Mislim da ručice kod boravka na trbuhu prvi period trebaju biti naprijed, oslanjanje laktova u razini ramena, čitava podlaktica na podlozi, a šake otvorene. Zatim je da beba dohvaća igračke koje su joj postavljene ispred na dohvat ruke, a potom odizanje na ruke ispružene u laktovima. "Bježanje" ruku iza tj. širenje treba ispravljati i vraćati ruke u ispravni položaj. Tako smo čuli od fizioterapeutice. Moja beba tek sada počinje okretanje leđa - trbuh, još uvijek uz poticaj zvečkom da joj probudim interes da se zarotira, a inače joj je ok biti na trbuhu.
Kaj se tiče uvođenja hrane - kak to treba uvoditi? Jel se počne na način da se 1x na dan uz dojenje da nešto od povrća/voća koje ste spominjale ili se daje više puta ili između dojenja? Ja to baš ništa ne znam.
Zapocinjes jednom dnevno, preporuka u prijepodnevnim satima uvoditi nove namirnice ( zbog potencijalne alergijske reakcije), tipa odaberi si neki period kad mislis da ce ti biti zgodno za prvi obrok. Na pocetku prvo zlicicu dvije nove namirnice, pa svakim danom pomalo povecavas, najbolje ces sama vidjeti kako tvoja beba reagira i sto joj pase. To je sve jako individualno. Al za pocetak 1 dnevno, kao 1 obrok, kad to savladate dobro onda se uvodi drugi obrok itd.
Za pocetak svaka namirnica ide u pravilu 3 dana do uvodjenja nove, da pratis reakcije, probavu i sve drugo. Probaj uhvatit bebu u nekom periodu kad je najbolje raspolozena, i da nije gladna jer obicno ih kasice onda isfrustriraju jer ne kuze oni da je to nesto za najest se, poslje svakako ponudit cicu/bocicu jer im treba isto malo da to postane puni obrok.
I moj jedan savjet je oprezno sa namirnicama koje zatvaraju, kruta hrana je mali šok za njihova crijevaa pogotovo onda kad ih se natrpa s necim sto zatvara ( riza, mrkva, banana).
Eto, uglavnom mislim da tu ne mos puno fulat, samo pomalo i strpljivo. Sama ces jako brzo prokuzit svoje dijete sto i kako.
Danas je moja micka papala jabuku i breskvu s rižom.
Divna je. Svima u gradu se smijesi. Gleda ljude na ulici/kafiću/placu, hvata njihov pogled i smiješi im se. Ljudi se uglavnom razgale ...
Litta, moja je s 5 mjeseci bila istih gabarita! 6700 i 64cm.
Iskrica, ja sam srednjem sinu i starijoj kceri prvu kasicu dala s prstom. Tako su je odmah prihvatili. Naravno, 😂nokti skroz kratki i ruke netom izribane.😎
Aaaaaaaaa superrr!!! Gumbek!!ste primjetili da ide?( nervoza itd) ili se samo pojavio , ajmee hahsha kak su samo smjesni sa jenim zubicem, valjda će taj prvi sačekati drugog 😂❤️❤️ 😘😘😘😘
Nije bio nervozan, al je znao bas onako bolno zaplakat kad bi zvakao neku tvrdu igracku, igra se i onda iz cistog mira zaplace i smiri se za par sekundi. I malo je ucestalije kakao zadnji tjedan.
Oo super sto je izasao bez problema...koliko je stara bebica? Nema u potpisu stikera a ne pamtim 😁
Super za zubić! I fala za info za prve kašice.
Mi smo imali situaciju da beba nije kakala 10 dana - jučer je bio 11.dan pa smo joj dali klizmu koja se bez recepta kupi u ljekarni. Inače, bebica je još samo na prsima i zbog nekakanja se nisam uzrujavala jer je ona dobro, nije se napinjala ni mučila, trbuh nije napeti, a pedijatrica je još na prošlom sistematskom s 3 mjeseca pričala da je to moguće i da nije za brigu, da je u redu čak i do 18 dana bez stolice kod dojene djece.
E da, i jučer se okrenula prvi put samostalno s leđa na trbuh 🤗
Super za zubić! I fala za info za prve kašice.
Mi smo imali situaciju da beba nije kakala 10 dana - jučer je bio 11.dan pa smo joj dali klizmu koja se bez recepta kupi u ljekarni. Inače, bebica je još samo na prsima i zbog nekakanja se nisam uzrujavala jer je ona dobro, nije se napinjala ni mučila, trbuh nije napeti, a pedijatrica je još na prošlom sistematskom s 3 mjeseca pričala da je to moguće i da nije za brigu, da je u redu čak i do 18 dana bez stolice kod dojene djece.
E da, i jučer se okrenula prvi put samostalno s leđa na trbuh 🤗
18 dana? 🤔 Znam da za dojene bebe govore tipa 7, pa u zadnje vrijeme i do 10, ali 18 mi je zbilja previse. Pa mislim da bi se ja nakon 5 vec uspanicila
Kod nas je kakica stvarno redovita, mozda 3 puta do sad je jedan dan preskocio, al bi iduce jutro bilo kupanje jer je kakice bilo do pazuha.
Sortiraj odgovore
Najstariji