Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Student24
    30. Srpanj 2018. 10:26

Frajla, stvarno dosta i lijepo spava. :)
    kod nas se pojavljuju neke naznake nekog ritma. :D večernje spavanje je pomaknuo sa 9 na 8 sada, spava do 6-7, ovisno kad ima noćno hranjenje. tokom dana tri spavanca po pola sata i jedan od dva sata. 
    danas smo primili prvu injekciju 6u1 cijepiva, dobili smo francuza Sanofi acelularno. po preporuci pedijatra stavili smo pola čepića i hladni oblok (uzeli smo onaj flaster). sutra imamo kontrolni uzv. Vjerujemo da će sve dobro proći. 

• ivaanaaa
    30. Srpanj 2018. 17:02

Evo nas sa prgleda sa 3 mj.. dobili smo 600g u mjesec i 1 tjedan pa smo zadovoljni.. inace sve ok primili smo i drugu pikicu. Ovdje se svoj djeci prilikom pregleda kukica pogleda glava i bubrezi..

• Litta
    30. Srpanj 2018. 18:43

Mi danas bili na pregledu s 2mj. Dobili 1400g u 6 tjedana. Zadovoljni smo jako ☺☺ pedijatar nam je pohvalio napredak. Dobili i prvu pikicu. Malo smo plakali ali brzo smo zaboravili. 

• Student24
    30. Srpanj 2018. 21:22

dana je palo puno pikica. ima li reakcija? 
    Mi smo cendravi, malo je crveno oko mjesta uboda i imamo je dvije mekanije stolice. 

• Litta
    30. Srpanj 2018. 22:00

Student24

Mi smo cendravi, malo je crveno oko mjesta uboda i imamo je dvije mekanije stolice.

I nama je malo crveno i cendravi smo. Mjerila sam joj temperaturu. Bila joj je 38 u guzi, kasnije nakon sto sam ju malo osvjezila s vodom 37.5. Citala sam da se daje sirup tek ako je preko 38.5.
    Gdje vi mjerite temperaturu?

• ivaanaaa
    30. Srpanj 2018. 22:35

Mi nismo cendravi nit nista hvala bogu.. pa bebama se najtocnije mjeri rektalno.. i preporuca se do 6 mj.. i mi za skidanje temp koristimo cepice...

• sema
    30. Srpanj 2018. 22:46

Vece, evo i mene nakon duzeg nejavljanja.
    Zanima me s koliko mj.se treba obaviti uzv kukova? Mi dobili termin tek u 10mjesecu, mali ce tad imat 5mjeseci pa se brinem da je to mozda kasno.
    Cure koje doje, koliko cesto vam bebe kakaju? Moj ne kaka po 8dana pa sad to malo brine 

• Student24
    30. Srpanj 2018. 23:04

Litta

Student24

I nama je malo crveno i cendravi smo. Mjerila sam joj temperaturu. Bila joj je 38 u guzi, kasnije nakon sto sam ju malo osvjezila s vodom 37.5. Citala sam da se daje sirup tek ako je preko 38.5.
    Gdje vi mjerite temperaturu?

rektalno i nama Hvala Bogu nije prelazila 37,2. Stavila sam za provjeru i ispod pazuha, pokazao je 0,6 manje. Tako i treba biti razlika oko pola stupnja.

• Student24
    30. Srpanj 2018. 23:08

od 37,2 ispod pazuha, odnosno 0,5 vise rektalno do 38, 2 (38, 5) (kako u kojoj literaturi) smatra se blago povisena temperatura koja se "skida" rashladjivanjem tijela - oblogom, skidanjem sloja odjece... nakon toga u slijedec stupnju ide lijek (cepic, sirup),a jos stupanj vise pravac doktor. Tako sam ja pohvatala.

• Student24
    30. Srpanj 2018. 23:10

sema

Vece, evo i mene nakon duzeg nejavljanja.
    Zanima me s koliko mj.se treba obaviti uzv kukova? Mi dobili termin tek u 10mjesecu, mali ce tad imat 5mjeseci pa se brinem da je to mozda kasno.
    Cure koje doje, koliko cesto vam bebe kakaju? Moj ne kaka po 8dana pa sad to malo brine

Svaki pedijatar na redovnom pregledu isproba kukice. Nama je nas rekao da ne zurimo, da nema potrebe, da mozemo u prvih godinu dana. Ako si iz Zga na Salati se dobije unutar mj dana termIn

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.