Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    TinyBabyToes
    11. Svibanj 2016. 11:48

Ninachh zaboravih gore odmah napisat, probaj izbacit kapi protiv grčeva, nama je bila odmah bolje nakon šta smo izbacili..
    A ovo za mlijeko... samo ti nastavi po svom :) meni dali savjet da joj dam ad možda će bolje spavat jer se od njega bude bolje najela.

Lola29
    11. Svibanj 2016. 12:01

Ninach ovo zadnje me nasmijalo 😀 Neka neka vidi malo tvoj dragi kako je biti 24/7 mama, a ne samo 5/7 tata (ovih 5 sati je iz mog primjera). 
    Ja bi joj na tvojem mjestu dala malo onog hipovog čaja za dojenčad ili mozda malo kamilice, neće joj nista biti a probaj mozda se smiri malo. Čim ugrije ja cu svome davati malo čaja čisto radi žeđi.

Evo ja ne dajem nista vec 4 dana i mogu zaključiti samo da je dijete puno mirnije, zadovoljnije, spava, jede, smije se, guguce... Zao mi je sto sam ga trovala svim tim glupostima cijelih mj dana i mučila njega i sebe. Samo bi nekako idući tjedan trebala početi s D3 pa sam sva vec napeta jer znam da ce ovo onda sve prestati i bit jos gore neko prije. Ja sam mu davala Oleovit pa svejedno imao grceve. Negdje sam cula da je dobro taj d3 malo pomiješati sa mlijekom pa im dati, al mislim da je to isto jer i tako se to pomiješa u želucu. Ne znam muka mi je od pomisli na taj glupi D3!

E da krstitke mislimo polovinom 6. mj jos nismo odredili datum jer tražimo neki dobar restoran pa evo tko je u ZG ako ima kakvu preporuku? Pod dobar restoran mislim da je omjer cijene i kvalitete/usluge prihvatljiv 😀👌

Lola29
    11. Svibanj 2016. 12:14

I da otkad sam mu prestala davati sve te gluposti za grceve spava noću i po 4 sata u komadu sto ranije nije bio slučaj. Sad ne znam jel se tako samo potrefilo zadnjih dana. Bar sam se i ja odmorila 😊

Halila
    11. Svibanj 2016. 12:16

Ninachh, pisala sam već o svom malom sisavcu, ona izdrži maksimalno pola sata između dva podoja i stalno dobivam komentare da mi je mlijeko slabo, da joj dam vode jer je žedna, da joj dam adaptirano mlijeko... zato znam dobro kako ti je. Ja sam probala s hippovim čajem i činilo mi se da joj je od njega bilo još gore pa sam odustala, jedino joj tu i tamo dam žličicu vode i to nekad popije, nekad pljune..ad joj nisam dala još niti ne planiram jer lijepo napreduje pa nema potrebe. Već je i prerasla neke bodiće i hlačice, sad nosimo 56/62.. ovisi...
    D3 sam izbacila na tri dana i kod nas nije bilo poboljšanja što se grčeva tiče pa sam nastavila joj davati. Isto smo na Oleovitu. 
    I da, Ninachh, ovo vezano uz muža me baš nasmijalo 
    Moj dođe s posla i onda taman krenu grčevi, a ja se uvijek čudim koliko strpljenja on ima kad ona vrišti. Ja nakon pola sata neuspješnog smirivanja, izgubim snagu obično.

I da, Crna, Kamikazee i Ninachh, kraaaasne profilne! 

• Kriszta
    11. Svibanj 2016. 13:31

Prekrasneeee profilne 
    Ninacch jesi to ti bananu (jastuk za dojenje) iskoristila za spavanje,na slici?!

Koliko sam ja taj jastuk htjela,ajmeee..a sad nemam pojma ni di je. Niti za dojenje,niti u trudnoći za spavanje nisam koristila,malo mi je velik i tvrd.

