Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    20. Rujan 2018. 18:17

yra

Frajla

yra

Mi smo krenuli s dohranom sa 5 mjeseci iako sam mislila da ce to biti sa 6. Međutim, ona je ful zrela za papicu. Za sad su to kruska, jabuka i banana od voća te mrkvica, krumpir, i brokula od povrća.
    Danas je ručala ribanu jabučicu sa rižinim pahuljicama. Ne ribam to na običan ribež da ne radi vlakna već ribam na neki japanski keramički koji mi je prepredobar. Banane drobim vilicom.
    Zijeva na sve što ja jedem. Jucer smo bili na slatkaču u gradu, ajme kako je mahala rukicama…ali jos je mala za sladoled.
    Ne znam bih li kupila ono kuhalo za kašice…dvoumim se.

Sad sam googlala i fora mi je taj ribez, moram baciti oko malo di ima za uzeti. Iako mislim da ce i na obicni, ali sitni ribez biti ok.
    A ovo kuhalo za kasice, meni je bilo isto fora jer je sve u jednom, ali realno je malo i skupo. Na kraju sam uzela (tj narucila za poklon) obicno kuhalo na paru, super mi je, ima tri posude, dosta toga stane, pa cu moci i nama kuhati povrce na pari. A kostalo je nekih 200-300 kn. Cak sam ga u lidlu nedavno vidila snizenog mislim na 160.

Kuhalo na paru?
    Za koliko vremena skuha npr. količinu za jednu kašicu?

Da, ovako nesto

• vokak
    21. Rujan 2018. 07:59

litta moj beban ce za par dana imati 4 mjeseca.identicno je bilo s glavom samo je odjedanput poceo dobro drzati.takoder mislim da kaska i zato sto je ranije rodjen od termina.ako se dobro sjecam sa trudnica i tvoja malecka je isto nesto ranije rodjena?

yra mislim da kod dojenja ne grijesim jer sklopi medjusobno rucice i dira ih. kod nosenja sam pak vjerokatno grijesila.dok sam ga nosila onako lezeci ona ruka dalje od mog tijela bi mu bila rasirena i
     visilasad ga manje vise nosimo tako da je ledjima uz nas a gleda prema napred ali i tu mu kad malo bolje razmislim rukica ispod koje ide moja ruka nekako ne idealno stoji.kakav tad treba biti polozaj? jel imate neke slike kako to treba izgledati da probam popraviti.doduse sad je on i veliki beban a ja sitna tako da ni ne znam bi li ga u onom lezecem poozaju uspikevala obuhvat
    iti onako skroz da bude skupljen ko male bebe...

bravo za ozdravljene bebice.

kako im cistite nosice.moj nije prehladjen ali mislim da mu se desava isto sto i meni a to je da dok spava mu se zacepi nosic a onda ujutro cim se digne iz lezeceg polozaja je sve ok.onako na oko ne bi se reklo da ima ista u njemu za izvuci.a i iskreno malo me strah onog izvlacivaca smrkalja koji ide na usisivacbi li bilo dovoljno samo prije spavanja ustrcati u nosoc malo fizioloske

m-mama
    21. Rujan 2018. 08:59

Negdje sam gledala video da bi spricanje fiziološkom morala biti dnevna higijena jer bebe puno sekreta imaju i kad nisu prehlađene. Meni je super taj nastavak, stavila sam usisavač na najslabije i nije strašno. Probala sam i sebi sa onim drugim nastavkom. Čak ni nije toliko neugodno koliko se čini. Navodno je i pumpica iz dm-a odlična. A i možete vodom i špricom, nisam probala jer imam samo onu malu. 

