Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    yra
    14. Rujan 2018. 01:07

Student24

Princ - u utorak i srijedu bilo je postupno poboljsanje. Smanjio se broj stolica, cak je jedna bila skoro pa skolska kad jutros sok. Krv. Pedijatar je radio popodne pa smo nazvali Infektivnu koji su rekli da dodjemo. Sad su uzeli uzorak stolice i poslali na analizu. Dr na infektivnoj, a i pedijatar su sigurni da je campylobacter, samo sto dr. s infektivne misli da manipulacijom piletine, a pedijatar preko vode. Terapija: 3* 3,5ml sumameda. Pediatar je vrlo siguran pa sam pristala dat antibiotik prije nalaza. dala sam 1.dozu i pece me savijest :( sto ako se pokaze da nije bakterija

Nemoj da te peče savjest. I ja bih isto postupila i dala atb.
    Po kojim si simptomima posumnjala bas na tu bakteriju, a ne na nesto drugo?
    Kako se ona raznosi?

14. Rujan 2018. 01:57

Student24

Princ - u utorak i srijedu bilo je postupno poboljsanje. Smanjio se broj stolica, cak je jedna bila skoro pa skolska kad jutros sok. Krv. Pedijatar je radio popodne pa smo nazvali Infektivnu koji su rekli da dodjemo. Sad su uzeli uzorak stolice i poslali na analizu. Dr na infektivnoj, a i pedijatar su sigurni da je campylobacter, samo sto dr. s infektivne misli da manipulacijom piletine, a pedijatar preko vode. Terapija: 3* 3,5ml sumameda. Pediatar je vrlo siguran pa sam pristala dat antibiotik prije nalaza. dala sam 1.dozu i pece me savijest :( sto ako se pokaze da nije bakterija

Nemas razloga za griznju savjesti, nisu ni antibiotici najvece zlo ovog svijeta kako ih se nekad predstavlja. Bebac je mali, vec to dugo traje, iscrpljen je, i ja bi postupila kao i ti i dala antibiotik ako su mi dva dr potvrdila  sumnju na tu dijagnozu. nalaz ces vjerojatno cekat par dana, ako je terapija pogodjena do tad ce princ vec bit ko nov, a da si cekala moglo se jos zakomplicirat i iscrpit ga bezveze. 

• Student24
    14. Rujan 2018. 07:53

Sema - ispadanje kose je normalno. Možeš uzeti neki od šampona ili nešto prirodno pa pokušati ublažiti. 
    yra - Mila je baš prava dama :) 
    m-mama - nađi svaki dan pet minuta vremena za sebe. tj. pretvori neko vrijeme u vrijeme za sebe i polako. :) uživaj u bebi, od sebe ne očekuj nišra više nego sretno, sito i čisto dijete. ja recimo od kad sam rodila imam stalno nalakirane nokte. :D a prije toga nikada. meni je to kako bi rekla mojih pet minuta :D i kad idemo negdje obavezno se malo uredim :) 

Campylobacter se prenosi dodirom. Vjerojatno ju je netko od nas/ netko rukama prenio na Princa koji ju je strpao u usta. Da, nalaz se čeka pet dana. 
    Petak je, novi dan. :) 
    Frajla - ako si ozbiljno za, ja jesam :) 

Frajla
    14. Rujan 2018. 11:17

Student, nemoj se gristi zbog antibiotika, cak i da je nesto drugo i sama znas da je sumamed sirokog spektra. A sve da i nije nista nije strasna jedna tura antibiotika, problem je ako se pije cesto. Samo mu pojacaj probiotik. Bas mi je zao bebaca sto se tako muci
    Evo ja sam jucer vecerala samo voce. Al nemam vagu do pocetka 10 mj da vidim napredak. Nemogu nista drasticno jer dojim, ali ima kod mene dosta prostora za smanjivanje i zdravije alternative
    Yra, drago mi je da je M to tako super podnjela. I mi smo kupiti te flastere sto hlade, ali bas mu je jako izreagiralo, 3 kom smo stavljali, svaki po 8 sati.
    M-mama, ja puno bolje funkcioniram otkad sam se prestala zivcirati oko svega, pa probaj malo tako...

yra
    14. Rujan 2018. 14:28

Frajla

Student,nemoj se gristi zbog antibiotika, cak i da je nesto drugo i sama znas da je sumamed sirokog spektra. A sve da i nije nista nije strasna jedna tura antibiotika, problem je ako se pije cesto. Samo mu pojacaj probiotik. Bas mi je zao bebaca sto se tako muci
    Evo ja sam jucer vecerala samo voce. Al nemam vagu do pocetka 10 mj da vidim napredak. Nemogu nista drasticno jer dojim, ali ima kod mene dosta prostora za smanjivanje i zdravije alternative
    Yra, drago mi je da je M to tako super podnjela. I mi smo kupiti te flastere sto hlade, ali bas mu je jako izreagiralo, 3 kom smo stavljali, svaki po 8 sati.
    M-mama, ja puno bolje funkcioniram otkad sam se prestala zivcirati oko svega, pa probaj malo tako…

