Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    20. Rujan 2018. 09:18

Frajla

Mi pocinjemo s dohranom pocetkom 10 mj kad se vratimo doma, to ce mu biti tjedan dana prije 6 mj. Zgodno ce mi biti jer cu si ponjeti domaćih proizvoda, pa za prvih par tjedana necu morati kupovati. Vec sam se pocela psihicki pripremati, gledati recepte i tako…
    Iskusne mamice, prve kasice se daju sobne temperature? Kako stapnim smiksati tako malu kolicinu? Sto se od voca/povrca moze smrznuti? Za sada planiram staviti u led jabuka i tikvica, neznam jel se kruske mogu isto 🤔

Ja sam davala mrvu toplije od sobne, ne da bude vruce vec onako toplo, al s obzirom da je kod nas svaka kasica bila cirkus vrlo brzo bi bilo hladno. 
    Male kolicine ti je super protisnut samo kroz sitnu cjediljku, ja imam dvije one manje metalne za čaj i samo kroz njih žlicom proguram. 
    Ja cu vrlo brzo probat samo vilicom gnječit, ne bas prve tjedne, al kroz mjesec cu mu sigurno tako ponudit. 
    A u skrinju sam si ja stavljala jabuke, kruske, bobicasto voce, sljive, breskve al sam ih ogulila i polovice blansirala, imam mali paketic  domacih marelica i visanja. 
    Povrce tikvica, mlada mahuna, mladi grasak, baby spinat i blitva.. 
    Ja sam si kod mame u slavoniji te neke stvati smrznula i kuci vratila u onom putnom zamrzivacu malom, neke zalihe su kod njih pa ce mi na zimu dofurat. 
    Sve sto sam spremila je domace od mame i tate i mislim da je bolje i tako smrznuto nego namirnica kojoj ne znam porijeklo. 

20. Rujan 2018. 09:21

Student24

Jutro!
    Ozdravio je!!! Jeeej!! Nalaz je pokazao da iz stolice njje izolirana bakterija, Sumamed je popijen i nema natrag. Malo nosic se javlja, ali rijesit cemo to fizioloskom vjerujemo. Malo me brine najavljeno zahladjenje, kako ga dovoljno utoplit? Mislim da cu morat po deblju vrecu za spavanje. :)
    Danas punimo velikih 5!!! Pa kud oslo… Okrece se ledja - trbuh bez problema, trbuh-ledja malo steka. Samo poceo preko noci. I sad nam to predstavlja problem nocu jer nas strah da se ne ugusi. Nocas nismo ni mm ni ja spavali jer smo ga gledali. A on spavao od pola 9 do 6, pa se igrao do pola 8 i evo ga, spava :D

Bravo za  malenog i drago mi je za nalaz. 
    Szo je malo smrkljica za vas nakon svega, ne daj se. 
    A za nocno okretanje neznam sta bi ti rekla, moj spava na trbuhu od prvog dana, pa je nama normalno, samo sam maknula sve iz kindača

• Student24
    20. Rujan 2018. 11:49

Gumbek

Student24

Jutro!
    Ozdravio je!!! Jeeej!! Nalaz je pokazao da iz stolice njje izolirana bakterija, Sumamed je popijen i nema natrag. Malo nosic se javlja, ali rijesit cemo to fizioloskom vjerujemo. Malo me brine najavljeno zahladjenje, kako ga dovoljno utoplit? Mislim da cu morat po deblju vrecu za spavanje. :)
    Danas punimo velikih 5!!! Pa kud oslo… Okrece se ledja - trbuh bez problema, trbuh-ledja malo steka. Samo poceo preko noci. I sad nam to predstavlja problem nocu jer nas strah da se ne ugusi. Nocas nismo ni mm ni ja spavali jer smo ga gledali. A on spavao od pola 9 do 6, pa se igrao do pola 8 i evo ga, spava :D

Bravo za malenog i drago mi je za nalaz.
    Szo je malo smrkljica za vas nakon svega, ne daj se.
    A za nocno okretanje neznam sta bi ti rekla, moj spava na trbuhu od prvog dana, pa je nama normalno, samo sam maknula sve iz kindača

U kindacu je samo on u svojoj vreci za spavanje. :D preko dana mu stavim igrackice, ako se "igra" unutra, ali za noc sve vadim van. :) 
    Predivan nam ovaj rujan :)

yra
    20. Rujan 2018. 12:46

vokak

litta ni moj se ni priblizno ne okrece.niti ne pokusava.isto ne voli biti na trbuhu.glavu drzi gore jedino kad mu ja skupim rucice.inace ih on rasiri i povlaci prema natrag. mislim da nam ne ginu vjezbe u fizijatra…iako recimo glavu cisto ok drzi kad je uspravno podignut.nije sad ono da ne moras pazit uopce na glavu,ali relativno je cvrsto drzi i ne kljuca previse.al dok je na trbuhu jednostavno kao da ne zna sta treba sa rukama napraviti da bi mogao podignut glavu…

