E da, bilo je price za more... Mi zivimo na moru. Dosad je isla s nama tri puta na plazu. Bili smo po mozda 2 sata. U debeli hlad, ona spava u kosari, probudi se i jede, pa idemo kuci. Za kojih tjedan-dva joj planiram malo noge skvasiti u moru. Naravno, ako ne bude hladno more i to tek tamo iza 6 sati, kad sunce popusti.
Ona je navikla ici posvuda sa mnom jer ju nemam kome ostaviti. Muz radi, baka servisi su nam predaleko. Ok, kod ginekologa nije isla sa mnom, to sam obavila dok mi je muz bio kuci da ju pricuva.
Vjerojatno sam jos nesto trebala, ali sam zaboravila 😂
🙋♀️ 28
🙋♂️ 37
➕ 25.3.21.
Naše prvo ☀️
Drugo ☀️ stiže ❤️
Da da Panda! Bozidarka ce reci nesto u stilu : ma odite.. uzivat cete i vi i vase bebice💆🏻♀️.😂😂😂
Mene znoj probije na samu pomisao voznje od minimalno 2h .. to znaci 2 h plakanja i jedno 55 puta stajanja. I onda dodjes, a ne znas kuda ides, pa dok se raspakiras, priviknes, otkrijes kad i kako na plazu- prodje i tih par dana i opet moras se pakirat i tako..
nije da ne volim more.. ali evo vec sam se preznojila dok sam ovo natipkala😂😂😂😂
https://lmtm.lilypie.com/DDa4p1.png
🙋♀️ 28
🙋♂️ 37
➕ 25.3.21.
Naše prvo ☀️
Drugo ☀️ stiže ❤️
Evo da i Bozidarka da svoj osvrt na sve teme.
Podoji, pa hmmm, nema tu pravila zene moje, nekad doji svako malo, nekad u sat vremena trazi tri puta po malo, pa me onda 4 sata ni ne pogleda, nekad je to u pravilnim razmacima, nekad zbrda zdola, al tjesim se time da samo izvadim sisu i odmorim tad usput, a da radim flasicu tri puta u sat dok on kmeci a druga visi na nozi mi je malo stresnija slika.
Bitno da jede i da raste, ostalo je sve manje bitno i sve ce proci i prebrzo.
Tetu cistilicu nemam, zudim za njom, vapim, al sad dok sam doma nekako uspjevam stan drzat uredan, a kad se vratim radit i klinci u vrtic tako i onako nas nece bit kuci do 16.30,nece se previse prljat, najvise ce se vesa skupljat tako da mislim da mi ni tad nece bit bas prijeko potrebna. A iskreno ciscenje je moj ispusni ventil, znas da mi je neko dignuo tlak opasno kad kuca blista.
More - idemo svakako, za 2 tjedna i ostajemo isto toliko. Ove godine idemo u iznajmljeni apartman, iako moja sestra i sogi imaju apartmancic na moru, al mi plaze nisu prikladne klincima oko njihovog mjesta, nema hlada, jedina na kojoj ima hlada bude dupkom puna i ulaz u more su stepenice i voda je duboka tako da za malu nikako ne dolazi u obzir. Malog neznam dal cu kupat, ak bude toplo more, ak ne bude necu forsat nikakve bazencice i slicno, bezveze mi je to.
Setnja uz more i morski zrak su skroz dovoljni.
Mm i ja cemo se izmjenjivat s klincima, malo on s malom brckanje po plicaku i igra, pa kad je bebac dobar tat ce ga cuvat i tako. Pokoja kavica i rucak, navecer ne planiramo neke vecere i setnje jer klinci rano idu spavat, al zato terasa i butelja finog vina i malo vremena za nas dvoje je meni skroz dosta. I da, nemajka ce popit po casu vina iako dojim 😂
A daj mi reci - mislis da malenom nece biti vruce ako ga ne smocis malo? Mislim barem poprskati vodom? Mene u biti taj dio najvise zamara.. ne bi je htjela bas u more a opet bazencic mi isto bezveze jer jos nemoze sjediti.. ako je budem samo drzala vani nekak si mislim da de se unervozit od vrucine. A mene svasta brine jel?