m-mama
    21. Rujan 2018. 09:01

https://m.youtube.com/watch?v=M7zCwyd0Izg

• ivaanaaa
    21. Rujan 2018. 12:06

Evo da se i ja malo javim! Mi obavili goo, bilo nam super! More pocetak 9 mj, more jos toplo, nema guzve ma milina. Bebolina obazavala se kupat, al zato lezat na plazi koma! Mozda joj je bilo pretoplo.. tak da smo bili puno u apartmanu.. inace pali su i prvi okreti leda trbuh, i 2 okreta trbuh leda.. najdraza igracka su vlastita stopala i carape. Poceli i sa prvom dohranom. Zitarice i mrkva, batat, bijela mrkva i jabuka koju nezeli.. prvom sam bebacu sve kuhala i miksala sa baby buletom koji je bio super, a sad smo na kupovnom osim batata to kuham. Imamo 6700 i 64 dugi. Pocela je bolje pit mlijeko od kad stavim malo zitarica u bocicu, tek toliko da malo zgusne.. problem nam je jedino sto poslije kasica nezeli nikakvu tekucinu pa se stolica malo stvrdnula. Slini uzasno, prvi malac nije toliko. Sad se opet pitam dal je jantarna ogrlica pomogla ili jednostavno nije slinio. On je vec u ovo doba imao 2 zuba. Dvoumim se da kupim i ovaj put. Da li je pao vec koji zubic kod vas? Inace pizdrav svim mamama i puse bebama..

• ivaanaaa
    21. Rujan 2018. 12:07

Pozdrav ne pizdrav haha

Frajla
    21. Rujan 2018. 15:05

Ja svome skoro svaki da  kapnem malo fizioloske, normalno je da u nosicu mora biti malo vlazno, onda se na to nahvata prasina i dlacice koje udisemo i nastanu smrkljici, a s fizioloskom ih lakse iskihnu. Nisam nigdje nasla za kupiti bocicu za kapi, pa sam na kraju dobro oprala bocicu od efedrina i u nju sipala fiziolosku. 
    Ivana, jel sad vaga krenula bolje prema gore kada ste na kasicama? Kako je prihvatila papanje na zlicicu? Meni je prva beba, pa nemam nesto iskustva, ali koliko sam cula i batat i mrkva zatvaraju, pa mozda da probas uz njih uvjek dati nesto sto potice kakicu ili dodati malo maslinovog ulja. Inace, meni je to fobija kako ce biti s probavom kad pocne jesti kasice, jer sada kaki svakih 4-5 dana, a onda valjda nebi smio tako rijetko.

• Litta
    21. Rujan 2018. 15:11

vokak

litta moj beban ce za par dana imati 4 mjeseca.identicno je bilo s glavom samo je odjedanput poceo dobro drzati.takoder mislim da kaska i zato sto je ranije rodjen od termina.ako se dobro sjecam sa trudnica i tvoja malecka je isto nesto ranije rodjena?

Rođena je 2 tjedna prije termina, taman na granici da nije nedonosce. Bila je jako sitna 2500g. Sad smo na 6kg ☺☺
    Glavicu kad ju nosim drzi dosta dobro, moze ona sama ali ja svejedno malo pripazim. Trbuh nam nije omiljena poza ali trudimo se. Izvlacim joj stalno ryke da joj budu ispred a zadnja 2-3 dana ih neki put i sama stavi.

• vokak
    21. Rujan 2018. 20:33

litta tako je otprilike i moj beban.rodjen dva tjedna prije i jos sitniji od nje, a sad je na 7kg.ja nekako nisam ni sigurna kako da mu stavim ruke da bude tocno al u svakom slucaju ne bi trebale biti ko avion kako ih on stavlja

Iskrica
    21. Rujan 2018. 21:45

Mislim da ručice kod boravka na trbuhu prvi period trebaju biti naprijed, oslanjanje laktova u razini ramena, čitava podlaktica na podlozi, a šake otvorene. Zatim  je da beba dohvaća igračke koje su joj postavljene ispred na dohvat ruke, a potom odizanje na ruke ispružene u laktovima. "Bježanje" ruku iza tj. širenje treba ispravljati i vraćati ruke u ispravni položaj. Tako smo čuli od fizioterapeutice. Moja beba tek sada počinje okretanje leđa - trbuh, još uvijek uz poticaj zvečkom da joj probudim interes da se zarotira, a inače joj je ok biti na trbuhu. 
    Kaj se tiče uvođenja hrane - kak to treba uvoditi? Jel se počne na način da se 1x na dan uz dojenje da nešto od povrća/voća koje ste spominjale ili se daje više puta ili između dojenja? Ja to baš ništa ne znam.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.