Isto je radila i moja M.
    Imam frendicu fizioterapeutkinju koja mi je rekla da je krivo drzim dok je nosim, da su joj  dok je nosim stalno raširene. Sad je nosim drugacije i od tad se super podiže i postavlja na rucice dok je na trbuhu. Znaci, pazi da joj ruke nisu stalno rasirene dok ti je priljubljena uz tijelo. Cak i dok je dojim pazim da su joj rukice prema naprijed, a ne bocno. Pomak se poceo primjecivati godovo odmah!

m-mama
    20. Rujan 2018. 12:49

Yra- da, baby handeling. Ja ga isto prinjenjujem i kod dizanja mi baš super sjedne na ruke. 

yra
    20. Rujan 2018. 12:51

Mi smo krenuli s dohranom sa 5 mjeseci iako sam mislila da ce to biti sa 6. Međutim, ona je ful zrela za papicu. Za sad su to kruska, jabuka i banana od voća te mrkvica, krumpir, i brokula od povrća.
    Danas je ručala ribanu jabučicu sa rižinim pahuljicama. Ne ribam to na običan ribež da ne radi vlakna već ribam na neki japanski keramički koji mi je prepredobar. Banane drobim vilicom.
    Zijeva na sve što ja jedem. Jucer smo bili na slatkaču u gradu, ajme kako je mahala rukicama...ali jos je mala za sladoled.
    Ne znam bih li kupila ono kuhalo za kašice...dvoumim se.

yra
    20. Rujan 2018. 12:56

M-mama, silence book...znam sto je to. Jedna moja frendica ih radi, prava umjetnicka djela. Dosta kostaju, ali koliko je truda ulozeno vrijedi svake lipe.
    Mi imamo jednu kupovnu od TinyLove. Mila je obožava!
    Danas smo vadili krv za Fe, nije ni trznula na ubod u prstić! Hrabra neka žemskica!

Frajla
    20. Rujan 2018. 13:47

yra

Mi smo krenuli s dohranom sa 5 mjeseci iako sam mislila da ce to biti sa 6. Međutim, ona je ful zrela za papicu. Za sad su to kruska, jabuka i banana od voća te mrkvica, krumpir, i brokula od povrća.
    Danas je ručala ribanu jabučicu sa rižinim pahuljicama. Ne ribam to na običan ribež da ne radi vlakna već ribam na neki japanski keramički koji mi je prepredobar. Banane drobim vilicom.
    Zijeva na sve što ja jedem. Jucer smo bili na slatkaču u gradu, ajme kako je mahala rukicama…ali jos je mala za sladoled.
    Ne znam bih li kupila ono kuhalo za kašice…dvoumim se.

Sad sam googlala i fora mi je taj ribez, moram baciti oko malo di ima za uzeti. Iako mislim da ce i na obicni, ali sitni ribez biti ok.
    A ovo kuhalo za kasice, meni je bilo isto fora jer je sve u jednom, ali realno je malo i skupo. Na kraju sam uzela (tj narucila za poklon) obicno kuhalo na paru, super mi je, ima tri posude, dosta toga stane, pa cu moci i nama kuhati povrce na pari. A kostalo je nekih 200-300 kn. Cak sam ga u lidlu nedavno vidila snizenog mislim na 160.

yra
    20. Rujan 2018. 15:36

Frajla

yra

Zijeva na sve što ja jedem. Jucer smo bili na slatkaču u gradu, ajme kako je mahala rukicama…ali jos je mala za sladoled.
    Ne znam bih li kupila ono kuhalo za kašice…dvoumim se.

Sad sam googlala i fora mi je taj ribez, moram baciti oko malo di ima za uzeti. Iako mislim da ce i na obicni, ali sitni ribez biti ok.
    A ovo kuhalo za kasice, meni je bilo isto fora jer je sve u jednom, ali realno je malo i skupo. Na kraju sam uzela (tj narucila za poklon) obicno kuhalo na paru, super mi je, ima tri posude, dosta toga stane, pa cu moci i nama kuhati povrce na pari. A kostalo je nekih 200-300 kn. Cak sam ga u lidlu nedavno vidila snizenog mislim na 160.

Kuhalo na paru?
    Za koliko vremena skuha npr. količinu za jednu kašicu?

20. Rujan 2018. 17:12

Ja imam obicni onaj umetak sto se stavi u rajnglu za kuhanje na pari. Ne da mi se zafrkavat s nicim drugim, nisam tip za te aparete koji su stvarno preskupi za to kratko koristenje. Realno od 10 mj planiram da jede 90% hrane koju mi jedemo samo bez zacina. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.