Frajla, stvarno dosta i lijepo spava. :)
kod nas se pojavljuju neke naznake nekog ritma. :D večernje spavanje je pomaknuo sa 9 na 8 sada, spava do 6-7, ovisno kad ima noćno hranjenje. tokom dana tri spavanca po pola sata i jedan od dva sata.
danas smo primili prvu injekciju 6u1 cijepiva, dobili smo francuza Sanofi acelularno. po preporuci pedijatra stavili smo pola čepića i hladni oblok (uzeli smo onaj flaster). sutra imamo kontrolni uzv. Vjerujemo da će sve dobro proći.
Evo nas sa prgleda sa 3 mj.. dobili smo 600g u mjesec i 1 tjedan pa smo zadovoljni.. inace sve ok primili smo i drugu pikicu. Ovdje se svoj djeci prilikom pregleda kukica pogleda glava i bubrezi..
Mi danas bili na pregledu s 2mj. Dobili 1400g u 6 tjedana. Zadovoljni smo jako ☺☺ pedijatar nam je pohvalio napredak. Dobili i prvu pikicu. Malo smo plakali ali brzo smo zaboravili.
dana je palo puno pikica. ima li reakcija?
Mi smo cendravi, malo je crveno oko mjesta uboda i imamo je dvije mekanije stolice.
Mi smo cendravi, malo je crveno oko mjesta uboda i imamo je dvije mekanije stolice.
I nama je malo crveno i cendravi smo. Mjerila sam joj temperaturu. Bila joj je 38 u guzi, kasnije nakon sto sam ju malo osvjezila s vodom 37.5. Citala sam da se daje sirup tek ako je preko 38.5.
Gdje vi mjerite temperaturu?
Mi nismo cendravi nit nista hvala bogu.. pa bebama se najtocnije mjeri rektalno.. i preporuca se do 6 mj.. i mi za skidanje temp koristimo cepice...
Vece, evo i mene nakon duzeg nejavljanja.
Zanima me s koliko mj.se treba obaviti uzv kukova? Mi dobili termin tek u 10mjesecu, mali ce tad imat 5mjeseci pa se brinem da je to mozda kasno.
Cure koje doje, koliko cesto vam bebe kakaju? Moj ne kaka po 8dana pa sad to malo brine
I nama je malo crveno i cendravi smo. Mjerila sam joj temperaturu. Bila joj je 38 u guzi, kasnije nakon sto sam ju malo osvjezila s vodom 37.5. Citala sam da se daje sirup tek ako je preko 38.5.
Gdje vi mjerite temperaturu?
rektalno i nama Hvala Bogu nije prelazila 37,2. Stavila sam za provjeru i ispod pazuha, pokazao je 0,6 manje. Tako i treba biti razlika oko pola stupnja.
od 37,2 ispod pazuha, odnosno 0,5 vise rektalno do 38, 2 (38, 5) (kako u kojoj literaturi) smatra se blago povisena temperatura koja se "skida" rashladjivanjem tijela - oblogom, skidanjem sloja odjece... nakon toga u slijedec stupnju ide lijek (cepic, sirup),a jos stupanj vise pravac doktor. Tako sam ja pohvatala.
Vece, evo i mene nakon duzeg nejavljanja.
Zanima me s koliko mj.se treba obaviti uzv kukova? Mi dobili termin tek u 10mjesecu, mali ce tad imat 5mjeseci pa se brinem da je to mozda kasno.
Cure koje doje, koliko cesto vam bebe kakaju? Moj ne kaka po 8dana pa sad to malo brine
Svaki pedijatar na redovnom pregledu isproba kukice. Nama je nas rekao da ne zurimo, da nema potrebe, da mozemo u prvih godinu dana. Ako si iz Zga na Salati se dobije unutar mj dana termIn
Sortiraj odgovore
Najstariji