Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    m-mama
    11. Rujan 2018. 20:37

Pokušajte kolko tolko shvatit smisao jer je sve napisano zbrda zdola

• LilyVanily
    11. Rujan 2018. 20:51

M-mama probaj staviti kraj njega neki svoj komad odjeće radi tvog mirisa. Možda će tada duže spavati...
    Što se tiče nereda i kuhanja itd. i mene to opterećuje, ali opet najvažnije mi je trenutno da je ona sretna i zadovoljna, a za sređivanje će uvijek biti vremena. Pokušaj se što manje opterećivati. 

Sarita_00
    11. Rujan 2018. 22:09

M-mama kod mene je isto.tako nekako. Muz je vise na poslu nego doma, ja skroz sama s njom. Ona od pocetka po danu jako slabo spava. Ispocetka me to ubijalo, nisam nista stizala. Jedno vrijeme sam zivjela na kavi/caju i keksima ili sendvicima pojedenima u minuti. Za drugo nije bilo vremena. A onda sam vidjela da to nema smisla i idemo drugacije. Ako cu kuhati, L stavljam u lezaljku i kraj mene je u kuhinji. Jednom sam se tusirala, a ona je bila u as na ves masini. Peglanje se znalo otegnuti na cijeli dan jer bi u meduvremenu 100 puta isla nju umirivati. Skuzila sam da joj je bitno da nije sama, da pricam s njom i ona je super. Cim sam se ja poslagala u glavi i nisam dala da me neke stvari zamaraju, odmah se i ona popravila. 
    Sretna sam ako mi po danu odspava 2-3 puta po pola sata. Nekad se popodne zalomi 2 sata. I oko tog sam se prestala sekirati. Kad vidim da joj se spava ju uspavam i to je to. 

🙋‍♀️ 28
    🙋‍♂️ 37
    ➕ 25.3.21.
    Naše prvo ☀️

Drugo ☀️ stiže ❤️

• sema
    11. Rujan 2018. 22:26

Vecer
    Zanima me ima li tko problema s opadanjem kose? Unazad 15tak dana je pocela jaaaoko opadat ine znam sta da radim

11. Rujan 2018. 22:28

M mama, nemam savjet za soavanje, osim da se nadas da ce brzo proci. Mojoj curi je to bila faza od cca mjesec, malo duze i samo je prestalo, al kad sam ju malo analizirala skuzila sam da je prestalo kad je fizicki postala aktivnija tj pocela puzat jer bi se valjda izmorila oa je bolje spavala. Nadam se da ce brzo proci. 
    A sta se tice kucanstva, vec sam curama pisala, zaboravi na jedan duzi period da ce biti ko prije, snizi kriterije i nadji neke svoje finte. Evo ja cu ti dat primjer na sebi. Sinoc kad sam klince stavila spavat sam izvadila pileci file i stavila da se odmrzava, narezala luk i mrkvu i stavila u posudu snpoklopcem i u frizider, imala sam namjeru danas kuhat grasak varivo, jutros se probudiki i kad se mali zaigrao ja trkom zdinstala tu mrkvu i luk, file isjeckala brzinski, bacila u lonac i dodala grasak, cca 5 min posla, mjesala tu i tamo u hodu s malim, zavrsila opet kad se zaigrao. Rucak gotov u 10h.
    Dok usisavam il ga vozim u kolicima po stanu za sobom il je u gymu, dok nesto tako radim il radim sve u pauzama il ga vucaram sa sobom. Ja ga ubacim u maramu i puno toga mogu s njim. 
    Probaj pomalo rjesavat dok se on igra, vrti, il cim se vec zabavlja. Kad zakmeči prekini i opet ga zabavi pa ostavi samog malo. 

Kad dodje muz onda radim neke stvari koje ne mogu prekidat. Zaposlim i njega, al imam muza koji je ok s kucanskim poslovima pa mi zna stvarno pomoc.
    Svaku vecer sredim nesto, jednu vecer brisem prasinu, jednu generalku kupaone, jednu kuhinji, i tako si rasporedim.

11. Rujan 2018. 22:33

Ja sam se vratila vjezbati, 2-3 puta tjedno i to s trenerom u teretani, al morala sam radi svoje dijagnoze na kicmi, pocelo me jako boljeti i pogorsavat se jer su mi misici bas koma od trudnoca. 
    Tesko se organiziram, moram priznat, bas mi bude tlaka i totalno prek one stvari vjezbam.
    Nadam se da ce se kroz 3 mj popravit pa cu moc doma odrzavat stanje. 