I kod mene ima puno lufta😉.
    Počela sam jučer vježbati. Bila sam na grupnom vježbanju kod jedne moje prijateljice fizioterapeutkinje. To su vježbe istezanja. Stvarno sam sva hrđava. Najgora su mi leđa. Užas!
    Danas sam skuhala rižu za ručak, odvojila žlicu skuhane, naribala jabuku i to zmiksala. Prvih par zalogaja se mrstila, a poslije joj je postalo jako fino. Skoro sve je pojela!

Sarita_00
    14. Rujan 2018. 18:04

Yra oplakala sam na krepane muhe i truli paradajz 😂😂 To je jednostavno tako i na to se treba naviknuti. Iskreno, takve neke stvari cine dom. Ne sad da sve bude u neredu i zapusteno, ali opet da ne djeluje sve sterilno. Divim se onima kod kojih je svaki dan sve ulickano i sredeno. Trudim se drzati sve donekle uredno, ali ima tu jos posla. Recimo, kad god stavim cisti stoljnjak, isti dan ga umazem. Nitko drugi nego ja 😂
    Student nadam se da je maleni bolje. Kak su sve vec napisale, bolje i tura antibiotika nego da se jos muci. 
    Vjezbala i ja jucer malo. Danas se jedva krecem 😂😂

🙋‍♀️ 28
    🙋‍♂️ 37
    ➕ 25.3.21.
    Naše prvo ☀️

Drugo ☀️ stiže ❤️

• Litta
    14. Rujan 2018. 18:51

Evo mi se vratili jucer. Ujutro spremanje za polazak pa put, onda raspakiravanje pa 3 masine robe i ima je jos..navecer kad sam legla ne rez bolio, valjda od iscrpljenosti. 
    Bebolina nam je tamo spavala pola dana i po noci od 8.30 do 7.30 uz 2-3 buđenja za hranjenje. Ocito joj se sviđalo. Ne mogu reci da je morski zrak u pitanju. Tu nam je more 200m od stana pa je i ovdje morski zrak. Mozda joj je ta promjena godila. Jucer kad smo dosli nadala sam se da ce popodne odspavati a ono samo 20ak min.

14. Rujan 2018. 20:10

Sarita_00

Yraoplakala sam na krepane muhe i truli paradajz 😂😂 To je jednostavno tako i na to se treba naviknuti. Iskreno, takve neke stvari cine dom. Ne sad da sve bude u neredu i zapusteno, ali opet da ne djeluje sve sterilno. Divim se onima kod kojih je svaki dan sve ulickano i sredeno. Trudim se drzati sve donekle uredno, ali ima tu jos posla. Recimo, kad god stavim cisti stoljnjak, isti dan ga umazem. Nitko drugi nego ja 😂
    Studentnadam se da je maleni bolje. Kak su sve vec napisale, bolje i tura antibiotika nego da se jos muci.
    Vjezbala i ja jucer malo. Danas se jedva krecem 😂😂

Zato ja vise ne stavljam stoljnjake 😂 
    Blagovaonski stol je bijeli visoki sjaj i svaki put se opravdam da je preskup bio da bi ga prekrivala stoljnjakom, a stolic u dnevnom je stakleni i isto ne stavljam stoljnjak pogotovo otkako imam djecu jer to zbilja nema smisla iz vise razloga. 
    Fino stoje slozeni u ormaru. Doduse imam jedan bozicni, njega stavim na badnjak i bozic al ga micem kad jedemo haha

• sema
    14. Rujan 2018. 22:18

U cemu vi vozite bebu kada idete u setnju? Namontirate li as na kolica ili kosaru? Moj se vozi u kosari ali sada ne zeli biti skroz polegnut jer ne vidi, ima 4mj i ne znam kada treba ici u onaj sportski dio? Kada otprilike krecu sjediti? Znam da mu je jos rano za to ali me zanima kada otprilike mogu taj dio poceti koristit

yra
    14. Rujan 2018. 22:34

sema

U cemu vi vozite bebu kada idete u setnju? Namontirate li as na kolica ili kosaru? Moj se vozi u kosari ali sada ne zeli biti skroz polegnut jer ne vidi, ima 4mj i ne znam kada treba ici u onaj sportski dio? Kada otprilike krecu sjediti? Znam da mu je jos rano za to ali me zanima kada otprilike mogu taj dio poceti koristit

Sema, mi smo M stavili u sportski dio u nulti položaj sa cca 4 i pol mjeseci.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.