaj kao pristic.njih je po rodjenju dosta imao.to je valjda bilo ono ciscenje.ne mazem ga nicim. ali recimo cesto se izgrebe po licu jer mu ne uspijem uvijek lijepo osisati. isto nakon kupanja ga ne mazem nicim.mozda bi trebala.prijateljica koja isto kupa curicu svaki dan je nakon kupanja maze nekom mustelinom kremom.ja sam misljenja da za sad necu nepotrebno optwrecivat kozu kremama.ali recimo da primjetim da je koza suha nakon kupanja vjerojatno bi mazala.

m-mama
    27. Rujan 2018. 14:28

Moj isto ima suhu i crvenu kozu na licu, patronazna je rekla da je po njij dermatitis , al cemo provjeriti sutra, usput nam je dokt

• Litta
    27. Rujan 2018. 15:08

sema

Moguce da je od cesceg kupanja. Vidjet ces kakvo bude stanje pa ces ici na pregled.
    Mi smo se preko ljeta kupali svaki dan. Neki put bih ju samo istusirala. Sad se kupamo svaki drugi ili treci. Kad ju ne kupam onda ju samo umijem, malo ispod vrata prođem i podrucje di su pelene. Rekla mi je patronazna da je kupanje dovoljno 2-3 puta tjedno.
    Kad kaka onda je obavezno kupanje, bude po cijelim leđima 🙈🙈😃😃

Frajla
    27. Rujan 2018. 16:09

Kako provodimo dan, kad se oduzme spavanje, hranjenje, presvlacanje zapravo i ne ostane bas puno vremena... po mogucnosti 2 puta idemo van, igra se na podu, vide potrbuske, nekad na ledima u baby gymu. Dok jedem stavim ga u hranilicu u polulezeci polozaj.
    Savjeti i posjedanje, uglavnom se ne zamaram savjetima i sugestijama. Isto kao sto ja mislim da sam najpametnija 😁 tak i drugi misle za sebe, pa se uopce ne vrijedi raspravljati. Uglavnom ignoriram, kimnem ili kazem dobro, ako me pitaju npr zasto jos ne jede ja kazem mama mu neda 🤣, pa se zbune. Ili ak je netko bas dosadan kazem opcija 1. Jesam ja tebi pametovala za tvoju djecu? Opcija 2. Kad rodis radi sta i kako hoces.
    Ali stvarno, nije to nista u lošoj namjeri, nego misle da je po njihovom ispravno. Oko mene se hodalica vec puno puta spominjala, onak, njemu pricaju, jooooj, pa kad ti budes tu jurio u hodalici, ja ignoriram samo. I nekidan pitaju kad on smije u hodalicu, ja kazem samo da nece ici. A oni onak sokirani, pa kak ce onda nauciti hodati 😱
    Sprej za nos spricam tak da mu glavu okrenem u stranu, ne voli kad mu cackam oko nosa i nema nase da ga savladam i drzim na boku ovako velikog

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.