• Litta
    12. Rujan 2018. 13:44

sema

Vecer
    Zanima me ima li tko problema s opadanjem kose? Unazad 15tak dana je pocela jaaaoko opadat ine znam sta da radim

To ti je normalno poslije poroda. Meni vec mjesec dana jako opada. Sad se malo smanjuje ali jos uvijek je dosta. Ne znam koliko si tu mozes pomoci osim cekati da se smiri. Hormoni su u pitanju. Meni cijelu trudnocu nije kosa uopce opadala. Sad valjda opada ono sto nije prije ☺

Frajla
    13. Rujan 2018. 09:54

Student, kako princ? Jel se smirio proljev? Jel se na rotu onda razvije imunitet ili je moguce da se ponovi? Naravno da si mozemo biti podrska u borbi s kg. Kad krecemo? 😁
    Sema, kao sto cure rekose, to je normalno. Meni se cini da mi se sad pocelo maaaalo smanjivati, s tim da mi je počela padati prije 2 mjeseca. U jednom trenu sam mislila da cu ocelaviti. Sad imam puno mlade kose, pa to sve leti okolo kad ju zavezem u rep 🤨
    Yra, kako je proslo cjepljenje?
     Mi smo isto bili sad nekidan, moj mrsavac s 5 mjeseci ima samo 6,4 kg i 64 cm. Kaze dr da to nije bas puno, ali bitno da on stalno napreduje. Pitala sam za to sto se dize u pozu za puzanje, kaze da je uredu da radi sve sto moze sam, bez forsiranja. Da nije spreman nebi se mogao drzati tako. Cjepljenje nam je proslo skroz drugacije od zadnji put-prosli put je plako odmah nacjepljenju, nastavio ostatak dana, do veceri se smirio i to je bilo to. Sada je plakao tek kad smo dosli doma, valjda ga pocelo boliti, kroz noc dobio temperaturu 38,5 jos je iduca dva dana bio jadan i placljiv, a crvenilo mu se mjesto uboda 5 dana

• Student24
    13. Rujan 2018. 22:09

Princ - u utorak i srijedu bilo je postupno poboljsanje. Smanjio se broj stolica, cak je jedna bila skoro pa skolska kad jutros sok. Krv. Pedijatar je radio popodne pa smo nazvali Infektivnu koji su rekli da dodjemo. Sad su uzeli uzorak stolice i poslali na analizu. Dr na infektivnoj, a i pedijatar su sigurni da je campylobacter, samo sto dr. s infektivne misli da manipulacijom piletine, a pedijatar preko vode. Terapija: 3* 3,5ml sumameda. Pediatar je vrlo siguran pa sam pristala dat antibiotik prije nalaza. dala sam 1.dozu i pece me savijest :( sto ako se pokaze da nije bakterija 

yra
    14. Rujan 2018. 01:05

Frajla cijepljanje je prošlo odlično! Plakala je 3 sekunde. Odmah smo joj zalijepili onaj ledeni flaster koji hladi i ja sam je naslonila na sebe tako da je flaster bio skroz priljubljen uz nogicu. Nije imala nikakve nus-pojave osim malo crvenog oko mjesta uboda.
    Kilaža je 6700, visina 64cm.
    M-mama vać sam ti nekoliko puta zapocinjala pisati post i uvijek bi me nešto spriječilo.
    Gle, nemoj biti toliko samokritična! Posao koji obavljaš radiš super! Bebica ti je prekrasna, ti uvijek nasmiješena, stvarno se maksimalno trudiš. Daj mi reci, zar ti misliš da je meni sa četvrtim djetetom i četverostrukim iskustvom doma bajno? Nije! I ja imam krepane muhe i smrdljive martine po čoškovima, truli paradajz u frižideru, smrdi mi neispražnjena kanta za smeće, vrišti mi ispresušeni veš na terasi na štenderu, bode me u oči hrpa veša koja neprestano raste u kanti u kupaonici. Dobro, i kaj sad? Jbg, ne stignemo sve, jednostavno ne stignemo! Svaki dan kuham i razvažam klince u školu i na sportove, u glazbenu školu i doktorima na kontrole. Ponekad kupim burek, skuham juhu iz vrecice, narucim pizzu. Nabavi si neku ergonomsku nosiljku. Ne mora biti skupa. Ima i super lijepih rabljenih. Mei tai je nosiljka koja je meni sa drugim sinom bila zakon, baš udobna i nosiva. Nosiljke stvarno olakšavaju život. Bitno je samo da su prilagođene bebama.i moja beba ne spava po danu dulje od 15 min ako ja ne lezim uz nju. Neki dan sam M stavila u mei tai i na leđa. Montirala sam je na bračnom krevetu da mi slučajno ne padne. Stavila sam je jako bisoko da vidi iznad mog ramena. I tako sam usisavala cca 20 min. Znam da mozda nije po regulama, ali boze moj, nije se bunila...
    Eto...i ja sam s prvim imalataj grč u želucu i trudila se sve postići. Sad me više nije briga.
    Jako je vazno da se opustis i budes zadovolja i sretna jer ce tako i tvoj bebolinac biti zadovoljan i sretan.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.