Jako si me nasmijala Ninacch,mada je i moj muž na početku jednom tako pukao..hehehe..i baš mi je bilo drago. A u ponedjeljak dok sam bila kod frizera,bio je sam s njom 3,5 sata :) nahranio ju i išli u šetnju sa kolicima...taj dan mi je veš posložio,oprao suđe ,napravio mi večeru bez da sam tražila,mislim da tek kad ostanu sami s njima vide neke stvari :)

Ja svojo ne dajem ni čaj ni vode. A više pije AD nego siku. Jučer sam baš pitala pedijatricu i rekla mi je da nema potrebe,tek joj moram dati kad se smanji na 2 sike na dan a ostalo AD. Dok siki više od 2x dnevno nije žedna! A moja baš ne voli čaj,tako da ne forsiram. Jedino kad idemo kod doktora,pa u međuvremenu može biti gladna,onda napravim čaj,i onda hoće i popiti malo :)

Moje dvije legice isključivo doje (jedna 3,5,druga 5 mjeseci) i na zahtjev. Kažu da prvih 3 mjeseca su uzas,katastrofa i onda se uspostavi neka rutina,pa bebe su nakon 3 mjeseca počeli jesti svaka 3 sata i da je početak stvarno jako težak! Znale su bebe nakon 10 min traziti siku i slicno,treba to samo izgurati. SAMO! :)
    Ne daju im osim sike ništa,jer beba ako siki,niti je žedna,niti gladna :)

crna123
    11. Svibanj 2016. 14:12

I ja dajem olovit, na svoju ruku nikako necu prestat, pitat cu bas sutra...  Lola mi imamo u zlatnoj medalji na kraju Culinecke, lijepo je tamo vani jezero i za djecu za igranje. Cijene su po nama ok tako da smo se mi za to odlucili. Pogledaj :) Hvala za profilnu :)

crna123
    11. Svibanj 2016. 14:12

oleovit* :)

crna123
    11. Svibanj 2016. 14:15

Zivciraju me te rode koje drugima usijavaju svoja misljenja, odpocetka slusam samo sebe a ne druge. Znam da dojenom djetetu ne treba nista drugo ali ja od prvog tjedna dajem njoj svaki dan caj od komoraca ne puno ali malo. Ne mislim da radi toga nema grceve, ali ne moze joj odmoc. Ako ja zelim davat caj davat cu nece meni nikakva roda rec NE!  Moje djete je jednostavno par putana dan cendravo i to je to..(tko nebi bio da stalno lezi na ledima hehe)

Pupa2
    11. Svibanj 2016. 14:26

Hej cure, nije me bilo par dana... Naravno da nisam popratila tko je sto napisao pa cu ja ovak generalno!!
    Krstenje-imamo 29.5.tad ce vec biti skoro 3 mj i nadam se da ce hranjenje napredovati! 
    More-mi smo namjeravali ici tamo sredinom 8.mj kad bi vec imao 5,5 mj ali se selimo u kucu koju malo obnavljamo pa zbog financija ipak necemo. Al mozda nas pukne pa odemo :D nas se voli voziti u autu-problem je samo kad auto stoji :D
    Halila, ti si napisala da imate grceve dok se hranite-tako i mi. Bili smo u bolnici na reedovnom pregledu (zbog komplikacija pri porodu) i dr je rekla kao da to nije normalno hranjenje i poslala nas na vadenje krvi za alergene i preporucila nam mlijeko na recept s razrjedenim kravljim proteinima..
    Medjutim, njegov nalaz je super,  pokazuje jedino da se bori/o s nekim virusom.
    On se oduvijek grcio (kad su krenuli grcevi) na hranu, ali zadnjih 10 dana i malo vise je puno manje jeo i imao rijedju stolicu, nije proljev ali onako rijetko da bi za vikend bilo grozno, skoro cijeli dan nije htio nista jesti, stolica svako malo i to dosta rijetka. U pon bila redovna kontrola u bolnici pa smo to sve ispricali, i u zadnja 3 tjedna je dobio samo 240gr... Tak da ja vjerujem da je njega nesto boljelo i smetalo mu jer se i prije grcio na hranu ali je jeo i dobivao npr 800 gr u 17 dana! I evo od nedjelje jede ok kolicine, jucer i danas je imao par hranjenja bez grceva i moram priznati da sam uzivala hraniti ga. Inace sam i ja u grcu. Cak mi je pojeo 150! Ne zelim se nadati, ali molim se da se hranjenje sad ustali i da to grcenje polako prestane. Inace, kad smo nasoj pedici nosili sve papire i misljenja i preporuke od pedijatrice iz bolnice, nasa je dosta opustenija i ne pravi paniku oko nicega... Jos je rekla kao kako nije gubio na tezini i sve ukupno od poroda je on dobio ajme dosta po mjesecima, a sad zadnja 3 tjedna manje vise, kao i vage se razlikuju... Al za svaki slucaj idemo sad svaki tjedan na vaganje kod nje... Tako da ga nije htjela ni cijepiti dok ne dobijemo nalaze krvi i tog testiranja. Kad smo to dobili i odnijeli joj rekla je da nema smisla da prelazimo na hranu na recept jer ce njemu vjerojatno biti jednako, a dijete je zdravo i nije alergicno.
    Ja se iskreno nadam da ce to grcenje prestati s 3 mjeseca. Evo sad smo u 10.tjednu i iskreno se nadam da se to smanjuje.
    Kad malo bolje razmislim-povracanje u trudnoci prvih 12 tjedana, oko 8.-9.tjedna mi je bio vrhunac kad sam umirlaa i onda se pocelo stisavati.
    Tako je zasad i s njim. 8.i9.tjedan ajme katastrofa...sad bi trebalo biti lakse, nadam se.
    Netko je pitao za pracenje doktoricinog prsta pogledom, moj je lijepo pratio stetoskop s mjesec dana. Kad smo pitali koliko vidi, kaze ona da malo vide tada, tj.da ne vide jasno ali vide da ispred njih nesto ima i da bi trebali to nesto slijediti... 
    Ninach, moj muz bude premoren kad dode s posla i ostane sam s njim, a mali bas tad ima "super" raspolozenje. A odradi jedno, eventualno dva hranjenja gdje ovaj vristi kao da ga koljemo i odbija bocicu a s druge strane ju trazi jer je gladan. Onda muz u 8-9 navecer bude krepan pa mi kaze svaka cast :D