Dojenje. Kod nas se nekako to slozilo samo od sebe kao i spavanje - svaka 2h spavanje a dojenje izmedju.. meni pase.. st ne znaci da ce ostat tako. Dugo nisam isla bas u javnost na duze jer nisam znala kuda i kao s tim dojenjem.. bila kao i Panda, prebacivala se s jedne strane na drugu. Sad me bas briga..
https://lmtm.lilypie.com/DDa4p1.png
Sarita sva sam se najezila na ovu "tatinu bocu". predivno! :)
Ja citam redovito, a pisem u valovima :D
EveM skroz te razumijem po pitanju "straha" od mora. I samoj bi mi bilo tako da nismo u drugacijoj situaciji. Idemo u kucu mojih roditelja, koji ce nas docekat i sve ce biti spremno. I to olaksava puno sve.
A daj mi reci - mislis da malenom nece biti vruce ako ga ne smocis malo? Mislim barem poprskati vodom? Mene u biti taj dio najvise zamara.. ne bi je htjela bas u more a opet bazencic mi isto bezveze jer jos nemoze sjediti.. ako je budem samo drzala vani nekak si mislim da de se unervozit od vrucine. A mene svasta brine jel?
Dojenje. Kod nas se nekako to slozilo samo od sebe kao i spavanje - svaka 2h spavanje a dojenje izmedju.. meni pase.. st ne znaci da ce ostat tako. Dugo nisam isla bas u javnost na duze jer nisam znala kuda i kao s tim dojenjem.. bila kao i Panda, prebacivala se s jedne strane na drugu. Sad me bas briga..
Pa u principu mislim da ne, tako i onako nismo na plazi po onim velikim vrucinama, u hladi bebu planiram drzat, jos ako malo i zapuse nece mu sigurno biti vruce. Prve godine s curom sam joj cak i majicicu znala obuc ako je malo puhalo u hladovini a bili smo s njom i po vecim dnevnim vrucinama na plazi jer se nama nije islo u apartman. Bebicu bi drzala u debelom hladu, mi bi se naizmjence malo kupali, a sad s velikom curom to nije moguce jer lakse ju je udaljit u apartman i zabavit nego joj u podne objasnit da ne moze biti na suncu.
A moj as iz rukava je termalna voda, uvijek ju furam sa sobom pa mogu malo osvjezit bebu ako procjenim da joj je vruce
EveM i ostale cure koje se bojite odlaska na more, vjerujte da vam je lakse s bebom od par mj nego nagodinu kad vec budu hodali. Bebici je dovoljan rucnik u hladu i koja zveckica, mi smo curu znali okrenuti na trbuh i poslagat kamencice i cesere koje je ona onda gledala i rukicama dirala, od niceg napravis zabavu. A prosle godine je ona imala godinu i pol na moru, pa nije imala mira duze nego joj treba za sladoled pojest, non stop je okolo trcala, po tudjim rucnicima htjela hodat, tudje igracke uzimat i tako, plac je obiljezio svaki odlazak s plaze i recimo svako mazanje kremom je bila drama jer je zo nesto sto ne podnosi ni dan danas. Tako da ako imate priliku i zelju, odite ove godine, samo pametno birajte plaze gdje ima hlada. Ako vam bebe znaju zaspat u kolicima to je i prilika da s muzem na veceru odete, jer kad bebe prohodaju to je tesko izvedivo, bar u mom iskustvu
EveM i ostale cure koje se bojite odlaska na more, vjerujte da vam je lakse s bebom od par mj nego nagodinu kad vec budu hodali. Bebici je dovoljan rucnik u hladu i koja zveckica, mi smo curu znali okrenuti na trbuh i poslagat kamencice i cesere koje je ona onda gledala i rukicama dirala, od niceg napravis zabavu. A prosle godine je ona imala godinu i pol na moru, pa nije imala mira duze nego joj treba za sladoled pojest, non stop je okolo trcala, po tudjim rucnicima htjela hodat, tudje igracke uzimat i tako, plac je obiljezio svaki odlazak s plaze i recimo svako mazanje kremom je bila drama jer je zo nesto sto ne podnosi ni dan danas. Tako da ako imate priliku i zelju, odite ove godine, samo pametno birajte plaze gdje ima hlada. Ako vam bebe znaju zaspat u kolicima to je i prilika da s muzem na veceru odete, jer kad bebe prohodaju to je tesko izvedivo, bar u mom iskustvu
Potpisujem!! Puno je lakse ici sa malom bebom. Aj mi recite dal imate onaj umetak u jajetu za novorodencad, i kad se to mice?Nesjecam se kad sam prvome to maknula..
Daaa bas su slicni, ja ludaca vec 3. Dan gledam seriju na novoj, 3 sata traje a malac spava, a ujutro umirem kad se on probudi. Sta cu, to mi je jedina uspomena na zivot prije poroda😂
Sortiraj odgovore
Najstariji