Mmama i meni vrijeme ludo leti. Onak slijedeci tjedan ce imati 2 mj,pa kad covjeceeee??? Kad prije. Al eto, boris se etalno s necim, nasisavanje, cendranje i svasta, al napredak je tu vidi se, meni ogroman. Al isto sto kazes, veselim se 3.mj., samo treba prezivjeti i skok 😅
Nakon što preživiš te prve skokove u ravoju shvatiš koliko si jaka i stabilna.
Moram priznati da mi je najgori bio onaj s 3 dana...ležiš u krevetu nakon carskog, ne možeš se normalno kretati, sve te boli, beba je na onim f.cking uskim krevetima s tobom, cijelo vrijeme visi na cicibi zabacuje glavicom jer si pokusava navuci mlijeko, idiotske posjete u sobi od 15-16, ti krvariš i ostavljaš fleke, a cimeričin tetak, devijantni voajerski retardant snima s mobitelom bebu, tetku, mamu, tatu, rodilju i pazi sad ovo- kumove, jbn kumove(!) i ne kuži da je tebi tako loše i da si na rubu suza. Ne kužim koja je budsla dozvolila posjete u sobu rodilja!
Nakon što preživiš te prve skokove u ravoju shvatiš koliko si jaka i stabilna.
Moram priznati da mi je najgori bio onaj s 3 dana…ležiš u krevetu nakon carskog, ne možeš se normalno kretati, sve te boli, beba je na onim f.cking uskim krevetima s tobom, cijelo vrijeme visi na cicibi zabacuje glavicom jer si pokusava navuci mlijeko, idiotske posjete u sobi od 15-16, ti krvariš i ostavljaš fleke, a cimeričin tetak, devijantni voajerski retardant snima s mobitelom bebu, tetku, mamu, tatu, rodilju i pazi sad ovo- kumove, jbn kumove(!) i ne kuži da je tebi tako loše i da si na rubu suza. Ne kužim koja je budsla dozvolila posjete u sobu rodilja!
Za posijete te kuzim. jednom sam ja bila zamoljena da donesem jednoj rodilji nesto za vrijeme posijeta i bilo mi je grozno jer u jednoj sobi su bile tri mame, tri bebe i svaka mama je imala barem tri osobe u posijeti... U Vz u sobu moze prvi dan tata, ostalo rodilja mora u sobu za posijete, a beba nesmije van i to mi je super!
Joj Yra znam kako ti je s tim posjetima. Mogla bih napisati roman o tome, ali bolje mi je da šutim... Ne znam kako ljudi ne razmišljaju o zdravlju tek rođenih beba, a i rodilja.
Što se tiče rutine curka zaspe uglavnom oko 10-11. Nekad i ranije. U zadnje vrijeme odspava do 3-4, nahranim je i nastavi do 5-6-7. Ovisi kako kad. Onda opet hranjenje, spavanje, igranje i tako do navečer. U međuvremenu naravno presvlačenje, kupanje, šetnja itd. Uglavnom uspije odspavati i po danu bar malo i ne mora stalno biti na rukama što mi je super. Kako je sve teža nije mi ni lako dugo je držati. Kako je bilo na početku sad je super! Ja sam pokretnija, a ona ne mora stalno biti na prsima i na rukama.
Koristite li možda klokanice i koje? Na što obratiti pažnju? Maramu i tome slično za sada ne bi...mislim da bi mi bilo nespretno.
mi imali pokusaj br. 2 cijepljenja. Rekla sam da imamo smrkav nosic i da kisemo pa je reko pricekat tri dana da vidimo dal se ne bi razvilo nekaj, jer on sada ne cuje nista. Imamo 6500g i 61cm.
Lijep pozdrav mame!
Imam bebicu od mjesec i pol i cini mi se da se prehladila tj da je grlo muci! Kako joj pomoci?
Ne curi joj nos,nema temperaturu, ne vraca joj se hrana... kihne svega 5 puta u danu.
Ovo s posjetama je stvar rodilje i obiteljskih odnosa ako kazem nema posjeta osim muza mogu se postavit i na glavu al nema i gotovo. Ne kuzim tu poantu dolazaka, ak se nemos strpit tri dana pa kvragu i sve.
Koji k ce mi tetak u bolnici, pa da sam na umoru nebi da mi neko dolazi oprastat se, a kamoli ovako.
Idioti.
Evo i meni je bolje saf
Lijep pozdrav mame!
Imam bebicu od mjesec i pol i cini mi se da se prehladila tj da je grlo muci! Kako joj pomoci?
Ne curi joj nos,nema temperaturu, ne vraca joj se hrana… kihne svega 5 puta u danu.
Po kojim simptomima znaš da je muči grlo?
Kod ovako malih beba je vrlo nezgodno takve savjete tražiti preko foruma, nemoj me krivo shvatiti. Najbolje ti je da odeš pedijatru zato što prehlada kod malih beba utječe na njihov apetit, odnosno, ako je bebi zacepljen nosic ili je boli grlo beba automatski slabije jede jer teško diše ili guta. Ipak je to bebica od samo mjesec i pol.
LilyVanily bitno ti je da je okrenuta prema tebi, da su joj koljena vodoravno položena, da je guza niža od koljena, da joj je panel od koljena do koljena, da beba ne "visi" u nosiljci, da ima kakav takav oslonac za glavicu, da su naramenice dovoljno siroke da tebi bude udobno, da je prozracan materijal, da je jednostavna, da je lijepa...i, da ima certifikat da je anatomski i ergonomski ispravna.
Ja sam krenula sa ring slingom. Nikad ga nisam zavoljela. Ni sad mi nije nešto drag. Najviše ću ga koristiti za bočno nošenje bebice prilikom kraćih relacija ili kućanskih poslova.
Imam i tkanu maramu...ne znam...nisam se baš saživjela s njom iako mi je prekrasna. Mozda zato sto je ljeto pa vidim da je maloj u njoj vidno vruće. Možda ćemo je više koristiti u jesen.
Onda sam nabavila mei tai. On je super. Odnosno, bio je sve dok nisam kupila Ruckeli nosiljku koja mi je savršena. Ne osjetim je niti na jednom djelu, tezina je ugodno raspoređena, jednostavna je za montažu i praktična. Koristit ćemo je do kraja.
Imaš grupe na fb koje se baš bave nošenjem...bebonošenje, nosiljke ...ne znam im naziv više...
Lily, nemoj se bojati marama, nisu nespretne, mi se nosimo od 5og dana. Izgleda teze i kompliciranije, al vjeruj mi samo trebas probat i uhodat se par puta. Mi se bez problema vezemo doslovno u hodu. Prednost im je da su prozracnije od svih nosiljki, prilagodjavas polozaj bebinom uzrastu, pase i muzu i tebi, ja ju volim puno vise od bilo koje nosiljke.
Imas facebook grupu nosenje beba i nosenje beba zagreb, ako si u zg imas organizirane bebonosece kave i nosiljkoteku gdje mozes isprobat gotovo sve moguce marame i nosiljke i na temelju toga iskljucit sta ti ne odgovara i usput dobijes super savjete od cura
Sortiraj odgovore
Najstariji