Lijep pozdrav mame!
Imam bebicu od mjesec i pol i cini mi se da se prehladila tj da je grlo muci! Kako joj pomoci?
Ne curi joj nos,nema temperaturu, ne vraca joj se hrana... kihne svega 5 puta u danu.
Ovo s posjetama je stvar rodilje i obiteljskih odnosa ako kazem nema posjeta osim muza mogu se postavit i na glavu al nema i gotovo. Ne kuzim tu poantu dolazaka, ak se nemos strpit tri dana pa kvragu i sve.
Koji k ce mi tetak u bolnici, pa da sam na umoru nebi da mi neko dolazi oprastat se, a kamoli ovako.
Idioti.
Evo i meni je bolje saf
Lijep pozdrav mame!
Imam bebicu od mjesec i pol i cini mi se da se prehladila tj da je grlo muci! Kako joj pomoci?
Ne curi joj nos,nema temperaturu, ne vraca joj se hrana… kihne svega 5 puta u danu.
Po kojim simptomima znaš da je muči grlo?
Kod ovako malih beba je vrlo nezgodno takve savjete tražiti preko foruma, nemoj me krivo shvatiti. Najbolje ti je da odeš pedijatru zato što prehlada kod malih beba utječe na njihov apetit, odnosno, ako je bebi zacepljen nosic ili je boli grlo beba automatski slabije jede jer teško diše ili guta. Ipak je to bebica od samo mjesec i pol.
LilyVanily bitno ti je da je okrenuta prema tebi, da su joj koljena vodoravno položena, da je guza niža od koljena, da joj je panel od koljena do koljena, da beba ne "visi" u nosiljci, da ima kakav takav oslonac za glavicu, da su naramenice dovoljno siroke da tebi bude udobno, da je prozracan materijal, da je jednostavna, da je lijepa...i, da ima certifikat da je anatomski i ergonomski ispravna.
Ja sam krenula sa ring slingom. Nikad ga nisam zavoljela. Ni sad mi nije nešto drag. Najviše ću ga koristiti za bočno nošenje bebice prilikom kraćih relacija ili kućanskih poslova.
Imam i tkanu maramu...ne znam...nisam se baš saživjela s njom iako mi je prekrasna. Mozda zato sto je ljeto pa vidim da je maloj u njoj vidno vruće. Možda ćemo je više koristiti u jesen.
Onda sam nabavila mei tai. On je super. Odnosno, bio je sve dok nisam kupila Ruckeli nosiljku koja mi je savršena. Ne osjetim je niti na jednom djelu, tezina je ugodno raspoređena, jednostavna je za montažu i praktična. Koristit ćemo je do kraja.
Imaš grupe na fb koje se baš bave nošenjem...bebonošenje, nosiljke ...ne znam im naziv više...

Lily, nemoj se bojati marama, nisu nespretne, mi se nosimo od 5og dana. Izgleda teze i kompliciranije, al vjeruj mi samo trebas probat i uhodat se par puta. Mi se bez problema vezemo doslovno u hodu. Prednost im je da su prozracnije od svih nosiljki, prilagodjavas polozaj bebinom uzrastu, pase i muzu i tebi, ja ju volim puno vise od bilo koje nosiljke.
Imas facebook grupu nosenje beba i nosenje beba zagreb, ako si u zg imas organizirane bebonosece kave i nosiljkoteku gdje mozes isprobat gotovo sve moguce marame i nosiljke i na temelju toga iskljucit sta ti ne odgovara i usput dobijes super savjete od cura
Nakon što preživiš te prve skokove u ravoju shvatiš koliko si jaka i stabilna.
Moram priznati da mi je najgori bio onaj s 3 dana…ležiš u krevetu nakon carskog, ne možeš se normalno kretati, sve te boli, beba je na onim f.cking uskim krevetima s tobom, cijelo vrijeme visi na cicibi zabacuje glavicom jer si pokusava navuci mlijeko, idiotske posjete u sobi od 15-16, ti krvariš i ostavljaš fleke, a cimeričin tetak, devijantni voajerski retardant snima s mobitelom bebu, tetku, mamu, tatu, rodilju i pazi sad ovo- kumove, jbn kumove(!) i ne kuži da je tebi tako loše i da si na rubu suza. Ne kužim koja je budsla dozvolila posjete u sobu rodilja!
Hahah. A kaj bi vi rekle da ste rodile u Njemackoj. Tamo cjeli dan su posjete. Mozes bit od jutra do mraka cak ti daju da muz ostane preko noci. Na porodu takoder ak zelis moze ih bit sto hahah.. meni je sestra prvi dan rekla,a i bila sam samo jedan dan, da zasto nejdem van sa bebom nego sam cijeli dan u sobi hahahah.. od cimerice su se izredali svi, bila je njemica, od bake, djedova, striceva, strina, prijatelja i prijateljica. Ja sam u soku bila. I to su tamo bili cjeli dan. To je tu sve pod normalno.. i ti nemozes nikome nista zabranit hahah. Ludi su..
A sto se tice prehlade kod tak male bebe najbolje ic kod pedijatra. Mi imamo 3 mj i od jucer kaslja, zvala doktora i u 4 imamo termin..