A htjela sam vam reci da je normalno to da smo kao lavice :) iako, ja se stvarno suzdrzim i ponavljam si da to svi rade za moje dobro i nekako volim i kad ga drugi nosaju i umiruju... Da se navikne. Eto, neki dan sjedim s kolegicom na kavi i ima malu od 11 mj... Cura nije mogla otic piskit na wc jer mala ne moze bez nje. I prekipilo joj tj.skoro se upisala i otisla. Jos jedna prijateljica i ja ostale s njenom malom koja je toliko vristila i plakala za mamom da je to bilo prestrasno. Nista ne mozes napraviti da ju smiris. Tako da, kad je par min poslije sveki dosla po mog malog da ga malo voza, objerucke sam prihvatila :D

Joj ja jedva cekam da napunimo 3 mj... Samo se bojim da nam ostane takvo grcevito hranjenje i dalje :( to mi je trenutno najveca fobija na svijetu.

P.S. Mi bili u sub u svatovima i ostali smo do pola 5! Toliko smo se zabavili s cijelim drustvom i naplesali i smijali se da sam nakratko zaboravila na sutrasnje obaveze s klincem! Srecom u nedjelju je bilo prekrasno pa smo vecinu dana proveli vani u kolicima, pili kavu i odmarali :)
    Poanta price je da je stvarno nekad dobro ostaviti dijete nekome (naravno ako imate kome) i otici i opustiti se....

Kamikazee
    11. Svibanj 2016. 14:36

Mi smo na sisa+ad i sisa ide svaki put, ali pedijatrica je rekla da dnevno moze popiti 30ml vode. Pratim veliku fontanelu i ako osjetim i najmanje udubljenje ili mu se usnice suse, dajem par gutljaja vode pa onda bocicu. Voli vodu i vuce ju ko lud, ali samo ako je prije obroka 😄

Mene je mama iskljucivo dojila i kaze da sam sutila samo kad je sisa bila u ustima pa mi je davala vodu na zlicicu cisto da sacuva svoje zivce 😂 (Kak ja volim svoju mamu, jadna zena!!)

Ninach, prejak je 'Lana dosta je' 😂😂

Za pracenje pokreta sam vidjela fora vjezbu. Polegnete bebu i izravnate glavicu. S nekom zveckom malo masete (bitno je da je u razini izmedju bebinih bokova i brade) i kad beba fokusira igracku micete ju lijevo pa desno, sve polako. Kad beba prestane pratiti krenete ispocetka iz sredine. To je i pedijatrica s mjesec dana radila malcu, tad jos nije pratio.
    Ja sam probavala sa zveckom, a kasnije bez zvukova s igrackom i s prstima, prati, ali postane mu dosadno nakon par puta pa odjednom vidi bijeli zid i ocito mu postane zanimljiviji od mene 😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.