ja sam svima govorila da ne želim nikog u bolnici, smješno mi je, o čemu bi i pričali, ionak smo sve telefonski obavili i preko video poziva jer sam bila sama u sobi. Kod nas rodilje izlaze, a bebe nose da ih vide preko stakla, zadnjih par dana kad sam dobila cimericu i oporavila se bi izašla za 5minuta za si uzmem stvari koje bi mi donjeli. Tako je i najbolje, mama i beba moraju imati apsolutni mir prvih dana, a i tjedana. Ne možeš osluškivati bebu i biti 100 posto posvećen ako ti netko odvlači pažnju. Prve goste smo dobili nakon mj dana, i to mi je bilo prebrzo. I dan danas mi je najljepse nekud otici ili da netko dode kad on spava, nit mogu razgovarati nit se mogu skoncentrirati na bebu. Nekako mi je to Zbrda z dola.

ja sam svima govorila da ne želim nikog u bolnici, smješno mi je, o čemu bi i pričali, ionak smo sve telefonski obavili i preko video poziva jer sam bila sama u sobi. Kod nas rodilje izlaze, a bebe nose da ih vide preko stakla, zadnjih par dana kad sam dobila cimericu i oporavila se bi izašla za 5minuta za si uzmem stvari koje bi mi donjeli. Tako je i najbolje, mama i beba moraju imati apsolutni mir prvih dana, a i tjedana. Ne možeš osluškivati bebu i biti 100 posto posvećen ako ti netko odvlači pažnju. Prve goste smo dobili nakon mj dana, i to mi je bilo prebrzo. I dan danas mi je najljepse nekud otici ili da netko dode kad on spava, nit mogu razgovarati nit se mogu skoncentrirati na bebu. Nekako mi je to Zbrda z dola.
Tako je, a i prvih dana i tjedana me nije nitko ni zanimao osim djece i muza.
A iskreno ni ne znam o cemu bi pricala u bolnici iza poroda s tetkom i babom, ono porod je bio super, beba je bas slatka i zamisli samo spava i jede mozemo i telefonom rijesit.
Meni je presmjesno kad mi se netko ispricava sto je tek sad dosao u babinje haha a ja si mislim ma mogli ste i za 3 mj sta se mene tice, cim kasnije to bolje.
Ja sam bila sama u sobi, a ni nije mi imao tko doci osim muza. On bi dosao tek kad je vrijeme posjeta, ali bi ostao duze. Mozda bi sve zajedno bio sat vremena. Tako da nit smo mi ikome smetali, nit je itko nama smetao, a opet nismo ni pretjerivali da je cijeli dan kod nas. Dosad su nam samo bake i djedovi bili u gostima, ali njih ne racunam kao goste. Danas nam tek dolaze prvi pravi gosti, a njoj ce sutra 2 mjeseca.
Kak je to vrijeme brzo proslo. Kao da su me neki dan ostavili u bolnici!

🙋♀️ 28
🙋♂️ 37
➕ 25.3.21.
Naše prvo ☀️
Drugo ☀️ stiže ❤️
Book curee!
Evo i nas nakon dugo dugo vremena:) nisam stigla sve citat, preletila sam slike i bebe su vam divne😍😍 Mi se dobro snalazimo,cicali smo do prije 3 dana rekreativno, a sad nazalost i to prestalo. Ali bebonja raste lijepo, vec smo na 62 cm, on je predivna i prevesela beba koja obozava ljude. U petak idemo na more pa nakpn toga malo u zelenilo u Sloveniju. Purovanja super podnosi, ritam neki nemamp,malo se cesce budimo po noci,ali se mama naucila funkcionirat i umorna:) jedan osmjeh je dovoljan da se sve zaboravi:) kukice danas snimali, sve je super, u prvom mjesecu narasli 5 cm i dobili kilu:) cijepljenje nakon godisnjeg!
Pusamo vas sve moj mali hahar i ja

[/url
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji